У школах та церквах Тернополя збирають гроші на апарат для онкохворих дітей

У школах та церквах Тернополя збирають гроші на апарат для онкохворих дітей
- У лікарні мене вразили очі батьків та дітей... А ще я не очікувала там побачити дітей такого різного віку — і зовсім маленьких, і 16-річних. Всіх їх об'єднує одне бажання — вилікуватись та повернутися додому, - каже волонтер “Іскри любові” Марія Сидор.

Близко 25 тис. грн зібрали волонтери на придбання гематологічного аналізатора крові для дітей, хворих на рак. Апарат необхідний для кращого діагностування та лікування онкохворих дітей.
Щоб зібрати необхідну суму, 100 тисяч гривень, протягом жовтня проводитимуть благодійні акції у школах та церквах міста. До проекту долучаться волонтери з різних молодіжних та християнських організацій.
- Цього тижня діти із християнської школи-колегіуму імені патріарха Сліпого проведуть у школі дві акції - солодкий стіл та благодійний ярмарок, - розповідає волонтер молодіжної організації “Іскра любові” Марія Сидор.
Смачну випічку продаватимуть на “солодкому” ярмарку діти 12 жовтня у приміщенні свого навчального закладу, колишньої школи №12.
- Діти з радістю долучаються до таких благодійних заходів. Вони хочуть допомагати, тому не варто їх обмежувати у цьому бажанні, - запевняє пані Марія.
Окрім випічки, учні школи-колегіуму продаватимуть власноруч виготовлені вироби під час іншої акції.
- Фантазія дітей вражає — їхні вироби ми продаватимемо у п'ятницю, 14 жовтня, на ярмарках, які відбуватимуться відразу у трьох місцях — біля церкви Йосафата і Святих Володимира та Ольги, що на “Дружбі”, та біля кооперативного коледжу, - продовжує волонтер. - Запрошую тернополян приєднатися до нас та підтримати дітей.
Волонтери гематологічного відділення відвідують тернопільські школи, де розповідають про медичний апарат. Окрім того, щонеділі добровольці стоятимуть із скриньками біля церков.
- Біля Катедри минулого тижня тернополяни пожертвували на апарат 11 тис. 258 грн, 300 доларів та 25 євро, - розповідає волонтер Лілія Домарацька. - Всі ці гроші наступного дня ми поклали на банківський рахунок. Дуже вдячні всім, хто підтримує нас у цьому проекті.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Волонтери - молодці!!!! Прикрим є те, що в нашій державі ніколи не вистачає грошей на лікувальне обладнання, хоча завжди знаходяться гроші на нові авта для держслужбовців, на ремонти в різних держустановах і т.д. А благодійністю повинні займатися прості люди. А як виконується обіцянка про благодійність Кайдою ? А може варто такі акції проводити не лише під церквами у та школах, а й під будівлями мерії, адміністрації, ДАІ, у кабінетах хірургів, гінекологів....Хоча сумніваюсь, що вони пожертвують - у них така мізерна зарплата...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up