Партнер рубрики Події

Подати документи у вузи Тернополя можна за 15 хвилин

Подати документи у вузи Тернополя можна за 15 хвилин
Абітурієнти тернопільських вузів та їхні батьки загалом задоволені тим, як проходить цьогорічна вступна кампанія.

Кажуть: аби подати документи особисто – у паперовому вигляді - потрібно близько 15 хвилин. Тоді як торік у черзі можна було простояти цілий день.
У педуніверситеті, як бачив наш кореспондент 26 липня, документи подають за столиком, виставленим просто надворі, перед входом у вуз. Причому після обіду абітурієнтів у приймальних комісіях застати вже дуже важко.
- Ми прийшли у педуніверситет і відразу подали всі потрібні документи. Черги не було, - каже мати абітурієнтки Ольги Надія Долик. - Електронна реєстрація також пройшла успішно — усе, що ми надіслали, ніде не загубилося. Два роки тому мала ще одного вступника, то все було набагато складніше. Велетенські черги, нерви! Затратили тоді цілий день, щоб подати документи.
У економічному університеті для подачі документів на кожен факультет є окремий столик для реєстрації. Вони стоять у фойє вузу.
- Ми приїхали подавати документи із Вінниці, - розповідає мати абітурієнтки Людмили Алла Фалатюк. - Прийшли і відразу оформили всі папери. Жодних черг не було. Витратили якихось 15 хвилин. Така ж ситуація і у Вінниці. Знаємо, бо там також подавали документи. Завдяки тому, що процедура спростилася, подали документи відразу у два навчальних заклади. Раніше із поданням документів у вузи не стикалася, тому порівнювати не маю з чим.
До речі, напередодні Людмила Фалатюк зареєструвалася і в системі "Електронний вступ". Однак із поданням документів у паперовому вигляді родина вирішила не тягнути, мовляв, мало що може статися.
До речі, у вечері 25 липня кількість поданих абітурієнтами заяв становить понад 750 тисяч, число перевірених атестатів – 230 тисяч, повідомили у прес-службі МОН. Інтернет-сторінку інформаційної системи "Конкурс" уже відвідали понад 40 млн осіб із 95 країн світу. Консультативний телефон МОН відповів на запитання 1131 особи. До приймальні громадян із питань вступу до вузів звернулися 87 осіб.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    В педагогічному були черги. Навіть досить довгі. Пів дня стояли. В решту вузів подали справді за 15 хвилин.
  • Anonymous

    Документи приймають протягом місяця, а не 2 тижні, як в минулому році, та й випускників цьогоріч вдвічі менше. Які тут черги?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up