У таксистів Тернополя стріляють посадовці

У таксистів Тернополя стріляють посадовці
Протягом вихідних у Тернополі сталися два напади на водіїв таксі.

Один із них отримав вогнепальне поранення у живіт і наразі перебуває в лікарні. Іншому таксистові лише погрожували зброєю. Тривають розслідування.

Працювати таксистом у Тернополі — небезпечно. Лише за вихідні на водія таксі напали двічі.
Уночі із 8-го на 9 квітня жертвою озброєного нападника став 26-річний пан Михайло (прізвища просив не вказувати — прим. ред.). Він — таксист однієї із тернопільських фірм.
— Вийшов без вини винним, — розповідає він. — Незрозуміло, за що отримав кулю в живіт.
Тієї ночі водій таксі був на зміні. Диспетчер передала йому замовлення пасажира на ім’я Тарас. Треба було під’їхати до більярдного клубу “Абриколь”. Звідти чоловік забрав хлопця із дівчиною і повіз на “Аляску”.
— Як доїхали, пасажир попросив зачекати, поки проведе дівчину. Він хотів повернутися у клуб, — продовжує таксист. — Я погодився. Тим часом із під’їзду будинку вийшли якісь чоловіки. Було темно, я чув тільки голоси. Сіли в іномарку і поїхали. Мій пасажир повернувся, і ми також рушили.
Приклав дуло і вистрелив...”
Коли пан Михайло доїхав до вулиці Вишневецького, побачив посеред проїжджої частини те авто, в яке сідали незнайомці.
— Воно перекрило дорогу, і я не міг проїхати, — додає він. — Часу, щоб чекати, не мав, адже замовлень уночі — вдосталь. Тож я посигналив. Тоді з авто вийшов чоловік і почав на мене кричати: “Коли ти розвертався, я тобі не заважав”. Я сказав, що можу від’їхати, якщо він хоче розвернутися. Але розлючений незнайомець відразу почав погрожувати: “Тобі щось не подобається? Я тобі зараз поясню!”
Таксист каже, що пасажир також вийшов із іномарки і приєднався до сварки.
— Я до них ввічливо, а вони одразу — у конфлікт, — додає потерпілий. — Відтак перший незнайомець дістав пістолет і вистрелив спочатку в машину. Я почав відступати у темряву. Думав, що так зможу врятуватися. Водій підбіг до мене. Я відчув запах перегару — чоловік ледве на ногах тримався, він приклав дуло до мого живота і вистрелив. Я впав, але не знепритомнів. Доповз до таксі. Добре, що дверцята залишив відчиненими.
Пан Михайло прокричав у рацію, щоб викликали швидку. Пасажира вже не було. Мабуть, злякався.
— Я почув, як той, хто стріляв, говорив: “Давай швидко, їдемо!”
Пан Михайло пригадує, що машина була іномаркою, ймовірно, Toyota Avensis жовтого кольору. Добре пам’ятає три перші цифри номера й обличчя нападника. Колеги таксиста приїхали на місце конфлікту через кілька хвилин. Незабаром туди прибула швидка.
Рахунок ішов на хвилини
Стан тернополянина був складним, розповідає лікар-хірург лікарні швидкої допомоги Юрій Голяс. Він чергував тієї ночі.
— У водія було проникаюче вогнепальне поранення живота, — додає лікар. — Деякі внутрішні органи були ззовні. Потерпілого терміново доставили на операцію. Вона тривала понад дві години.
Два дні чоловік провів у реанімації. Нині його перевели в хірургічне відділення. Скільки пан Михайло буде у лікарні — поки що невідомо.
— Якби ми вчасно не надали йому допомогу, чоловік помер би, — впевнений пан Голяс. — Поранення було важким, а тому без хірургічного втручання — не обійтися.
“Усе власними силами...”
Доглядають за паном Михайлом мама та деякі його колеги. Таксисти зібрали й необхідну суму на операцію.
— Добре, що хлопці допомогли, — каже матір. — А так — усе власними силами. Їсти йому нічого не можна. Але на ліки потрібні шалені кошти. Та головне — щоб одужав.
Нападників поки що не затримали, повідомили у правоохоронних органах 12 квітня.
— На місце події виїздила слідча оперативна група, — розповідає начальник відділу зв’язків із громадськістю обласної міліції Петро Колісник. — Потерпілий назвав спочатку один номер авто, потім — інший. Відпрацювали дві версії, але особу, яка скоїла напад, ще встановлюють і розшукують.
Із конфіденційних джерел редакції стало відомо, що той нападник — посадовець прокуратури. Втім, прес-секретар обласного прокурора Леся Долішна стверджує, що ці дані — недостовірні.
— Потерпілий перед операцією назвав лікарям номер і марку автомобіля нападника, — розповідає вона. — Проте медики, можливо, переплутали дані та повідомили міліціонерам інші цифри з номерного знака. Правоохоронці перевірили ці дані і з’ясували, що під вказаними номерами зареєстрований автомобіль помічника прокурора одного з районів Тернопілля. Однак цей чоловік не мав стосунку до вказаної події. Після операції таксист уже сам назвав номери та марку машини підозрюваного у злочині. Його ще розшукують.

Пістолетом погрожував митник
Другий напад на таксиста стався 10 квітня. Постраждав тернополянин Володимир Прокоп. Він працює таксистом лише півроку.
— У неділю, о 19.30, за замовленням із бази, я взяв пасажирів — двох дівчат і чоловіка. Повіз їх у Центр, — розповідає він. — Біля будівлі СБУ, на просп. С.Бандери, попереду мене їхав ВАЗ. Ми обоє рухалися лівим рядом. Я йому блимнув фарами, і водій ВАЗа різко загальмував. Я об’їхав його з правого боку і засигналив.
Біля “лежачого поліцейського” таксист зупинився. Водій “Жигулів” вибіг з авто та підбіг до таксі.
— Я вийшов. Чоловік ухопив мене за шию і почав душити. Я відбився, — додає потерпілий. — Незнайомець побіг до свого авто і почав щось діставати.
Таксист рушив, але біля світлофора зупинився на червоне.
— Тоді незнайомець став перед моєю машиною і націлив на мене пістолет, — каже він. — Я вуличками втік від нього, доїхав до ЦУМу. Там стояли працівники Державтоінспекції. Я повідомив їм, що якийсь чоловік погрожує мені зброєю.
Приблизно через хвилину, як додає пан Прокоп, до універмагу під’їхав той водій.
— Я тоді вже викликав Державну патрульну службу, — продовжує таксист. — Вони вилучили у нападника пістолет із гумовими кулями. Водій показав посвідчення, нібито працівника митниці.
Правоохоронці, як запевняє пан Володимир, неохоче брали у нього заяву про напад.
— Приходив генерал. Просив не скаржитися, — додає він. — Але я вирішив, що писатиму заяву. Бо сьогодні він наставив зброю на мене, а завтра — ще на когось.
За інформацією відділу зв’язків із громадськістю обласної міліції, розправою таксисту і справді погрожував працівник митниці. Зброю у нього вилучили. Наразі за цим фактом триває перевірка.
Видавництво РІА, [email protected] 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (133)
  • Anonymous

    Саме хренове таксі ЧЕМПІОН

    Anonymous reply Anonymous

    Згоден! там шо не другий то хамлота !!!
  • Anonymous

    Справу, ясна річ, замилюють. Бо, навіть, першокласнику відомо, що кулю, яку вийняли з живота потерплого під час операції, відразу ж можливо перевірити по кульогільзотеці і віжразу ж стане ясно, що ствол зареєстровано на працівника той чи іншої установи. А далі - справа техніки. Але ж кулю ніхто не вилучав і до справи не приєднали...Згубилася десь...Тобто, основний речовий доказ знищено (гільзу міліціянти забрали ще вночі, під час виїзду на місце пригоди). Прокурорський синок може спати спокійно...Пока...

    Anonymous reply Anonymous

    Було б добре,якби журналісти продовжували висвітлювати перебіг події..офіційні коментарі прокуратури,мвс,слідства і т.д. так принаймні не дали б замилити,дійсно.
  • Anonymous

    я добре знаю водія.. класний пацан,поможе в любий час... нехай той хто стріляв тікае з країни..бо за ним вже всі таксісти полюють, а вони як зловлять то він буде не жилець на цьому світі...таксіста стріляти всеодно що міліцонера...

    Anonymous reply Anonymous

    ой-ой... Найпродажніший прошарок населення. Маму за гривню продадуть. Якщо навіть гайцям свідками йдуть при оформленні протоколів... Смішно читати. Полюють вони. Як вовки тільки в стаях і сильні. А так...

    Anonymous reply Anonymous

    А на рахунок продажності можна посперечатись . Людину зачепив за живе такий жахливий випадок , от і написав що думає . На мою думку найпродажніші у нас - наші владні чини ( будь-якого рівня і галузі ) . Заради посади ( і доступу до кормушки ) підуть на все .

    Anonymous reply Anonymous

    Христа продали за 30 монет ше 2000т. років тому. Таке явище було є і буде така вже натура людини. Просто є люди і уроди продажні і так буде завжди але це є один з найтяжчих гріхів як і вбивство чи замах не невинну людину.

    Anonymous reply Anonymous

    Ми всі продажні, питання - ціна!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Це не виправдання !!!

    Anonymous reply Anonymous

    ))

    Anonymous reply Anonymous

    частково погоджуюсь,так як сам нераз попадав на таксистів бидлоту особливо часто на "Членпіоні" одно разу чуть до бійки не дійшло, бо я сказав що хочу їхати саме в цій машині а не в тій що по черзі доречі про ті таксистьскі черги також наболівша тема було б цікавов обговорити, але всіх під один гребінь чесати не хочу є і хороші які запитаюсть яку музику включити і так просто поговорять піднімуть настрій!!! то таке як пощастить,

    Anonymous reply Anonymous

    Людина що стріляла на такому рівні що справедливості не буде .

    Anonymous reply Anonymous

    А може вже треба починати мочити тую владу,чи ще нехай трішки нас подушать? А на рахунок страшно-не страшно,як написав якийсь анонім,до коли будем боятися?

    Anonymous reply Anonymous

    Якщо такий сміливий вперед ...

    Anonymous reply Anonymous

    ну припустим пора мочити і що далі? гасла "до зброї" на паркані і отакі викрики - це максимум?

    Anonymous reply Anonymous

    я б на місці таксистів не полював а купляв бронежилети.в того також є колєги і всі з пушками

    Anonymous reply Anonymous

    не роби поспішних висновків таксістам до жопи хто в нього є і хто він взагалі такий явним прикладом був навіть випадок на забарзькому кольці на початку зими, фраєрки які криються колєгами з пушками не усвідомлюють одної простої істинни що не завжди колєги буля нього будуть і в один прекрасний момент коли саменький буде десь повертатись з роботи переламають ніженьки і рученьки і чим допоможуть колєги і стволи?)) То я тобі приклад навожу з власного опиту)) Один фраєрок так мені понтувався що приїдуть пацики з волинами і мені ппц, але шкода соплячок мажорний не встиг видзвонити колєг як залився юшкою з переломаного носа за магазином і лежав там невудомо скільки і яка його доля))) На всіх є управа ! не треба думати якщо ти вище статусом то тобі все можна і безнаказано! кара рано чи пізно настане!! П,С я не таксист і нікого не вигороджую і не захищаю,просто висловив свою думку що до даної статті та коментів,

    Anonymous reply Anonymous

    таксисти-то фест банда!але менти-банда ще фестіша!і їм до жопи всі таксисти!)))

    Anonymous reply Anonymous

    Ось так банди є, а ні суспільства ні законів нема . Дожились . " Україна в багні ".

    Anonymous reply Anonymous

    Згоден!
  • Anonymous

    Я не нездужаю, нівроку, А щось такеє бачить око, І серце жде чогось. Болить, Болить, і плаче, і не спить, Мов негодована дитина. Лихої, тяжкої години, Мабуть, ти ждеш? Добра не жди, Не жди сподіваної волі — Вона заснула: цар Микола Її приспав. А щоб збудить Хиренну волю, треба миром, Громадою обух сталить, Та добре вигострить сокиру, Та й заходиться вже будить. А то проспить собі небога До суду Божого страшного! А панство буде колихать, Храми, палати муровать, (стадионы ) Любить царя свого п’яного, Та візантійство прославлять революция не выход! Нужны точечные отстрелы!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:03 Історія «Шостого магазину» у Тернополі, який став орієнтиром для місцевих play_circle_filled photo_camera 20:03 Тернополяни освятили кошики та хваляться ними в соцмережах. Залишайте своє фото в коментарях photo_camera 19:00 Печуть паски та роблять крашанки: як засуджені жінки у Збаразькій колонії готуються до Великодня photo_camera 18:03 Як добре ви знаєте історію тернопільських вулиць? ТЕСТ photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 16:55 Біля Вишнівця сталася ДТП: надавали допомогу жінці 16:01 У Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі зійшов благодатний вогонь play_circle_filled 15:03 Як тернополяни освячували Великодні кошики: шукайте себе та знайомих на фото! photo_camera 14:03 Нажились на авто для ЗСУ: кременчанин втратив 280 тисяч гривень при покупці транспорту з-за кордону 13:02 Як рухаються справи з ремонтом моста в Теребовлі (ФОТО) photo_camera 12:03 Як прикрасили Тернопіль до Великодня: підбірка локацій для фото photo_camera 11:01 На Симоненка горів балкон у багатоповерхівці. Як вберегтись від пожежі під час свят 10:02 Легко, а кольори неймовірні: 7 натуральних барвників, якими можна розфарбувати яйця 09:02 Соковитий лаваш з червоною рибою: корисний варіант шаурми за 10 хвилин
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up