У Тернополі жінка впала, заходячи в автобус. Водій не зупинився

У Тернополі жінка впала, заходячи в автобус. Водій не зупинився
Розбила голову і травмувала ключицю літня жінка, коли хотіла зайти у маршрутку. Тернополянка хотіла ступити на сходинку, але водій рушав. Жінка упала на дорогу.

 
Інцидент стався 16 серпня близько 12.00 на зупинці, що на просп. Злуки, поблизу ЦДМІ ім. Довженка. Уже о 12.04 швидка отримала виклик – зателефонували стурбовані перехожі, які допомагали постраждалій. Згодом медики забрали пенсіонерку до лікарні. Тернополянин, який назвався Миколою, зателефонував у редакцію "RIA плюс". Коли наші кореспонденти прибули на місце, медики саме провели постраждалу у салон швидкої. Жінка ледве говорила.
- Я хотіла сісти в автобус, а він рушив, - розгублено повторювала вона, але імені свого не назвала. - Це був №20. Водій ще призупинився, ніби подивився, чи я жива, і поїхав далі.
Тим часом до кореспондента підійшли перехожі, які надавали тернополянці допомогу. Людей непокоїло ставлення водіїв до пенсіонерів.
- Водій того автобуса мав би зупинитися і надати жінці першу медичну допомогу, - каже пан Микола. - Я помітив, що водії часто відмовляються везти пенсіонерів, конфліктують з ними, принижують їх. Так не можна.
Із чоловіком погоджуються дві тернополянки — Галина та Тетяна (прізвища не назвали — прим. ред). Одна з них саме викликала швидку, інша - витирала серветками кров з обличчя бабусі. До речі, повз немічну стареньку, яка сиділа на лавці із закривавленим обличчям, проходили багато людей, але мало хто поспішив їй на допомогу.
- Я поверталася з пошти, дивлюся - сидить жінка, ледве дихає, - пригадує пані Галина. - Запитала її, чи потрібно викликати швидку. Старенька погодилася.
У міському управління транспорту обіцяють з'ясувати, хто винен у даній ситуації. Також чиновники радять пасажирам, які зіткнулися з порушеннями з боку водіїв, записувати номер автобуса та маршруту, місце, де стався інцидент, і час трафунку.
- Коли до нас надходить така інформація усно або письмово чи через ЗМІ, ми оформляємо акт і передаємо його перевізнику. Він проводить службове розслідування, - пояснює начальник міського управління транспорту Ігор Мединський. - Якщо водій винен, його можуть відсторонити від роботи, винести догану, навіть звільнити.
До речі, від 1 червня у Тернополі за порушення вже звільнили 30 водіїв. Були й такі, яких на тиждень відсторонили від роботи і вони підмітали парк чи працювали слюсарями.
Окрім того, пан Мединський радить пасажирам поводитися обачніше, коли вони заходять у транспорт. Не завадить і зауваження зробити водію, якщо він щось робить не так.
- Коли водії курить, розмовляє по телефону, люди не повинні мовчати, - наголошує пан Мединський.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (31)
  • Anonymous

    Сядьте поїздіть один день і побачити скільки разів водій попадає в таку ситуацію. Винити водія в всьому саме легше. Жінку шкода шо потрапила в таку пригоду. Подивіться як на ринку ці бабки рвуться в маршрутку та вони здорового ...
  • Anonymous

    Що тут скажеш, у нас водїї настільки ввідливі до людей, що якби мали змогу, то розстріляли би взагалі....і то не тільки пенсіонерів(хоча їх у першу чергу). Ганьба їм, ось і все!!!
  • Anonymous

    Серед водіїв дуже багато бидла. Є і нормальні, звичайно, але трапляються і обалдєнні екземпляри. Таке враження, ніби вони так багато заробляють (або мають ще лівий підробіток), що їм абсолютно плювати на пасажирів, зауваження, догани і звільнення з роботи. А от якби якийсь пасажир надавав йому по морді, то був би винен.

    Anonymous reply Anonymous

    а отут згодний на 200%, давно вже хочу після кількох зауважень і відсутності реакції зі сторони водія на них втулити смачно і подивитись шо з того вийде. якщо зупинить маршрутку і почне виставляти якісь претензії,то взагалі вирубити,благо навиків вистачає.
  • Anonymous

    Замах на життя людини, карається законом. Мединський відповідальний перед законом як і його водії. А тому і він, і водій злочинець, повинні гріти нари. Впевнений, мій коментар для мединського і іже з ним, як туалетний папір при потребі, але памятайте людожери , є ще Божий суд.

    Anonymous reply Anonymous

    маразм)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up