Партнер рубрики Події

Влада радить стерегтися вірусу (звернення голови облради)

Влада радить стерегтися вірусу (звернення голови облради)
Обласна влада радить уникати місць скупчення людей, уникати тісних контактів із хворими людьми, не займатися самолікуванням та при перших ознаках захворювання звертатися до лікарів. Про це йдеться у зверненні голови облради Олексія кайди до тернополян.

Текст звернення:

Звернення голови обласної ради Олексія Кайди до мешканців Тернополя і області щодо ситуації із захворюваністю на ГРВІ

На Тернопільщині виникла складна епідемічна ситуація із захворюваннями на гострі респіраторні вірусні інфекції. В обласному центрі оголошено карантин у школах. Через високий показник захворюваності обласна рада звернулася до ректорів припинити тимчасово навчання у вишах області.  

На жаль, зареєстровані на Тернопільщині  летальні випадки, спричинені важкими формами пневмонії. Наразі вірусологи з’ясовують причину  цих захворювань. Підтверджень, що саме вірус грипу став причиною смерті людей, поки що немає.

Відео дня
style="text-align: justify"> Тернопільська обласна рада повідомляє:
  1. 28 жовтня 2009 року в області створено штаб, до складу якого увійшли начальник головного управління охорони здоров»я Тернопільської ОДА Богдан Ониськів, головний держаний санітарний лікар області Степан Дністрян, ректор Тернопільського державного медичного університету Леонід Ковальчук, головний лікар Тернопільської обласної клінічної лікарні Мирослав Гірняк.
  2. При оперативному штабі сформовано 25 виїзних груп, які надаватимуть невідкладну консультативно-лікувальну допомогу важкохворим.
  3. Для раннього виявлення хворих створено «гарячу» телефонну лінію, по якій надають консультації фахівці з гострих респіраторних вірусних інфекцій.
  4. Наказом міністра охорони здоров»я на Тернопільщині створена протиепідемічна комісія, до якої увійшли фахівців з Києва та області.

 Тернопільська обласна рада звертається до громадян дотримуватися основних правил та вимог при епідеміях гострих респіраторних вірусних інфекцій:

-         уникати місць скупчення людей

-         уникати тісних контактів із хворими людьми

-         не займатися самолікуванням

-         при перших ознаках захворювання звертатися до лікарів.

 Тернопільська обласна рада нагадує: вірусні інфекції та грип небезпечні своїми ускладненнями. Тому дотримання правил та вимог при епідеміях гострих респіраторних вірусних інфекцій  гарантуватиме збереження  здоров»я кожного мешканця міста та області.

 Телефони «гарячої»  лінії – 42-20-63, 42-20-64, 42-20-65

Ще новини про епідемію у Тернополі читайте тут:

http://te.20minut.ua/news/160892 Епідемія у Тернополі не йде на спад
http://te.20minut.ua/news/160879 - Тернопільську "Ниву" косить грип
http://te.20minut.ua/news/160851 У Тернополі зареєстрували один випадок черевного тифу (оновлено)
http://te.20minut.ua/news/160830 Ватно-марлеві пов'язки і ліки проти грипу - дефіцит
http://te.20minut.ua/news/160863 Бригади швидкої вдвічі перевиконують норму
http://te.20minut.ua/news/160685 Від невідомого вірусу у Тернопільській області померло вже семеро людей
http://te.20minut.ua/news/160890 Мер Тернополя Роман Заставний вважає плітки навколо епідемії грипу брудними піар-технологіями
http://te.20minut.ua/news/160784 Епідемія у Тернополі. На вокзалах - великі черги

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (94)
  • Anonymous

    влада кращеб радила стерегтись її

    Anonymous reply Anonymous

    ось вже 6 лстопада. перчитав всю цю пургу, аж не віриться що то ми були всі такі перешугані. вже якось спокійніше. і таміфлю завезли, і пити його вже ніхто не рветься, почитавши в інеті про нього інфу. і маски вже не так всі ретельно носять, бо вони виявляється не дуже там щось захищають. але люди все ще помирають...
  • Anonymous

    Дякую за те що хоть в такій ситуації наші обранці хоть щось роблять для людей.За те і дякую.
  • Anonymous

    він від спіду не помре
  • Anonymous

    він від спіду не помре
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 19:00 Ремонт на вулиці Сахарова: тролейбус №9 та автобуси №12 та №21 курсуватимуть за новими маршрутами Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled 10:22 Що зміниться в Україні з 1 травня: мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up