Партнер рубрики Події

Тисячі товстолобиків випустили під Тернополем

Тисячі товстолобиків випустили під Тернополем
Близько 600 кілограмів риби випустили підводні мисливці в Івачівське водосховище 2 травня.

Уже через рік рибини важитимуть більше у кілька разів, і на них можна буде полювати з допомогою підводних рушниць або ж звичайних рибальських спінінгів.
Сама процедура тривала лічені секунди. До води під’їхала вантажівка з цистерною. Робітник приладнав до неї спеціальний брезентовий рукав і відкрив шлюз. У воду ринули сотні рибин розміром з долоню. Декотрі вистрибували над водою. Інші тихо підпливали до берега..
- Дивись, дивись, скільки риби! - захоплено вигукували діти підводних мисливців, які приїхали подивитися на те, що відбувається.
Однак за хвилину кількадесят рибин спливли животами догори. На них одразу ж накинулися чайки.
- Те, що частина риби гине під час транспортування, - це нормально, - пояснює керівник обласного управління рибоохорони та регулювання рибальства Роман Панькевич. - Ще частина може померти у перший день життя у новій водоймі — адже тут є хижаки. Але близько 90% зазвичай виживають. Більше шкоди завдають браконьєри. Вони не зважають на нерест та ловлять сітками. Через це водойма дуже страждає.
У момент зариблення було доволі прохолодно – не вище +10оС. Лив дощ. Підводні мисливці кажуть — це добре. У спеку мальку набагато складніше вижити у новій водоймі. Тож вони сподіваються, що більшість мальків житиме та виросте до великих розмірів.
Близько 70% із випущених риб — товстолобики. Ці травоїдні риби допоможуть очистити водосховище від заростання водоростями.
Загалом у водосховищі - велике розмаїття риб. На підводне полювання сюди приїжджають не лише з Тернопілля, а й з інших областей. Тут можна вполювати коропів, щук, линів та білого амура.
- Гроші на те, щоб зарибнити водойму, збирали члени клубу підводних мисливців “Баракуда”, - розповідає голова клубу Володимир Кійко. - Останнє зариблення ми проводили ще у 2004 році. Тоді запустили 400 кілограмів риби. Цьогоріч придбали ще більше малька. Закупляли його на ставках рибгоспу у селі Серетець. Мальки обійшлися нам у 9400 гривень.
Підводні мисливці закликають усіх рибалок взяти приклад із підводників і закупляти своїм коштом мальків та випускати їх у водойму. Тоді й рибальських трофеїв стане більше у всіх. Основне, додають, - аби браконьєри не виловили усю рибу для продажу на ринку.
 


Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Anonymous

    цікаво чи прочитав цю статтю п.Василяк з УТМР? п,Дерех зв"яжіться з ним нехай він прокоментуе статтю. Всі чесні рибалки будуть Вам вдячні.
  • Anonymous

    п.Дерех ! На Івачівському озері підводне полювання СУВОРО ЗАБОРОНЕНО. Я вже не говорю про ловлю сітками, яка дозволена лише рибнадзору, Егерям УТМР і браконьерам.
  • Anonymous

    Молодці хлопці. Так тримати.
  • Anonymous

    випустили 600 кг., а вибили рушницями трофейної руби в 10 разів більше!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Молода картопля за 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up