Хто платитиме за “зберігання”?!

Хто платитиме за “зберігання”?!
Тернополянин “воює” за “Москвич”, що за час опротестувань в різних інстанціях став купою металобрухту

“Москвич-412” евакуатор забрав з-під будинку у Центрі незаконно - це півтора року доводить різним інстанціям колишній військовий Олександр Рімашевський (50 р.).

Чоловік уже звертався до міської прокуратури, влади, але каже, що весь час оббиває пороги дарма.

Відео дня
nt>

-         Мій автомобіль просто з двору забрали ще у січні 2008 року, – розповідає у редакції пан Рімашевський. – Відразу через кілька днів я звернувся до міської прокуратури, вони провели за цим фактом перевірку та опротестували дії КП “Міськавтотранс”.

Забрали, а повертати не хочуть

Протест міського прокурора, копію якого тернополянин надав редакції, датований 11 лютого минулого року. У ньому комунальному підприємству наказують негайно повернути “Москвич” власнику. Причому є у тексті одне зауваження: цей протест зупиняє дію опротестованого акта та підлягає обов’язковому розгляду в десятиденний термін з моменту надходження.

- Міське підприємство відмовилось повертати авто на місце, звідки його забрали – а саме таку умову я поставив, – зауважив Олександр Рімашевський. -  “Москвич”, до речі, зареєстрований у Білорусі, я ним розпоряджався за дорученням, доки воно було дійсним.

У той же день, коли забрали авто на майданчик, пан Рімашевський намагався забрати авто, але пану Рімашевському пропонували оплатити послуги, за затвердженими виконкомом тарифами, тобто 250 грн - за завантаження і розвантаження авто, ще 50 грн - за стоянку у перший день плюс 60 грн – за другий.

Не мали права забирати

Пан Рімашевський у березні 2009 року знову звертається до прокуратури міста з проханням опротестувати цього разу вже незаконні дії міськради від 31.08.2007 р. і виконкому від 18.04.2007 р. за №427 “Про затвердження “Правил паркування транспортних засобів у Тернополі”. Йдеться у проханні зокрема і про те, що у статуті “Міськавтотрансу” записано, що мета підприємства – лише “надання послуг та отримання прибутку”. Відповідно, про рішення щодо примусового переміщення транспорту на майданчик навіть не може бути мови. Його могли б, згідно із законодавством, перемістити на спецмайдінчик ДАІ, втім, лише в тому разі, якби зафіксували порушення. Але чинити так комунальне підприємство аж ніяк не може, наголошує постраждалий.

-         Лише у грудні 2008 року Верховна Рада прийняла закон із вказанням  хто, коли і куди може евакуйовувати авто, – зауважує пан Рімашевський. – Моє ж забрали майже за рік до цього.

Тепер рахуватимуть погодинно

Протягом півтора року тривала довга переписка з чиновниками різного рівня міськради. На  прохання чоловіка віддати авто, яке КП незаконно, на його думку, забрало, надійшов лист від юридичного відділу міськради. Мовляв, прийдіть на майданчик, оплатіть усе та забирайте своє авто. Згодом ще одним листом з міськради чоловіка повідомили, що відтепер сплату перебування його авто на стоянці стягують не подобово, а погодинно.

- Відтак до квітня 2009 року за майданчик “натікало” близько 24 тис. грн, – стверджує пан Рімашевський.

Також колишній військовий звернувся до міського голови, а згодом і до Секретаріату Президента, у листі описавши свою проблему. Остання інстанція переслала його прохання для вирішення... в управління транспорту і зв’язку міськради.

- Звідти мені невдовзі прийшла відповідь, мовляв, повертати авто на місце, де взяли, вони не будуть, а потім прийшов ще один лист, в якому йшлося, аби забрати своє авто, я маю звернутися в КП “Міськавтотранс”, пред’явити документи і... оплатити послуги, – розводить руками пан Рімашевський.

Авто не впізнати

До речі, якщо авто три місяці не забирають з майданчика комунального підприємства, його мають право продати, що, напевне, вже давно і зробили б з іншим авто, припускає постраждалий. Однак автомобіль тернополянина в Україні має лише тимчасову реєстрацію.

Тепер машину, як стверджує пан Рімашевський, не впізнати. Від неї фактично залишилася купа металобрухту. Тому чоловік передусім вимагає, щоб покарали чиновників, які порушили закон і забрали авто на майданчик.

Лише 6 квітня 2009 р. після чергової зустрічі з прокурором міста колишньому військовому дав відповідь сам директор КП “Міськавтотранс” Володимир Рокуш. За словами скаржника, у документі йшлося, мовляв, вищезгадане підприємство задовольнило протест прокурора від 11 лютого минулого року і надіслало письмове повідомлення з проханням з’явитися для передачі авто, на що пан Рімашевський нібито не відреагував. Там же повідомлялося, що адміністрація не заперечує проти проведення експертизи машини.

Переміщення – без оплати

- КП “Міськавтотранс” міськради поверне автомобіль “Москвич-412” без стягнення встановленої плати за примусове переміщення автомобіля, – процитував частину листа пан Рімашевський. – А хто платитиме за так зване “зберігання”? Якщо навіть приблизно порахувати, то за це вже набігло не менше 24 тисяч гривень... Припускаю, що вони мені рештки авто повернуть, а потім через суд виставлять рахунок за стоянку.

Тож Олександр Рімашевський говорить, що не забиратиме авто доти, поки йому у міськраді не видадуть письмову довідку про звільнення від будь-якої оплати за зберігання авто на майданчику. А потім не проведуть експертизи, яка встановить пошкодження, на підставі чого можна згодом буде вимагати компенсації.      

 

Коментар

Василь КОГУТ, адвокат:

- Дарма пан Олександр досі не звернувся до суду про визнання незаконними дій КП “Міськавтотранс” щодо його машини. При позитивному для нього вирішенні справи відпали б будь-які претензії комунального підприємства стосовно оплати за переміщення машини та за її зберігання. Більше того, визнання цих дій незаконними дало б підстави тернополянину стягнути з комунального підприємства матеріальні та моральні збитки.

Звісно, подати позов до суду пан Рімашевський міг раніше, але і зараз це ще зробити не пізно.    

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (23)
  • Anonymous

    Мать анархія. По перше це порушення прав людини.І чинного законодавства.Це вони за невиконнаня.РезолюціЇ прокурора і рішення суда повинні заплатити людині моральний ущерб.І то такий що він зможе купити мерседес.Але треба йти дальше і добиватись.

    Anonymous reply Anonymous

    Возмещение морального ущерба решается индивидуально, кулуарно (чем больше зрителей, тем меньше шансов доказать т.наз. "судьям" размер вреда, причиненного властьимущими). Рожденному ездить на Москвиче может быть неуютно в Мерседесе (бугага). Проблема, коль скоро она вывалилась на страницы прессы, в доведении канкретными парнями ценности Конституции Украины до стоимости туалетной бумаги. На совещании у мера 25 января 2008 года была установлена норма эвакуации – не менее 10 автомобилей ежедневно, 366 дней в году. В бюджет не поступила и третья часть от «заработанного» эвакуаторщиками Рокуша. Наказание за организацию воровства авт и денег из кассы КП, гор- и гос бюджетов должны понести "члены" органа местного самоуправления - левандовские-марценюки-соколовские-..., а также 1-го зам.прокурора области Микола Люшненко (не под его ли "крышей" процветает, в т.ч., этот бизнес в городе?). Не должны уйти от ответственности и наши "судьи ". Ведь наша область полна выпускников(ц) «школы Зварича», отправляющих свои естественные потребности в "будинке правосуддя" и его филиалах. У этих нос всегда по ветру. И наша – людей задача, 365 дней в году вдалбливать в головы этих приматов примат права. Объединяемся!? Или ну их на***

    Anonymous reply Anonymous

    Правилъно !!!! Устрой им революцию Римашевский. Пускай поведают, да, силушки богатырськой. Больше телезрителей, - быстрей развязка прийдет. Нужно там им в суде и властям показать что такое школа Зваричей, и москвичей, и жигулей, а также волга, запорожец в ход пошли, и остальные отечественные автомобили. Надо показать этим приматам или кто они там что такое - Белорусь, а то они страх совсем там потеряли. НЕЛЪЗЯ ОБИЖАТЬ НИКОМУ НИКОГДА МЕНЬШИЕ НАШЫ НАРОДЫ !!!!

    Anonymous reply Anonymous

    29.04.2009 судья Тернопольского горрайсуда М.В. Хома удовлетворила мой иск о признании неправомерными действий КЖЭП "Зализнычнык" и КП "Миськавтотранс" по изъятию автомобиля со двора дома в авральном порядке. Заседание длились с небольшими перерывами 16 часов. Будет подана апелляция в связи с отказом судьи признать незаконными действия Марценюка, Соколовского, исполкома горсовета. Это ШЕСТЕРенКИ приводного механизма, раздавившего собственность. Они сделали то, о чем их попросили 30.04.2009 сессия горсовета должна скасувати Правила паркування транспортных засобив у м.Тернополи и соответствующее решение горсовета от 31.08.2007, удовлетворив таким образом протесты прокурора города от марта 2008 и апреля 2009 года

    Anonymous reply Anonymous

    Римашевский - рулит

    Anonymous reply Anonymous

    А що вам дасть визнання незаконними дій Марценюка, Соколовського?
  • Anonymous

    І де це редауція знаходить таких чудиків, Коли Рімашевський був ментом, ще не то витворяв а зараз папенька. Колись під міською радою місяць лежав собі чоловік бо дуже хотів політичного притулку на Кіпрі а куди хоче цей

    Anonymous reply Anonymous

    Влад, я белорус, закончил военное училище, получил диплом инженера. Служил исключительно по специальности. По окончании службы планировал уехать на Родину, но у жены вся родня в Тернополе (больше комментировать не буду, пока не откроешь "личико" или что у тебя есть еще там) В редакцию обратился сам. Почему в РИА? Потому что в №5 за 2008 год опубликовали материал как Ваши, Влад, коллеги по цеху - Рокуш и компания,(один из очильникив Вонюк Вова?) за 5 дней работы эвакуатора "заработали 8 тысяч грн", как одни пришлый беларус (номера белорусские любой автомобились отличит). "скрывается" от оплаты "по таксе". В течение недели после изъятия автомобиля лично встретился - просил вернуть машину туда, откуда украли - с Марценюком, Соколовским, Медынским, Фронцем, какими-то безликими клерками из кабинетов, обвешанных подковами. И представляете, Влад, все они отказались признать, что действовали противозаконно. А по поводу мента - у кого что болит.Лечитесь. Только за деньги

    Anonymous reply Anonymous

    Респект, ну ..., удачи там !!

    Anonymous reply Anonymous

    То хай йому зараз менти (або мусора ?) допомогають. Хоча ... де і коли ти бачив мента на М412?
  • Anonymous

    Покарати міськавтотранс це покарати державне підприємство,тобто нас,платників податків. А потрібно Заставному підігнати того москаля під міськраду і обміняти на мерса.Може тоді головами почнуть думати,а не машини у людей під виплату красти.

    Anonymous reply Anonymous

    Zмію4ка який мерс, Заставний на роботу на ровері їзде.

    Anonymous reply Anonymous

    Мозок тут вісутній. Від загнаного москаля під радою заставні лише зрадіють – «ми з народом страждаємо». Не знайшлося ще дурня, щоб мерса поміняв на москаля. Краще скинутися Заставному на місце в ракеті, хай з Льонею Космосом подорожує.

    Anonymous reply Anonymous

    Сила Заставного в яйце. Как у Кащея. А яйцо то в могучей руке канкретного парня из здания напротив мерии. Отсюда и сила немерянная (думаю, что он так считает), и мерсы, и бригады экспроприаторов ("простых" мздоимцев-лихоимцев и рокушей-эвакуаторщиков). Наказывать горавтотранс не собираюсь. Поскольку от оплаты за услуги "зберигання" (глава 66 Гражданского кодекса) меня никто до сих пор не освободил, прошу прокурора города Банаха Сергея Владимировича установить местонахождение, прежде всего, Договора о предоставлении услуги зберигання (полномочия надзора выписаны в ст.121 Конституции). Такой договор Рокуш обязан заключить в письменном виде со второй стороной в соответствии с статьей 937 Гражданского кодекса Украины. Рокуш знает, что не он, а его играют. Он мне об этом сам сказал больше года назад. Парня давил официально Соколовский Олежка - "отдел подочистки" города. И не дурак: по требованию прокурора города "освободил" меня от оплаты услуг перемещения = 250 грн, но категорически отказался дать расписку, что берет на себя оплату услуг зберигання в течение 400 дней (тарифы утверждены решением исполкома горсовета 5 марта 2008 года, за час зберигання 2.5 грн. Налоги в городской и госбюджеты за "зберигання" моего автомобиля КП платит аккуратно - так что нас, громаду, уже "обули")

    Anonymous reply Anonymous

    Жіночка. ти хворе створіння, тобі б "гамна" на когось налити - оце клас для тебе! Якщо така розумна, то читай розумні книжки, а не займайся ... В чоловіка горе, сам білорус щей москаля забрали!

    Anonymous reply Anonymous

    Zмію4ка.......а ты думаешь это бы Заставного покарали? Это тоже были бы покараны мы.

    Anonymous reply Anonymous

    Всім, кого Рокуш і команда мера змусили платити за послуги блокування коліс, примусового переміщення та зберігання на майданчику КП Міськавтотранс! В міськрайсуді прийната до провадження справа №2-а-1338/09 про скасування незаконних рішень міської ради, якими затверджені Правила паркування. Маєте бажання повернути гроші та моральні збитки? - подавайте аналогічні. Зразок на сторінці http://www.liveinternet.ru/users/evate

    Anonymous reply Anonymous

    прошу Тернопільський міськрайонний суд невідкладно постановити ухвалу, з направленням відповідачу і мені її копії, зобов’язавши Тернопільську міську раду опублікувати оголошення про відкриття провадження у справі за позовом Рімашевського О.Й. про визнання нечинними Правил паркування транспортних засобів у м. Тернополі, Правил благоустрою м. Тернополя і п.1 Рішення міської ради від 23.11.2006 №5/4/8 Про затвердження Правил благоустрою м. Тернополя, про визнання незаконним частково та скасування Рішення міської ради від 03.12.2007 №5/14/17 про затвердження статуту КП «Міськавтотранс» в новій редакції, а саме п.п.2.2.3, 2.2.5 статуту (щодо так званих послуг блокування коліс і примусового переміщення та зберігання транспортних засобів), про визнання незаконним повністю та скасування Рішення міської ради від 31.08.2007 №5/12/13 та затверджених цим рішенням Правил паркування транспортних засобів у м. Тернополі, про дату, час та місце судового розгляду – 13 травня 2009 року в приміщенні Тернопільського міськрайонного суду, вул. Котляревського, 34

    Anonymous reply Anonymous

    13 травня 2009 року о 14 год 30 хв

    Anonymous reply Anonymous

    Та машина навіть не коштує стільки. скільки в мужика вимагають. Жах. Йому навіть в суд подати - дорожче обійдеться. Один вихід - залишити машину і забути...але в нашій дурній державі в нього ще й квартиру можуть потім забрати за несплату "боргу". Отак, а кажуть, рабовласництво відмінили..
  • Anonymous

    Вот быки.

    Anonymous reply Anonymous

    15 апеля со мной побеседовали зам.прокурора города Г.Б.Заривна - очаровательно улыбалась, следователь прокуратуры А.Д.Олийнык - откровенно раздражался. Вообще прокуры делали вид, что в случившемся винова я и только я, что не видят проблемы "стоянки за 24000 грн": "вам ніхто не заважає забирати". Мой вопрос знает ли сынок председателя хозсуда - заступнык мера Олежек Левандовский, что проблемы оплаты нет? откажется ли он от своего требования "оплати стоянку, если хочешь уладить конфликт"? выключит ли "счетчик"? - вызвал неадекватную реакцию следователя Олийныка (личико перекосилось, глазки куда-то побежали из очечков, из ротика потекла "думка"), мол, вы не отвечаете на телефон, когда Рокуш звонит, потому невозможно решить вопрос. Рокуш в телефонном разговоре в очередной раз поплакался, як йому важко, бо саме його хочуть наказати

    Anonymous reply Anonymous

    Рокуш послал к своему юристу, Ольга Миколаивна пояснила (если я правильно понял) что освобождать меня от оплаты "за послугу" не збырается, что оплачивать будет власник автомобиля!! За шо панянци и панству ненадякуюсь - чтоб ваши предки жили тисячу рокив - шоб из "Кондратий" хватил именно сейчас - от городости за потомков!!! Не думаю, что мой старенький отец (он и есть собственник) долго проживет после встречи с тернопольскими дебилами из-под влады, увидя изуродовнные из их маразма останки машины.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up