Партнер рубрики Події

У Щепановського забирають землю

Дві земельні ділянки загальною площею 1,3 га вилучила міська рада у забудовників - у приватного підприємства “Марс-буд” та в “Тернопільської фірми “Будівельник”.

Відповідне рішення депутати прийняли у п’ятницю, 29 липня, під час позачергової сесії Тернопільської міської ради.
У приватного підприємства “Марс-буд” вилучили земельну ділянку площею 0,37 га, яку була надана для будівництва багатоквартирного житлового будинку на вул. Львівській. Договір оренди цієї ділянки між міською радою і забудовником був зареєстрований 28 лютого цього року.
Також депутати вилучили земельну ділянку площею 0,93 га з користування “Тернопільської фірми “Будівельник” Зіновія Щепановського.
Цю ділянку на вул. Довженка надали у 2009 р. для обслуговування складів та приміщень з їх перебудовою під групу багатоквартирних житлових будинків.
Земельні ділянки вилучені у забудовників у зв’язку з систематичною несплатою за оренду. Борг у цих двох фірм загалом складає понад 70 тисяч гривень”, - пояснив заступник начальника відділу земельних ресурсів Тернопільської міської ради Віктор Біленький.

Нагадаємо, що очільник фірми “Будівельник” Зіновій Щепановський, якому пред’явили обвинувачення за кількома статтями Кримінального кодексу, в тому числі за ст. 191 ч. 5 “Розкрадання коштів в особливо великих розмірах”, з 15 червня перебуває під вартою. Наступне судове засідання у справі проти забудовника, який не зміг виконати свої зобов'язання перед пайовиками, відбудеться 17 серпня.

Василь СОЛТИС, 096-725-70-22

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    щоб землю забрали і тих хто їм видавав на основі чого?голову с.БІЛА надьку засудити за роздачу незаконних земель щепану
  • Anonymous

    так і тре в боржників забирати землі, ато розслабили, купу боргів нароблять, землею користуються, потім оголосять себе банкрутами і тю...тю...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up