Партнер рубрики Події

Тернополяни добилися від жеку перерахунку

Перерахунку від жеку за ненадані комунальні послуги домоглися жителі будинку на вул. Дубовецька, 1а. Після численних заяв у жек та міськраду цьому будинку перерахували 359 грн за 2010 рік.

Житель будинку пан Володимир каже, якщо нічого не робити, все так і стояло б на місці. Тому тернополянам, які зіткнулися з такою ситуацією, він радить не сидіти, а боротися зі свавіллям жеків.
- Наш будинок збудований ще після війни, я туди поселився у 1984 році, - розповідає чоловік. - Відтоді у нас змінилося багато жеків, але ніхто нічого для будинку не робив. Вивозили сміття та знімали показники електроенергії з лічильників. От і все. За прибирання під’їздів, прибудинкової території і мови не було.
Будинок на вул. Дубовецькій, 1а був на балансі жеків №11, №7, далі - ПП “Комфорт”, ПП “Затишний двір”. Останні взагалі розлетілися і пропали, зауважує тернополянин. Мешканці будинку писали заяви про перерахунок і у ці жеки. Адже вони виконували роль хіба що посередників з вивозу сміття. Більше не робили нічого.
- 1 серпня 2010 року нас передали на баланс ПП “Обнова”, - каже чоловік. - Цей жек також лише вивозить сміття. Люди двічі писали туди заяви, де описали, що саме жек не робить і просили зробити перерахунок. Зокрема, у будинку потрібно відремонтувати димарі, люк на даху, встановити на подвір'ї лавки. Дверей нам так і не відремонтували, мусили заплатити за це майстру. прибиральниці ми взагалі тут ніколи не бачили.
Мушканці Дубовецької, 1а писали заяву у міську прокуратуру, але їх переадресували у міськраду. Врешті за вказівкою заступника міського голови жек таки зробив перерахунок.
- Цих грошей нам не повернули, а врахують за майбутні послуги, - каже пан Володимир. - Також люди чекають, аби у будинку провели ремонт. Али не знаємо, чи й сподіватися на таке. В жеку то немає майстрів, то грошей. Нам взагалі сказали створювати об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ — прим.ред). Яле яке ОСББ у маленькій двоповерхівці? Це смішно. До того ж тут самі пенсіонери живуть. Таке об'єднання можна створювати у п'яти чи десятиповерхівці, а то й два будинки об'єднати.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Та жеки - то ше той лохотрон. Люди платять за ідею. Пережиток комунізму... Держава скинула на плечі народу всі неприбуткові функції, які мала виконувати. Такі як перевезення людей, чи то обслуговування будинків. Хоча якщо виключити будь які норми ведення цих робіт, то можна навіть заробити .
  • Anonymous

    А який саме нормативний акт? Можна назву та дату прийняття навести?
  • Anonymous

    Перед тим як створювати ОСББ державний ЖЕК, чи міська влада має зробити в будинку капітальний ремонт, Це згідно законодавства України!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Вони то мають зробити ремонт, але ж не роблять. В нас у будинку ОСББ вже декілька років існує, в 2009 включиали в титульний список на проведення ремонту, в 2010 забули це зробити або вирішили, що не хочуть, в 2011 знову включили, але, як кажуть, віз і нині там. Лише управління ЖКГ та мер годують обіцянками, що все буде зроблено. Цікаво тільки коли? Мабуть чекають осені і зиму, щоб сказати, що не сприятливі погодні умови. Так що закон є, але як завжди його ніхто не виконує
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 12:03 Молода картопля по 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції 21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up