Тернопіль: люди зі зброєю прийшли в оздоровчий табір, де відпочивали 148 дітей

Тернопіль: люди зі зброєю прийшли в оздоровчий табір, де відпочивали 148 дітей
У Тернополі назвали такі дії рейдерством. Депутати обласної ради кажуть, що дитячий табір не можна віддавати “чужинцям”, натякаючи на “донецьку” прописку нового директора закладу.

Близько півтори сотні дітей снідали, коли озброєні люди прийшли на територію дитячого табору на Тернопіллі. Інцидент стався 11 серпня на території дитячого закладу санаторного типу “Лісова пісня”, що у Борщові. Особливо цим перейнялися політики “від опозиції”. Вони довго дискутували з цього приводу на сесії 18 серпня. І доручили правоохоронним органам розібратися у законності дій керівників Об’єднання “Тернопільсільгоспздравниця”, адже вбачають у їхніх діях ознаки рейдерства. Ситуація вже начебто нормалізувалася, але втрата “Лісової пісні” — досі вірогідна. До того ж, спроби змінити директорів оздоровчих закладів були і в інших районах Тернопілля.
Діти нічого не бачили, бо саме тоді були в їдальні
На той час за кошти з обласного бюджету у таборі оздоровлювали 148 тернопільських дітей, розповіла начальник управління у справах сім’ї та молоді Наталія Найчук. Поява чоловіка, який назвався новим директором і прийшов у супроводі чотирьох людей в уніформі, налякала керівників табору — вони відразу викликали міліцію та представників обласної влади.
— Через дві години після так званого захоплення кабінету директора і території табору, я була на місці. Хочу сказати, що це неконтрольований процес і, на жаль, в Україні, бо в світі таких фактів, певно, немає, є люди, які не гребують нічим, — каже вона. — Навіть дитячими оздоровчими закладами і дітьми у період літнього оздоровлення.
Цей факт, за її словами, вивчають і прокуратура, і управління СБУ та внутрішніх справ.
— Юристи з’ясовують, яким чином ліквідувати всі незаконні рішення судів і рішення відновленої “Сільгоспздравниці”, — додає вона. — Як можна так призначати директорів із правом розпоряджатися майном, до якого вони не долучилися? Адже жодної цеглини в оздоровчий заклад ті люди не вклали.

За словами Наталії Найчук, дітей озброєні люди злякали не встигли.
— Діти тоді були в їдальні. Приміщення на території “Лісової пісні” розташовані так, що кабінет директора — фактично біля в’їзду в оздоровчий заклад, а їдальня — трохи далі, — зауважує чиновниця. — Тому діти тих людей не бачили. Але свідками були працівники табору.
На уточнююче запитання голови облради Олексія Кайди, чи були на території “Лісової пісні” озброєні люди, коли там перебували діти, пані Найчук відповіла ствердно.
Прописка нового директора – місто Дніпропетровськ
Чому територією табору відпочинку, коли там були діти, ходили люди зі зброєю, депутати поцікавилися у заступника начальника обласної міліції Василя Облещука.
— Коли інформація надійшла в обласне управління, на місце виїхали співробітники “Беркута”. Новопризначеного директора ми запросили в райвідділ, перевірили його документи, а в таборі виставили свою охорону, — каже він.
Відтоді двоє працівників міліції цілодобово чергують у “Лісовій пісні”. Наразі, за словами пана Облещука, попередній директор — Віталій Шеремета обіймає свою посаду.

— У табір виїздили працівники “Беркута”. Цей конфлікт фактично вичерпали. Шеремета — досі на посаді. Це питання грунтовно розглядали в обласній адміністрації. Створили робочу групу. Принципову оцінку дав і голова обладміністрації, — інформує міліціонер.
До речі, на сайті обласної адміністрації жодних заяв губернатора з цього приводу досі не публікували. Міліціонер також підтвердив, що у паспорті нового керівника “Лісової пісні” Дмитра Суворова — дніпропетровська прописка. Цей факт чи не найбільше всіх обурив.
— А ви пам’ятаєте, як ми просили правоохоронні органи перевірити, що відбувається з місцевими дитячими таборами? — запитує голова облради Олексій Кайда. — Але вони не відреагували на нашу ініціативу. І те, що маємо зараз, є наслідком їхньої бездіяльності.
Повернутися до цієї проблеми депутати облради врешті вирішили на наступному засіданні сесії. Тоді вони й сподіваються заслухати звіти різних контролюючих органів.
Наразі все спокійно
Віталій Шеремета — “старий” директор “Лісової пісні” повідомив телефоном 22 серпня, що ситуація у таборі нормалізувалася.
— Зміна вже закінчилася, діти роз’їхалися, — каже він. — Однак міліціонери чергують на території закладу досі. Наскільки мені відомо, пан Суворов і його колеги приїздили ще раз у Борщів, але до нас вони не навідувалися.
На перспективу чоловік прогнозів не робить. Не коментує він і можливого перебігу подій, якщо власники “Сільгоспздравниці” відстоюватимуть свої права.
— Скажу одне: зберегти цей табір дуже важливо, — додає пан Шеремета. — Усі будівлі тут — добротні, цегляні. До того ж, заклад розташований у дуже мальовничій місцині.
Ми впродовж 22-23 серпня телефонували до Дмитра Суворова на мобільник, але чоловік або не брав слухавку, або “скидав” виклик. Утім, ми будемо стежити за тим, як події розвиватимуться. Тож представники Об’єднання “Тернопільсільгоспздравниця” зможуть висловитися у наступних номерах нашої газети.

Відео дня
>Коментар
Степан БАРНА (31 р.), позафракційний депутат облради:
— Спроби такої рейдерської атаки чинили щодо більшості місцевих таборів — і в Ланівцях, і в Шумську. Тому я як депутат ініціюю звернення до прокуратури, управлінь МВС і Служби безпеки. Вони зобов’язані з’ясувати, яким чином “Сільгоспоздоровниця” отримала у своє підпорядкування майже всі оздоровчі табори на Тернопіллі. На якій підставі вони нині призначають директорами представників інших областей? Яке право людина із пропискою в Дніпропетровську має тут розпоряджатися? Як тільки ми з’ясуємо всі господарські питання — зможемо робити подальші кроки. Але принциповим є те, що все, збудоване за Союзу за кошти наших колгоспників, має залишитися у власності громад. Фактично той Суворов сам себе призначив директором. Є відповідне розпорядження. Тож із юридичної точки зору він дійсно нині є директором.

Довідка
Оздоровчий заклад “Лісова пісня” розташований у лісопарковій зоні, у мальовничому і тихому куточку Борщова. Відкрили його в 1980 р. Відпочивати одночасно можуть 220 дітей у зміну: один — чотириповерховий і три — двоповерхові спальні корпуси. Дітей розміщують у кімнатах по 4-7 чоловік. У кожному корпусі функціонують душеві кімнати, цілодобово є гаряча вода. Харчування — п’ятиразове. До послуг дітей — стадіон, футбольне поле, волейбольні та баскетбольні майданчики, тенісні столи. Є клуб на 300 місць, кімнати для занять у гуртках. Оздоровлення дітей триває 18 днів.
За інф. www.ternotour.com.ua
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Anonymous

    Просимо Дмитра Суворова піднімати трубку мобільного за тим номером, який він вказав у листі до редакції. Журналіст вже робив кілька спроб зв'язатися з вами.
  • Anonymous

    я живу неподалік біля Лісової піні і трошки бачив цей інцидент, ніяких людей зі зброєю я не бачив, незнаю чому чиновники зробили такий галас, все виглядало набагато спокійніше ніж описано в статті
  • Anonymous

    Місцеві правоохоронці не повинні боятися донецького "президента" і виконувати безглузді накази! Громаді міську владу легше дістати....!!! Київ хай керує Києвом. Нашо нам прадставник від домінуючої партії, за яку більшість людей голосували в СХІДНИХ областях??? Тим представникам влади, яких ставить нам столиця вже нема що дерибанити (всє ужє украдєно до нас...) і вони - гади, замість того, щоб виконувати те про що мріяв електорат , виГадують лише різні схеми щоб нас обікрасти !
  • Anonymous

    Мене не цікавить хто там власник,хто ні,але вже той факт,що людина,яка призначена директором дитячого табору ,приїзджає в табір зі зброєю-я б такому в*їзд на Тернопільщину заборонила,не те що в табір.

    Anonymous reply Anonymous

    Чому його не арештували???Де та міліція ??

    Anonymous reply Anonymous

    думаю не арештували через те що конфлікт, був не зовсім такий поганий, як написано в публікації !!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up