Як депутат обласну універсальну бібліотеку перейменовував

Як депутат обласну універсальну бібліотеку перейменовував
Прийняти заяву міськради, що Тернопільську обласну універсальну бібліотеку потрібно перейменувати, запропонував міськраді депутат-“свободівець” Михайло Головко

Депутат вказав, що обурливим є те, що заклад досі носить ім'я радянського партійного діяча, комуніста Володимира Затонського. Пан Головко не знав, що чи не найбільшу бібліотеку області перейменували 17 років тому.

- До мене звернулися мешканці Тернополя, яких обурило те, що бібліотека носить ім'я Затонського. — обгрунтовував свою позицію депутат. — Його потрібно зняти. Є багато відомих українських діячів, ім'я яких може носити бібліотека. Наприклад, можна назвати її на честь Сковороди.

Після того пан Головко прочитав своїм колегам історичну довідку про те, хто такий Затонський, але депутати не сприйняли пропозиції. Подальші дебати супроводжувалися сміхом. Хтось почав витягувати свої читацькі квитки, в яких імені відомого комуніста не виявилося.

Відео дня
>Немає там взагалі ніякого імені, а згадане прізвище зняли ще у 1991 році, — пояснив депутат міськради і начальник обласного управління культури водночас Григорій Шергей. — І хто ходить до бібліотеки, той знає.

Втім, пан Головко продовжував переконувати, що бібліотеку все-таки потрібно назвати ім'ям якогось із відомих українців. На це пан Шергей зазначив, що присвоїти ім'я у цьому випадку може лише Кабмін. На жаль дізнатися чи записаний пан Головко, як також інші депутати, до обласної універсальної наукової бібліотеки не вдалося. Надавати таку інформацію забороняє закон про бібліотеки та бібліотечну діяльність, вказав директор закладу Віктор Вітенко.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    Головко позорить “Свободу” і не тільки. Може хтось і скаже що він молодий і ще не досвідченний, але люди які його знають блище можуть розказати багато цікавого. це дуже обмежена і неосвідченна людина, яка хоче тільки кількох речей грошей і слави. на рахунок першого то тут далеко не треба ходити просовує питання бізнесменів за відповідну плату. а на рахунок звізднячка то ще не було сесії де він не робив якусь заяву. деякі не просто смішні але й безглузді. на рахунок бібліотеки то Головко тут показав свою тупість і недолугість. скоро він запропонує прийняти заяву про голодування дітей в гондурасі і звинутить в цьому москалів
  • Anonymous

    Надішліть цей матеріал великій поборниці української культури і мови, ідеологу Свободи пані Фаріон. Хай знає, який рівень культури у її партайгеноссе! А то пригадується як вона соромила тернополян у прямому ефірі ТВ4. А Головка треба записати в бібліотеку для дітей, там тихо, книжки є з картинками і ніякого подразливого імені нема на табличці.
  • Anonymous

    От яка проблема нагальна! Депутати лиш тим і займаються що переливають з пустого в порожнє. А тут, ще й з запізненням у 17 років. Надіємось, що ще років так через 10 дійдемо і сьогоднішніх питань.

    Anonymous reply Anonymous

    Видно інтелігентну людину! Головко-молодець!

    Anonymous reply Anonymous

    Ніби від переіменування її стан покращиться ше трохи і взвгалі розвалиться Займаються ті депутати єрундою і бабки просто так получають.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:03 Який вигляд мала школа №4: відтворили фото з одногор ракурсу photo_camera 17:02 Купують дрони, планують подорожі та пікніки: як 11-класники Тернополя святкуватимуть випускний 16:03 Інсульт молодіє: як виявити перші ознаки та що робити для профілактики 15:02 Тернополянин хотів заробити в інтернеті, а натомість втратив тисячі гривень Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 14:02 У Тернополі відбувся забіг на підтримку ЗСУ: зібрали понад пів мільйона гривень photo_camera 13:02 Бабусю, хочу вишиванку з танчиками і шахедами: тернопільська майстриня поділилась схемою унікальної сорочки photo_camera 12:00 На кордоні затримали двох чоловік з Тернопільщини, які намагались незаконно виїхати 11:02 До 200 гривень за один квиток: скільки коштує доїхати з Тернополя до міст області 10:03 Війна обірвала життя 20-річного воїна-нацгвардійця з Лановеччини Мерджи Даніеля 09:00 Ніжний на смак і виглядає неймовірно: три варіанти салату «Наречена» 21:01 12-річний чортків'янин став чемпіоном Європи зі змішаних бойових мистецтв 20:05 Графік відключення світла в Тернополі та області 19:02 Хто врятує оборонців Маріуполя? Рідні захисник вийшли на мітинг у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up