Партнер рубрики Події

У Тернополі вчитимуть писати ієрогліфи

У Тернополі вчитимуть писати ієрогліфи
На безкоштовний майстер-клас з каліграфії запрошує усіх охочих тернополянин Микола Більчук. Навчання відбудуться у вівторок, 5 липня, у медичному коледжі на вул.Текстильній, 8А.

Керівник україно-японського центру “Дарума”, віце-президент Всеукраїнської федерації “Кендо” Микола Більчук вивчає ієрогліфи під керівництвом знайомих японців та є учнем єдиної в Україні Київської школи каліграфії. Тепер цим мистецтвом хоче поділитися із тернополянами.
- Коли я почав цікавитись ієрогліфами, то дуже здивувався, коли не знайшов людину ні в Хмельницькому, ні у Львові, Івано-Франківську, Чернівцях та Рівному, яка б розбиралася у ієрогліфах, - розповідає пан Більчук.
Тернополянин планує навчати каліграфії усіх охочих і в інших містах України. Уже має запрошення в Ужгород та Чернівці.
- Відчуття спокою та врівноваженості з'являється після написання ієрогліфу, - каже чоловік. - Це мистецтво медитації. Під час роботи зникають негативні емоції, руйнівні думки.
Написання ієрогліфів впливає на емоції людини.
- Кожен дотик пензля до паперу, кожен рух, може змінити настрій, - каже пан Більчук. - Я став врівноваженішим - це помітили всі знайомі. Окрім того, в мене змінився почерк. А це, як кажуть графологи, пов'язано зі змінами в характері.
Микола Більчук мріє відкрити у Тернополі філіал японської школи каліграфії. Каже, що це навчання для тих, хто хоче досягти внутрішнього розвитку, наповненості, стати успішним.
- Японець, щоб стати майстром каліграфії, вчиться не один рік. Адже ієрогліф у різних сполученнях може мати до 50-ти різних значень, - продовжує чоловік. - Для нас каліграфія цікава тим, що через місяць занять відчуваєш внутрішні зміни.
Під час майстер-класу пан Більчук обіцяє учасникам й теоретичне та практичне знайомство з цим мистецтвом.
- Про каліграфію я можу розповідати годинами, - зізнається тернополянин. - Але не менш важливо побачити, як під час написання ієрогліфа дихати, тримати руку.
Тернополяни також зможуть побачити деякі “диковинки” каліграфії.
- Мої друзі-японці нещодавно подарували мені рисовий папір. На ньому можна малювати ієрогліфи водою, - усміхається пан Більчук. - Коли торкаєшся паперу пензлем - з'являється чорна лінія, Коли вода висихає — папір стає знову білим. Писати ієрогліфи на такому папері треба дуже швидко.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Пан Більчук став врівноваженішим, бо трохи постарів... Ієрогліфи, лозоплетіння, вишивання хрестиком - все дуже помічне, коли тобі за...

    Anonymous reply Anonymous

    Дякую за змістовний коментар)))))

    Anonymous reply Anonymous

    Сміливий дописувачу, моя вам порада, скажіть це Миколі Миколайовичу в очі. Тільки памперс собі вдягніть. Бо ваша сміливсть вас раптом полишить.
  • Anonymous

    ??? ?????????????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up