За секс-рабиню з Тернопілля обіцяли 1000 євро (ОНОВЛЕНЕ)

Мало не стали з примусу повіями в Італії двоє тернополянок і борщівчанка через жительку Скалата. Жінкам обіцяли роботу посудомийок та пристойну зарплату в Італії.

Далі, мовляв, якщо добре себе зарекомендують, підуть на підвищення - офіціантками чи барменами. Насправді безробітних українок збиралися продати в борделі. Організовану злочинну групу, що займалася вербуванням українок у публічні будинки Італії, викрили тернопільські правоохоронці разом із працівниками СБУ, повідомили у відділі зв'язків із громадськістю обласної міліції.
- 28-річна жителька Тернопільщини у пошуках кращої долі виїхала за кордон, - розповідають у відділі. - Однак на чужині заробляти на прожиття довелося, торгуючи власним тілом. Важкі умови праці не зламали жінку, і згодом вона залучилася до прибуткового злочинного бізнесу. Власник одного з італійських нічних клубів запропонував вербувати молодих тернополянок на роботу до Італії.
За кожну жертву - 1000 євро
Зловмисниця добре знала, які “заробітки” очікують українських дівчат, однак це не спинило її від скоєння протиправного. За кожну секс-рабиню їй обіцяли тисячу євро. Тож поїхала на Тернопілля шукати землячок. Потенційні заробітчанки навіть не підозрювали, чим займатимуться за кордоном.
- На Тернопільщині жінка за допомогою декількох спільників швидко розшукала трьох молодих і довірливих жінок, які через важке матеріальне становище погодилися на пропозицію працювати за кордоном, - розповідає начальник відділу боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми Григорій Кондратюк. - Зловмисниця вже готувала документи, аби переправити живий товар до Італії та навіть отримала аванс від закордонного спільника. На щастя, її вчасно затримали.
До слова, двоє потерпілих - жительки Тернополя, третя - з Борщівського району. Жінкам - 33 -19 років, усі без постійного місця роботи.
Проти сутенерки порушили кримінальну справу за торгівлю людьми та іншу незаконну угоду щодо передачі людини за частиною другою статті 149 Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі терміном від 5 до 12 років. Наразі жінку відпустили із підпискою про невиїзд.
На заробітки - лише легально
У Скалаті не чули про злочин землячки. У цьому місті з чотиритисячним населенням частина жителів змушена була податися на заробітки від бідності, розповідає міський голова Наталія Станьковська.
- Про цей випадок я чую вперше від вас, - каже жінка. - Але заробітчан у нас досить, вони -майже в кожній хаті. Наші люди розкидані по всьому світу. Є і в США, Канаді, Англії, Іспанії, Португалії, Польщі, Росії, Німеччині...
Не вестися на високі заробітки за кордоном і не погоджуватися виїхати нелегально радять тернополянам у Тернопільському центрі консультування мігрантів. Адже лише легальний виїзд та трудовий контракт допоможуть уберегтися від трудового рабства, каже старший консультант центру Зоряна Філюк.
- Це типова схема, коли людям обіцяють високооплачувану роботу низької кваліфікації. Там, де не потрібно вищої освіти, - говорить вона. - На жаль, наші люди досі на таке ведуться. Існує так званий “синдром водія”, коли людина чує, знає про біду на дорозі, але не вірить, що з нею може трапитися те саме.
Їхати нелегально на заробітки - це вже великий ризик, додає пані Філюк. Зовсім інша справа, коли людина має на руках трудовий контракт.
Схема типова, випадки - непоодинокі
Нагадаємо, злочини за подібною схемою скоювали на Тернопільщині і в попередні роки. Так, “20 хвилин” у 2007 р. писала про угруповання, яке продавало наших землячок у польські клуби для сексуальної експлуатації.
Шахрайки діяли за напрацьованою схемою - підшукували на території нашої області молодих жінок, які не мали роботи чи іншого постійного джерела доходів. Їх легко було «купити» на обіцянки доброго і швидкого заробітку. Обдуреним обіцяли працевлаштування у барах Польщі із зарплатою до 2000 євро щомісячно. Аби втягнути потерпілих у залежність, шахрайки за свій кошт оформляли закордонні паспорти, відкривали візи, а також купували квиток в один бік - із Тернополя до Вроцлава. За кожну завербовану жінку учасниці групи отримували по 250 євро. У Польщі тернополянок зустрічав власник псевдоагенції із працевлаштування. Чоловік власним транспортом доправляв їх у клуб, де під приводом необхідності реєстрації для поселення в готель забирав закордонні паспорти. Впродовж двох місяців їх шантажували, погрожували фізичною розправою і змушували надавати сексуальні послуги заїжджим німецьким туристам. Коли терміни дії віз мали закінчуватись, власник, не бажаючи конфліктувати з міграційною службою Польщі, купував нещасним жінкам квитки в Україну.
Ще одну кримінальну справу щодо подібного випадку цього ж року порушили проти жителя Кременецького району, який завербував у сексуальне рабство до Польщі більше 200 жінок. З них - 20 жінок із Кременеччини, Шумщини та Тернополя. Решта потерпілих - із тих районів Рівненщини, які межують із Тернопільською областю. Жертвами 40-річного вербувальника ставали жінки віком 25-28 років, які не мали роботи та відповідної освіти. Він обіцяв їм працевлаштування барменами чи прибиральницями. За одну українку власниця закладу платила шахраю 300-500 доларів. Ціна залежала від привабливості жінки. Потім їм погрожували і змушували надавати секс-послуги відвідувачам. Дівчата навіть боялися кудись звернутися. Їх лякали, що міліція - куплена. Мовляв, якщо поскаржаться, буде ще гірше. Після закінчення терміну дії віз жінок відпускали додому.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Думаю , що вербувальникам на цю роботу можна жінкам говорити, що їх чекає. Знайдуться такі, що погодяться.
  • Anonymous

    Важкі умови праці не зламали жінку?Прямо героїня. А може то вона працювала для душі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up