Партнер рубрики Події

“Полиці забиті, люди стоять у тамбурі...” - кажуть тернополяни, котрі добираються потягами

Вагонів у міжміському поїзді “Шепетівка – Івано-Франківськ” не вистачає, скаржиться тернополянка. Захищаючи свої права вона дійшла до Києва.

Людям, які добираються цим потягом, постійно доводиться їздити у тисняві. Хоча залізничники кажуть, що кількість вагонів вони визначають відповідно до пасажиропотоку. До того ж, у Тернопільській дирекції Львівської залізниці нашого кореспондента запевнили, що нічого про тисняву у вагонах не знають. Утім, для них додати вагон на вихідні, коли у пасажирів виникає найбільше проблем, не є проблемою.

“Відбувається казнащо...”

Відео дня
an>

У редакцію “RIA плюс” звернулася Анастасія Шимчук (20 р.). Дівчина щотижня у вихідні їздить потягом “Шепетівка-Івано Франківськ”. По роботі їй доводиться подорожувати залізницею й в інших напряках. Однак Шепетівський тернополянка вважає найжахливішим, бо плацкарт щоразу значно переповнений. Тому вона й поскаржилася у Київ. 

-          Ми з друзями написали колективне звернення в Міністерство транспорту та в  “Укрзалізницю”, - каже пані Шимчук. – Описали ситуацію та попросили в ній розібратися. Сподіваюся, буде якась реакція. До речі, ще на початку весни, вагонів у потязі було значно більше, тож проблем там не виникало. Я не розумію, навіщо їх забрали, якщо потреба є.

Причиною “перегрузки” вагонів, на думку дівчини, є також пасажири, яких провідники пропускають у вагони без квитків.

- Пасажирів стільки, що люди стоять у проходах і тамбурі, - розповідає Анастасія Шимчук. – Вагони - старі, іноді навіть дихнути нема чим. Повірте, п'ять годин у тисняві і задусі – каторга. Причому у будні - все нормально, але у вихідні, коли студенти масово їдуть додому, а чимало пасажирів добираються у гості чи на відпочинок, відбувається казнащо.

“Можемо дати ще один вагон...”

Вагонів у потягу поменшало, як зазначають залізничники, бо зменшився пасажиропотік. Резервні вагони в цьому напрямку додають лише влітку та взимку. Причому відбувається таке щороку традиційно.

-          Коли пасажирів меншає, відповідно, і місць у потязі потрібно менше, - розповідає начальник сектору пасажирських перевезень Тернопільської дирекції Львівської залізниці Наталія Супрун. – Можливо, у вихідні й справді є перенавантаження, проте мені про це не повідомляли. Прикро, якщо люди в тисняві їдуть. Я обов’язково зясую ситуацію з цим потягом. Власне, для нас не буде проблемою додати ще один вагон.

Пані Супрун зазначила, що в подібних випадках не варто відразу скаржитися у вищі інстанції. Можна спершу звернутися безпосередньо в Тернопільську дирекцію Львівської залізниці за номером 47-23-05. Там усі скарги пасажирів вивчають, а потім, за погодження керівництва залізниці, приймають необхідні рішення.

- Окрім того, начальники потягів мають вказівку на станціях, де не має квиткових кас, брати пасажирів і обілечували через касові апарати, - пояснила пані Супрун. – Так, Шепетівський потяг, прямує через значну кількість зупинок, де люди не можуть придбати квиток.

Втім, Наталія Супрун зазначила, що з'ясує, чому у потязі - надмірна кількість пасажирів. Проте жінка переконана: якщо з’явиться додатковий вагон, проблема із “зайвими” людьми, обілечиними в потязі, зникне.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Anonymous

    та наші поїзди то ціла країна чудес, бардак, непродумана робота, підтримка "зайців" в власних цілях, ну як в справжній країні 3-го світу
  • Anonymous

    народ , як ви не розумієте, що пяний провідник - це атребут УЗ.
  • Anonymous

    хіба дерекція не може підняти свої сраки з крісел і підійти перед посадкою і подивитись.ІВАНЕ-ПУСТЕ три вагони люди в тамбурах.сумки на головах.А ЦІНУ ПІДНЯЛИ!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Таке саме з приміськими поїздами на Заліщики, Іване-Пусте і Чортків і в зворотньому напрямку. Там шести вагонів не вистачило б, а ті козли дають аж по три вагони в вихідні. Тим часом поїзд гусятин-Чортків може мати 6 вагонів і три пасажири.

    Anonymous reply Anonymous

    їхала я в тому поїзді Шепетівка-Івано-Франківськ,то не поїзд а кошмар якийсь-провідник пяний

    Anonymous reply Anonymous

    П"яні провідники- це невід"ємний атрибут цього поїзда! ))

    Anonymous reply Anonymous

    Я колись мав можливість заміщати провідника в тому поїзді.Так як його штормило не подитячому я відкривав двері на зупинках

    Anonymous reply Anonymous

    А тернопіль - львів є такий? як ситуація у вихідні там?) хочу знати, треба буде їхати.

    Anonymous reply Anonymous

    Стандартна восьмивагонна електричка

    Anonymous reply Anonymous

    З дерев"яними лавками...

    Anonymous reply Anonymous

    є ше з мякими, але рідше ...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up