Американці побудують міжобласну лабораторію у Тернополі

За кошти уряду США у Тернополі збудують міжобласну лабораторію з дослідження небезпечних інфекцій.

Лабораторію будуватимуть на території обласної СЕС у Тернополі. Орієнтована вартість будови та обладнання – 5 мільйонів гривень. Місцеві медики повинні забезпечити виділення земельної ділянки та розроблення технічних умов. 

У лабораторії працюватимуть 20-25 людей, повідомив головний державний санітарний лікар Тернопільської області Степан Дністрян.

За словами пана Дністряна, американці беруть на себе навчання персоналу та фінансування лабораторії протягом трьох років.

Відео дня
Детальні читайте згодом. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (18)
  • Anonymous

    Ага Євро 2012 і нас не має і хвороби будуть ))))))))))
  • Anonymous

    а давайте підписи збирати проти
  • Anonymous

    ага! на відкриття приїде диверсійна група спецназу ГРУ МО РФ, аби все було з фейерверком! яке дослідження інфекцій? звідки легше переправити хім зброю у Росію? з Америки чи з України? Ой певно через рік у Москві буде така сама тема, як на німцях з огірками. Дністрян попав!
  • Anonymous

    Проблема в тому, щоб збудувати подібну лабораторію на території США на це буде потрібно величезна кількість дозволів з різних інстанцій. А кошти затрачені на таку лабораторію будуть неймовірні. Для прикладу. В америці за лабораторії які працюють з особливо небезпечними вірусами відповідає Центр Контролю за Захворюваннями. The Centers for Disease Control and Prevention. Він же встановлює рівні безпеки які мусять бути присутні в тій чи іншій лабораторій в залежності від небезпеки вірусів з якими буде вестись робота. Судячи з переліку вірусів з якими буде вестись робота в Тернополі то рівень безпеки такої лабораторії повинен становити: Biosafety level 4 який є найвищим. Це значить, що рівень такої безпеки повинен бути присутній в лабораторіях які працюють з особливо небезпечними вірусами. Віруси які представляють особливу небезпеку для людей, які передаються повітряним шляхом і являються смертельними. І для яких вакцин чи інших лікарств не має в наявності. Відповідно до 4-го рівня техніки безпеки який встановлений, Центром згаданим вище the Centers for Disease Control and Prevention. Коли люди працюють в такому рівні, вони повинні бути одіті в Хазмат костюми з кисневим доступом обов"язково. Вхід в таку лабораторію повинен мати декільки душових, вакуумну кімнату, ультрафіолетову кімнату та інші засоби для знищення вірусів. Повинна бути наявність спеціальних герметичних дверей із системою яка не дозволить двом дверям відкриватись одночасно. Вся вода яка надходить в лабораторію і з лабораторії повинна проходити спеціальну переробку. Говорити про те наскільки кваліфікованими повинні бути працівники і наскільки строго вони повинні дотримуватись правил безпеки вже навіть і не варто. Скільки це приблизно коштує в США? Лабораторія такого рівня безпеки за розміром в 93 кв. метри потребує 560 кв. метрів допоміжної площі. Ціна буде становити близько 6,5 міліони доларів США. От вам і відповідь чому будуватимуть в Україні і в Тернополі. В нас і правил меньше і техніки безпеки і контролю не потрібно так строго дотримуватись. Як на мене то ситуація серйозна і я б на місці журналістів 20 хвилин поцікавився з якими вірусами буде вестись робота і якого рівня захисту буде лабораторія. Інфо була взята: http://hpac.com/ventilation-iaq/biosafety_level_labs/ http://www.utmb.edu/gnl/safety/

    Anonymous reply Anonymous

    всьо буде, і жєлізові двері і душові і фіолєт. на паперах всьо то буде, не переживайте!

    Anonymous reply Anonymous

    Це, напевно, один із інвесторів, яких Надал з Кайдою знайшли,,,
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up