У Тернополі побили хлопця за те, що розмовляв англійською

У Тернополі побили хлопця за те, що розмовляв англійською
Розбите обличчя, зламаний і зміщений ніс та численні синці й розсічення отримав Олег Туркот за те, що розмовляв біля тернопільського нічного клубу англійською. За словами хлопця, бив його призер із греко-римської боротьби

- Від ударів я зомлів. Коли отямився - поруч уже були охоронці нічного клубу, - розповідає уродженець Тернополя, а нині - громадянин Сполучених Штатів Олег Туркот. - Поруч зі мною були подруги. Вони й покликали охорону. Таким чином врятували мене.
Троє молодиків побили Олега неподалік дискотеки “Пудра”. Хлопець святкував день народження друга. А спровокував молодиків тим, що... розмовляв із друзями англійською мовою.
- Десь о четвертій тридцять вийшов з подругами з клубу, - розповідає Олег. - Ми розмовляли англійською, коли до мене підійшов низенький хлопчина. Він почав приставати. Казав “Що ти тут рішаєш!”. Взявся штовхати мене. Я більший за цього хлопчину, тому не чіпав його. Просто відбивав його удари руками — це було просто. Не хотів його займати, бо маю молодшого брата, десь такого як він.
Та вслід за дрібним хлопчиною до Олега підійшов куди більший його друг. Одягнений був у спортивний костюм. Згодом - ще один молодик.
- Вони разом штовхнули мене на землю, - продовжує Олег. - Били руками й ногами по лиці. Дівчата почали кричати, кликати охорону. Врешті охорона прибігла а ці троє втекли. Також дівчата зателефонували у міліцію. Але вони були надто налякані та емоційні. Міліціонер сказав, що якщо хочуть викликати наряд — нехай висловлюються культурніше.
На цей виклик міліція так і не приїхала, стверджує хлопець. Олег помив лице під краном у вбиральні і  поїхав у травмпункт. Врешті слідчий приїхав до хлопця у лікарню щоб взяти покази.
- Ось уже кілька днів лежу у нейрохірургічному відділенні, - продовжує хлопець. - І лікарі кажуть, що ще довго мені тут бути — у мене струс мозку і ще багато інших травм — били мене саме у лице.
Олег десять років тому отримав американське громадянство. Однак приїхав у рідне місто, щоб навчатися у медуніверситеті. Нещодавно закінчив вуз і вже збирався їхати додому, в Америку.
- Уже навіть квиток на літак взяв, але не судилося, - каже хлопець. - Вочевидь, залишуся тут ще надовго — поки не закінчаться усі слідчі дії. Я уже навіть дізнався хто був одним із нападників. Як виявилося, він — срібний призер із греко-римської боротьби. Чомусь раніше думав, що у такі види спорту відбирають не лише сильних, а культурних людей, які розуміють що таке честь. Але вочевидь ні.
Як повідомляють у міліції, усіх учасників бійки уже допитали. Наразі триває слідство, однак кривдники Олега - на волі.
- Ми чекаємо висновків судмедексперта, щоб кваліфікувати, якої ступені важкості побої отримав потерпілий, - каже начальник прес-служби обласного управління МВС Петро Колісник. - Також у встановлений термін закінчиться перевірка, і за її матеріалами буде прийняте відповідне рішення. До слова, оперативна група таки виїжджала а місце події. Однак бійка тривала недовго і коли правоохоронці приїхали на місце події, потерпілого там уже не було.
Олег же каже, що не знає на якому етапі слідство. Однак до того, що його кривдники на волі, ставиться спокійно.
- Нічого, нехай правоохоронці працюють так, як мають працювати, - сказав хлопець. - Хай роблять усе по порядку.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (43)
  • Anonymous

    Чесно кажучи статті писати так і не навчились. Чому не має нічого сказано, чи запитував журналіст в охорони закладу, що саме сталося? Чому не має коментарів "подруг" які звонили в міліцію? Як саме вони висловлювались і що саме вони могли говорити черговому по телефоні, що той сказав, щоб вони культурніше висловлювались? Хоча це і не має значення, але мені цікаво, навіщо виходячи з нічного клубу в 4.30 ранку де кругом багато п"яних і мало адекватних людей, розмовляти на Англ. мові з подругами які прекрасно спілкуються на Укр. (черговому вони ж звонили). Я за свободу слова і взагалі, думаю, що кожен може жити як вважає за потрібне. Але в деяких випадках задля власної безпеки потрібно трошки думати головою! В деяких країнах, при наявності Американського паспорта вас взагалі можуть розірвати. Чи розумно буде в такому разі показувати який я крутий американець? Погоджуюсь, Україна повинна бути демократичною країною і люди повинні поважати один одного. Але нажаль реально все не так. І треба перше думати, а потом робити. Ви можете говорити на любій мові і робити все, що вам заманеться. Але треба розуміти, що в деяких випадках, це може привести до поганих результатів. Це не ваша вина, нажаль світ такий.

    Anonymous reply Anonymous

    відкрию 2 великих секрети: 1. в 4,30 якраз пора виходити з нічного клубу. 2. гопніки можуть домахатись до будь-чого і до будь-кого, їм головне вчепитись і зробити бійку.

    Anonymous reply Anonymous

    Цілком погоджуюсь і з першим і з другим. Але навіщо давати "гопнікам", ще більший привід і привертати до себе увагу?
  • Anonymous

    Шось багато непоняток. Бики биками, але й пацанчик напевно трохи винен.

    Володимирович Микола reply Anonymous

    сагласік
  • Anonymous

    Готуйте "гопи" попи купляйте вазелін давно ми вже в Європі тому і spikav він.

    Володимирович Микола reply Anonymous

    ти собі купи
  • Anonymous

    Якби не англійська - причиною стало б колір волосся ,фасон одежі , зріст, колір носків і розмір тапочків. Однак у гопів замість мозгів в голові гімно тому вони обрали причину як найгіршу. ВУЗи нашого міста надають освітні послуги іноземцям за хороші грошіЮ особливо Медуніверситет , ахто захоче Їхати у Теропіль навчатись якщо тут бють за англійську.Своє слово повинен сказати ректорат Медунівера адже получається так що для них це антиреклама. Тоді над гопами влаштуютьпоказово - зразковий судовий процес і бу дуть вони чистити параші а у вільний від "основної роботи" час вивчати англійську мову.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up