У Тернополі водії потрапляли у аварії через слизькі дороги

У Тернополі водії потрапляли у аварії через слизькі дороги
На слизькій дорозі водії не справлялися із керуванням та скоювали дорожні пригоди у Тернополі останніми днями. За вихідні у місті загинув один пішохід.

В області жертв аварій не було. Аварії, які скоювали у остані дні, були з матеріальними збитками. Скільки їх точно сталося, у ДАІ сказати не можуть - такої статистики тут не ведуть. Фіксують лише кількість аварій, в яких постраждали люди.
Втім, водії скаржилися, що особливо важко було їздити у неділю 26 грудня. Нарікали, що дорога була як скло, адже її не посипали. Складною залишалася ситуація і вранці понеділка, 27 грудня. Утім, аварії у місті цього дня були лише з матеріальними збитками.
- У понеділок 27 грудня до 9.00 доріг взагалі ніхто не посипав. Їздити було складно, - каже водій таксі пан Валерій. - Дорожні служби абсолютно не займалися дорогами і у неділю 26 грудня. Того дня взагалі страшно було виїздити на дорогу. У суботу був дощ, а в неділю вдарив мороз та впав сніг. Дорога покрилася слизькою кіркою. Я попрацював до 1.00 і поїхав додому. Далі їздити було ризиковано.
Чоловік став очевидцем аварії 26 грудня на вул. Острозького. Каже, що її наслідки могли бути набагато трагічнішими.
- Машина спускалася з вул. Шпитальної на Острозького, - розповідає він. - Дорога була слизькою, водій не впорався із керуванням і його легківка зіткнулася ще з кількома автомобілями. На щастя, обійшлося без жертв. Залізо можна вирівняти. Добре, що люди живі.
До речі, вже у понеділок зранку на вул. Микулинецькій на мосту, який у народі називають “клеверний” перекинувся ЗІЛ.
Під час повороту водій вантажівки не впорався із керуванням і на слизькій дорозі машина перекинулася Піднімали вантажівку довелося аж двом кранам.
- Годину тому я тут був, то бачив, як машину намагався підняти один кран, - каже водій таксі. – Вочевидь, він не впорався, то приїхав ще один.
Коли на дорозі ожеледиця, старший інспектор обласної ДАІ Микола Лецкалюк радить водіям утриматися від поїздок.
- А тим, хто все ж збирається в дорогу, потрібно дотримуватися дистанції між машинами, різко не гальмувати і не набирати швидкості, - радить він. - Адже через це машину може винести на обочину.
Бути обачним на слизькій дорозі інспектор радить і пішоходам. Варто пропустити машину на пішохідному переході, адже водій не завжди може встигнути загальмувати на слизькій поверхні.
Трагічний випадок, що призвів до смерті людини, трапився у неділю, 26 грудня. Загинув пішохід на вул. Будного. Аварія сталася близько 2.45. Під колеса Volksvagen LT потрапив 27-річний тернополянин. Він отриманих травм чоловік помер на місці. Він переходив дорогу поза межами пішохідного переходу, зауважує пан Лецкалюк.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Anonymous

    Всі проблеми у цій державі у тому, що нема ніякого зв"язку між владом і народом, навіть у питаннях стану доріг.Хто може спитати з доблесних ДАЇ- скільки склали вони протоколів на власників доріг за неналежний стан доріг, ями півметрової глибини? Адже це також відноситься до компетенції ДАЇ. Всім зрозуміло, що власнику дороги дешевше дати хабаря доблесним, ніж витрачати значні кошти на підтримання стану доріг.Всі "контролери" доріг годуються з цих хабарів, а власники авто несуть великі матеріальні збитки, і на них нещадно складають протоколи "доблесні" ДАЙ.

    Anonymous reply Anonymous

    та це жах!!! Я такого ще не бачив - щоб в самому центрі на Руській машини буксували!!!
  • Anonymous

    ПОПАЛ ЛОШАРА.
  • Anonymous

    пішли ви в одне місце, "шановна" редакціє... навіщо дозволяти додавати коментарі, щоб потім їх видаляти? там де мати та прямі образи, як правило залишаєте, а тут, коли по суті було, грамотно і в точку - то видалили, імідж напевно псує комусь, картину загальну спотворює, які всі молодці і задоволені. Що ж, успіхів...
  • Anonymous

    Лецкалюк дедалі стає популярнішим на сторінках електронного видання :) то там його цитують, то там він коментар дає... ото молодець :) ... слів багато а робота роботою... ми з суботи на неділю виїхали до "Буковеля", то дорога була або перекурена снігом або закатана в лід (250 км за 5 год 30 хв), проте повертаючись у неділю назад Монастириський та Бучацький райони - почищені дороги на ширину 4 машини (250 км за 4 год 20 хв).
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up