Дозвіл на будівництво автомийки у парку дали у міськраді

- Просто у парку Національного відродження, зі сторони вул. 15 Квітня, будують автомийку. А під нею проходять труби водогону, - обурюється тернополянин Петро (такий нік він залишив на сайті 20minut.ua, прізвище чоловік не вказав - прим. ред.)


Через ту трубу, за його словами, здійснюють водопостачання всього масиву "Східний".
- Хтось думає про людей? – запитує він. - Адже в разі аварії постраждають тисячі тернополян.
Претензії до роботи керівництва управління парків висловлюють й інші читачі сайту 20minut.ua. Тернополяни занепокоєні тим, що у парках зрізають дерева, забудовують відпочинкову зону комерційними об'єктами. Люди не вірять у законність цих дій.
- Хто таке дозволив? - обурюється інший читач сайту – із ніком Роман. – Під ту забудову зрізали півсотні дерев. Як можна знищувати паркову зону? Де логіка? Хто дав згоду?
Пояснив ситуацію керівник КП “Об'єднання парків культури і відпочинку” Ігор Липка. Він запевнив, що його підприємство до зрізування дерев і будівництва автомийки стосунку не має.
- Територія, де будують автомийку, нам не належить, - каже він. – Про те, хто і що там робить, я розповідати не можу. Господарює там підприємство, що обслуговує дорогу неподалік парку.
В управлінні житлово-комунального господарства й екології та у відділі технічного нагляду міськради відмовилися розставити всі крапки на "і". Погодилися дати роз'яснення лише в управлінні з питань містобудування та архітектури. Там наголосили, що вказана територія належить місту, тому нею розпоряджається міськрада.
- Автомийку будують без будь-яких порушень, - запевняє заступник начальника відділу Олег Фостяк. – На це є всі дозволи. До того ж, власники автомийки вже купили 60 саджанців, які висадять замість зрізаних дерев.
Не варто хвилюватися і про водопровідну трубу, наголошує пан Фостяк. Адже на ділянці для автомийки встановили новітню закриту систему очищення води.
- Вода постійно циркулюватиме у системі. Там же проходитиме очищення, після чого нею митимуть ще не одну автівку, - продовжує чиновник. – За годину там можуть обслуговувати 60 машин.
Така новітня автомийка - не перша у Тернополі. Їх є вже п'ять. Розповідаючи про різні деталі роботи такого підприємства, у міськраді однак відмовилися назвати його власника. Мовляв, така інформація є конфіденційною.
- Коли депутати міськради голосували за документ, назву компанії вони знали. Але її керівники згодом попросили не афішувати назву мережі, - зазначили в управлінні. 

Анна ЛАХМАН,
[email protected]

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (59)
  • Anonymous

    а подумайте ще одну річ! То шо мийка не в парку ми вже зясували. Але якшо подумати логічно, то чим більше мийок - тим більше чистих машин, чим більше чистих машин - тим менше бруду і порохів, чим менше бруду і порохів - тим чистіше місто, чим чистіше місто - тим здоровіші тернополяни! Тобто мийка - це чистота міста і здоровя тернополян!
  • Anonymous

    навіть антинадалівський сайт Тернопільський тиждень написав, що Надал і Свобода тут не при ділах, а ви далі тріпаєтесь!
  • Anonymous

    Шановні фахівці від водогону охоронна зона 5 м. для чого зносити автомийку коли водогін проходить з іншої сторони вулиці.Я теж проти щоб заправки та автомийки будувались поблизу парків, але границі парку закріпили ще до Левківа, а землю на заправку дали сесією при Заставному і на яких підставах чиновник може заборонити будівництво, коли всі служби погодили, друга справа, як у Шепановського, коли будував на чужій землі, або з порушенням норм, без погоджень, без документів.
  • Anonymous

    Фостяк не розуміє про що йдеться,коли його запитують про трубу водогону.При чому тут система очищення мийки, якщо для заміни ділянки водогону, що живить Східний, потрібно буде зносити мийку.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up