Партнер рубрики Події

Мер Тернополя Роман Заставний вважає плітки навколо епідемії грипу брудними піар-технологіями

"А чому літаки, а не ракетні установки літають у Тернополі? Чутки швидко поширюються, але вони не відповідають дійсності..."

"20 хвилин" звернулася до мера Романа Заставного, аби з'ясувати, як він оцінює сьогоднішню ситуацію у місті.
Паніку, яка зараз панує серед тернополян, мер пов'язує з брудними піар-технологіями. Це все відбувається у рамках початку виборчого процесу, вважає він.
- Ситуація у Тернополі не така, якою я хотів би її бачити, - зазначає пан Заставний. - Очевидно, що хтось переслідує якусь мету. Однак невідомо, для чого сіяти паніку серед людей. Є дійсно високий показник захворюваності на грип та ГРВІ у Тернополі. Однак аналогічна ситуація зараз у Франківській і Львівській областях. На підході - Вінниця і Хмельницький. Однак тільки в нас стільки маячні навколо грипу. Я розумію, що летальні випадки можуть зумовити якісь страхи, однак не до такої міри.
Мер Тернополя спростував чутки про літаки, які начебто вночі та вранці 29 жовтня розпилювали дезінфікуючі засоби над Тернополем.
 - А чому літаки, а не ракетні установки літають у Тернополі? Це зовсім не відповідає дійсності. Чутки швидко поширюються, але вони не відповідають дійсності.
Заперечує мер також чутки про те, що епідемія на ГРВІ виникла через проблему із вивезенням сміття. Адже спалах інфекційних захворювань зумовлений вірусами, які передаються виключно повітряно-крапельним шляхом.
Безглуздям назвав пан Заставний поширення інформації про те, що міські чиновники вивозять свої сім'ї за місто, аби уникнути епідемії грипу та черевного тифу.
- Мої два сини два тижні тому перехворіли. Тепер на лікарняному я, - розповідає мер. - Однак уже завтра (у п'ятницю, 30 жовтня, - прим.авт.) буду на роботі і відразу зустрінуся із журналістами, аби роз'яснити ситуацію із ГРВІ у місті.

Ще новини про епідемію в Тернополі читайте тут:

http://te.20minut.ua/news/160892 Епідемія у Тернополі не йде на спад
http://te.20minut.ua/news/160879 - Тернопільську "Ниву" косить грип
http://te.20minut.ua/news/160851 У Тернополі зареєстрували один випадок черевного тифу (оновлено)
http://te.20minut.ua/news/160830 Ватно-марлеві пов'язки і ліки проти грипу - дефіцит
http://te.20minut.ua/news/160788 Влада радить стерегтися вірусу (звернення голови облради)
http://te.20minut.ua/news/160863 Бригади швидкої вдвічі перевиконують норму
http://te.20minut.ua/news/160685 Від невідомого вірусу у Тернопільській області померло вже семеро людей
http://te.20minut.ua/news/160784 Епідемія у Тернополі. На вокзалах - великі черги

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (98)
  • Anonymous

    випадково прочитав цю статтю минулого року - то значить пан заставний епідемії не було?
  • Anonymous

    Пропоную тему для піа-технології. - політикам, бізнесменам, торговим закладам. Сума вкладень не надто велика, на рівні місячного бігборду. --- Закупити певну партію медичних повязок (масок) і роздавати (БЕЗКОШТОВНО): 1) всім перехожимразом із газетами, політрекламою; 2) бізнесменам - організувати закупівлю масок і роздачу їх своїм працівникам, своїм клієнтам, клієнтам конкурентів; 3) на вході в торговий зал, безпосереднім покупцям (як результат, збільшиться кількість покупців + позитивна реклама). Тему можна ще добре доопрацювати. P.S. Пропоную площу під вашу рекламу - на вантажних автомобілях.
  • Anonymous

    Ганьба! Це ж який лікар на Кіпрі-Мальдівах виписав лікарняний? Чи прописав там лікування? Така бездіяльність влади злочинна! Бог все бачить, і таке керування містом ще аукнеться! Це ж скільки людей, навіть тих, які тебе обрали, проклинають тебе за таке ставлення до них! Ганьба!

    Anonymous reply Anonymous

    всі мера обіс... цікаво, кому то так нетерпиться на його місце? бо аж очі ріжуть заклики про відставку! п.с мера не виправдовую, але погоджуюсь - що це більше брудні піар-технології!

    Anonymous reply Anonymous

    СТ, ти правий зі сторони Засравного це брудні технорлогії коли мешканці перебувають на волосину від смерті не маючи достатньо медикаментів, а Ромцьо розказує, що проблем немає і все гаразд. Яке там гаразд, допоможіть людям, які в лікарнях, вдома, присмерті, а Ви . . . , та ну Вас...

    Anonymous reply Anonymous

    винна система, міністерство освіти, і самі люди, а шукати крайніх - діло тут недоречне. я коли хворіла - мені було пофіг де знаходиться влада., і політика була байдужа, як і зараз. просто дивитись потрібно вглиб проблеми. медикаменти поствляє не Ромко, чи Чижмар чи навіть Юлька. а приватні фірми-виробники та гуртовні! і вони того Ромця мають глибоко і далеко, тому що приватники керуються принципами іншими. А свою ,наприклад, здорову дитину я б ніколи не пічкала напросто таблетками і штучними вітамінами,.почитайте інструкції - там стільки побічних дій, що дитина має шанс ще швидше захворіти. думати треба, а не піддаватись загальній істерії!

    Anonymous reply Anonymous

    опєчатка, міністерство охорони здоровя..хоч і освіти також
  • Anonymous

    парадокс по одинци вси говорять розумни речи а як разом и особлыво колы хтось з босив зустричаеться з людьми вси раптом його пидтримують це що таке? якшо заставний таке чмо шо трымае тернополян зняти його з мера?

    Anonymous reply Anonymous

    Ви шановний напевне не там ходите де всі люди ходять, або ж підозрюю що радше не із тими ходите. Ви трошки мозок включіть тай проаналізуйте ситуацію що сталась. При такій ситуації справжній голова міста повинен бути зразком спокою, надійності та захисту для потребуючих. Натомість Тернопільський мер в черговий раз показує себе дрібним коййотом що сам лякається свого гавкання та сам від себе тікає. Думаю що в Тернополі є хороші люди і добрі адмінстратори, то ж навіщо якейсь непотріб займає таку посаду. Бреше користуючись положенням, лукавить, тікає від відповідальності і за все це бере гроші, міжінчим нічиї інші як ваші гроші. Тож пане Перехожий, подумайте про це, тай не ходіть з такими коййотами, бо самі такими станете!

    Anonymous reply Anonymous

    Не знаю-не знаю... Може я не ту прес-конференцію дивився? Спершу прочитав тут, потім по цьому посиланню подивився: http://roman-zastavnyy.livejournal.com/2298.html не знайшов ніяких страхів, чи дурниць... Наведіть приклади, я може щось пропустив... Чесно кажучи, сам в шоці з себе. що захищаю владу, але не люблю, коли людину незаслужено в болото втоптують...

    Anonymous reply Anonymous

    Ти подивися як він зі страху дьоргався чи може його приперало пошвидше втікти...

    Anonymous reply Anonymous

    в нас, українців, такий менталітет - завжди і у всьому винна влада. наш мер реально запоров коли залишив своїх виборців у важкий час. та не більше. вважаю, що таким не місце у керівництві, власними емоціями керувати не можуть, зібратись та вийти до людей (в ефір), куди там містом керувати. та потрібно памятати - він не винен в тому що грип прогресує, винен лише в тому як поводиться. думаю, на наступний термін шансів в нього немає, зараз мало хто згадає світлофори, лавочки в парку та працюючі фонтани, те що не вбило сміття - вбив грип. шкода лише, шо цього мера запамятають саме ТАК - як боягуза, що покинув людей в важкий момент

    Anonymous reply Anonymous

    Добре, що згадали про світлофори. Шановна редакція, напишіть статтю про Тернопільські світлофори, вірніше про те, скільки було виділено грошей на їх закупівлюі монтаж. Пригадую, сума була досить не малою, а кількість нових світлофорів можна на пальцях порахувати. P.S. Люди, прошу підтримати це звернення. Дякую.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up