Через конфлікт з людьми водія маршруту "Тернопіль-Підгороднє" звільнили

Через конфлікт з людьми водія маршруту "Тернопіль-Підгороднє" звільнили
Наводити лад у себе на кухні "порадив" водій маршрутки пасажирці у відповідь на зауваження про бруд в салоні.

У відповідь на обіцянку жінки поскаржитися на грубощі, чоловік мовив: "Насипеш солі мені на хвіст...". Про це жителька Підгороднього Любов Мишка 23 червня повідомила у редакцію. Причому та сварка, як вважає постраждала, виникла з нічого.
- Близько 14.00 я з онуком сіла в автобус "Тернопіль-Підгороднє", - пригадує пані Любов. - Сплативши за проїзд, здивувалася, що квиток уже коштує 2 грн 40 коп. Я рідко їжджу тим маршрутом, тому про такі зміни й знати не могла. Проте мої слова роздратували водія. Через кілька хвилин, подумавши, він запитав, чи маю я чоловіка? А тоді порадив чіплятися до нього. Я пояснила, що всього-навсього перепитала про ціну квитка.
Однак конфлікт набрав обертів. Водій, як каже пасажирка, весь час бубунів, навіть намагався вигнати жінку з автобуса. У відповідь вона зауважила, що у салоні - брудно.
  - Він кинув: "Пильнуй за порядком у себе на кухні. Ще мені одна чистоплотна. Самі гадите, а потім ще й претензії виставляєте", - продовжує пані Мишка. - Я тоді зауважила, що маю лише маленьку жіночу сумку, тож нічим смітити не можу. Я знервувалася і, виходячи з автобуса, сказала, що так цього не лишу. Навіщо він мене образив?
Хай побудує дорогу
Жінка пригадала, що зробила зауваження водієві і про те, що він не видав квитка. На це у чоловіка теж знайшлося гостре слівце.
- Він сказав мені на прощання: "Хай ваш голова побудує дорогу, а тоді будете виставляти до мене претензії", - додає жінка. – Онукові теж було соромно, тому він мене пізніше запитав: "Навіщо ви запитали водія про ті сорок копійок?". Але ж я просто поцікавилася...
Приїхавши додому, жінка зателефонувала у сільську раду і розповіла про те, що сталося. Виявилося, на того водія скаржиться чимало людей, адже від ще й часто сам собі обирає маршрут, яким їхати.
- Я розумію, що у Підгородньому багато заможних жителів. Вони їздять своїми автівками. Але якщо я користуюся автобусом, то що - я не людина? Мене можна возити у брудному салоні і лаяти? - запитує пані Любов. - У сільраді кажуть, що навіть діти бояться до школи із тим водієм їздити, бо він постійно грубіянить.
Таких скарг - десятки
Жінка, зібравши підписи, звернулася у головне управління розвитку інфраструктури обладміністрації та сільську раду. Що саме очікує на водія за таке ставлення до пасажирів, "RIA плюс" поцікавилася в адресатів скарги.
- У перших числах липня викличемо водія та перевізника, - пояснює головний спеціаліст облуправління Євген Монастирський. - На підготовку відповіді може піти й місяць. Бо скарг у нас - маса. Розглядаємо їх за порядком. Процедура тривала, адже інколи треба збирати комісію, викликати перевізника для пояснення, водія. Потрібно надіслати запит голові сільради. Після цього перевізник може отримати попередження. Якщо таких вже було три - із ним розірвуть угоду.
Натомість у сільраді вирішили діяти негайно. Це питання розглянули 30 червня на виконкомі. Зважаючи на велику кількість скарг на водія, подали клопотання у райадміністрацію про розірвання угоди з перевізником.
Як саме він підбирає кадри, чи були претензії до водіїв, ми поцікавилися у перевізника, який обслуговує маршрут "Тернопіль-Підгороднє". "Вийти" на самого водія ми не змогли.
- Я обслуговую той маршрут уже 12 років. Мушу сказати: нині важко підібрати такого водія, який не конфліктував би з людьми, не крав гроші, стежив за чистотою, - розповідає перевізник Петро Бадюк. – Той чоловік уже не працює, але особисто я скарг на нього не отримував. А тут відразу все розписали - скарга у сільраду, в управління... Думаю, у конфлікті винні й самі люди.

Світлана ГРИВАС

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (31)
  • Anonymous

    водії канечно хами, але ті бабки бувають такі наглі, не раз бачила її ніби ніхто і не чіпає, а вона скаже пару гострих словечок і починається сварка, а потім ше ображається ....
  • Anonymous

    У водія здали нерви- а у вас не здаютть?Заходить чмо похилого віку.Перед тим стоято і тринділо на зупинці.дістає свою безрозмірну торбу -і починає шукати гроші на проїзд-а ви стоїте ззаду і чекаєте,можливо спішите-і що? ви тутже проникаєтесь повагою до того чма?а воно ще і смердить падло чому не їдемо....

    Anonymous reply Anonymous

    дай тобі бог здоровя прожити до 100 незавжди будеш такий розумний

    Anonymous reply Anonymous

    а то синцю,скільки Пан Бог дасть -стільки і проживеш-і недопросишся ні хвильки...отак о

    Anonymous reply Anonymous

    краще з мудрим загубити ніж з немудрим знайти
  • Anonymous

    правельно зробили що звільнили на його місце чекають чимало безробітних
  • Anonymous

    А сам напевно "святий" треба ввести перевізникам штрафи з водіїв за лайки, грязні салони і за самовільно обраний маршрут десь від 500-1000 гривень в дохід підприємства може навчаться культурі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня 14:53 На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру 14:30 Лялькарки Кременеччини презентували ексклюзивні вироби 13:50 Чортківські ліцеїстки здобули перемогу на Всеукраїнській олімпіаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up