Проблему сміття мешканці вулиці Дубовецької у Тернополі вирішили самі

Проблему сміття мешканці вулиці Дубовецької у Тернополі вирішили самі
Перенести смітники на територію жеку, але поближче до доріг, є виходом із проблеми, вважають люди. Це законно. Сміття при дорозі буде видно, і влада буде змушена вирішити питання відходів оперативніше

Смітники з-під своїх будинків вивезли на майданчик, що на вул. Бродівській, де паркують автомобілі, тернополяни з вул. Дубовецької.
Таке рішення вони прийняли на зборах мешканців будинків тієї вулиці у п’ятницю, 26 березня. Раніше смітники були саме на тому майданчику.
Попередили жек
Мешканці будинків неодноразово зверталися у свій жек №7, щоб він вирішив проблему зі сміттям. Проте установа не змогла нічого зробити. Тому ініціативна група зібрала людей. Усі спільно вирішили проблему самотужки і, як кажуть, законно.
- Ми зверталися в наш жек із проханням перенести смітник із-під вікон, - говорить житель вул. Дубовецької, що попросив не називатися. – Скільки ми маємо чекати та дихати тими випарами?
Тому ініціативна група віднесла в канцелярію жеку повідомлення про перенесення смітників. Також прийняли відповідне рішення мешканців будинків цієї вулиці.
- Ми буквально спинили посеред дороги сміттєвоз і вмовили водія вивезти сміття із чотирьох баків, - переконує житель вулиці. – Ми оплатили послуги сміттєвоза. А ті відходи, які вже не вміщувалося в баки, жителі самотужки перенесли в баки і перемістили самі контейнери з-під наших вікон.
Кватирку не відчиняють
Люди обурювалися, що вони змушені дихати випарами від переповнених смітників. Також біля цих баків дуже близько розташований дитячий майданчик і мешканці довколишніх будинків бояться випускати дітей гратися туди.
- Та скільки можна терпіти сморід під вікнами? Де таке видано, щоб за два метри від вікон смітники стояли? Ми навіть не можемо відчинити кватирку, бо відразу той сморід йде до кімнати, - обурюється тернополянка Олена. – Я коли бачу, як діти граються на майданчику біля смітників, то аж терпну. Добре, що зараз надворі сухо. А коли піде дощ, то всі ті стоки із хтозна-якими шкідливими відходами потечуть  нашим подвір’ям. І що ми тоді будемо робити?
Інші жителі будинків, що на вул. Дубовецькій, також розповідають, що відходи у смітники біля їхнього будинку скидають і працівники сусідніх магазинів та закладів.
- Неодноразово бачила, що до нас несуть пакети зі сміттям із піцерії, ще якісь люди, — говорить тернополянка Надія. – Але коли вивозили сміття, то ще такої проблеми не було. А зараз тут подивіться, що робиться.
Під мерію не несли
Мешканці будинків планують вимагати в жеку повернути кошти за ненадані послуги.
- Сміття – це була остання крапля в переповненій чаші терпіння, - говорить чоловік. – Наш жек не виконує своїх обов’язків не лише з вивезення сміття. Тому ми будемо вимагати повернути гроші за ненадані послуги або ж таки надати їх.
До речі, за декілька днів до зборів людей на переповнених смітниках на вул. Дубовецькій, як і на деяких інших смітниках у місті, невідомі наклеїли плакати з написом “Сміття – під тернопільську мерію”. На сайті 20.minut.ua читачі жваво обговорювали ту новину.
Провести акцію люди планують, але правовим шляхом, попередивши відповідні структури про саму акцію.
Чоловік розповідає, що ініціативна група радилася з юристами і вирішила, що перенесення смітників на територію жеку, але поближче до доріг, є певним виходом із такої ситуації.
- Це все законно. До того ж, сміття при дорозі буде видно, тож влада буде змушена вирішувати проблему з відходами оперативніше, - каже він.
Акцію зі сміттям жителі Дубовецької провели уже після завершення робочого дня і тижня, тому кореспондент не змогла отримати коментар у представників жеку. Відтак вони можуть висловити свою позицію у наступних номерах газети.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (21)
  • Anonymous

    Присягаюсь,що буду зносити сміття під мерію. якщо після свят міськрада так само буде тормозити з вивозом і незаконними звалищами. Кого ми терпимо? Селюка з роздутими амбіціями і злодійськими замашками? Я не маю страху до цієї дебільної влади.

    Anonymous reply Anonymous

    нарешті епопея з смітниками підійшла до фінішу. з 4-х смітників 2 "не наших" забрали туди звідки в них носили сміття з інших вулиць, З жеку приїхав директор, щоправда не нашого підприємства, але на щастя з ним нам вдалось владнати всі нюанси, а "наш" боягуз з пп "затиЧний двір" не прийшов до людей, духу бракнуло... Також була представник з комун відділу міськради. Нове місце для контейнерів визначили, навіть екскаватор пригнали відразу щоб розгорнути ділянку під баки. Мораль така: хто за своє стоїть, той і добивається. На вулиці чисто, можна навіть вдихнути повітря, не побоюючись що який папірець до фейсу прилипне :) Лише от біля редакції ріа - сміття крутиться вихрями... невже працівники редакці, які щодня між тими вихриками з папірців прямують на роботу не мають бажання навести порядок у себе? Напевно не можуть, вони зайняті пошуком сенсацій...

    Anonymous reply Anonymous

    ріа таки прибрало свою територію. Молодці! :)
  • Anonymous

    ау,агітатори,щось я жодного пакета із сміттям під міськрадою і на дорогаг не замітив,язиком пиз...ти -не мішки тягати.

    Anonymous reply Anonymous

    так само як і тріпатись в пусту на форумі в інтернеті. Піди і подай приклад, зроби сам перший крок!
  • Anonymous

    ЖЕК №7 сьогодні перевершив самого себе в наглості: людина яка представилась майстром жеку (жінка) зателефонувала кільком мешканцям з Дубовецької, щоб вони зібрались та передали іншим іти та грузити сміття в машину, бо будуть вивозити. Такого хамства та дурості годі було і чекати. Напевно керівництво жеку сидить там в кабінетах в коронах на троні а про людей думають що то третій сорт і можна просто так зателефонувати і сказати грузити сміття! і це все при тому що жек і так визнаний найгіршим, має купу позовів, нічого не робить, невідомо куди діває гроші отримані з мешканців. так що тепер можна жеку№7 присвоїти звання найнерозумнішого та найнаглішого!
  • Anonymous

    дійсно молодці, вчора гуляли в центрі то дорогу перебіг жирний щур десь шириною 30 см. Сміття під мерію і нехай там щурі ганяють!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Не заливай! Щурів шириною 30 см не буває! Ти так як ті рибаки, що під час п'янки розказують про рекорди ловлі. Мусиш скинути трохи ширину. бо тоді такий екземпляр мав би мати довжину до 1,5 метра, а такий би зразу тебе з'їв!

    Anonymous reply Anonymous

    а хто його знає? - може вже крокодили в тому смітті завелись :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:01 Псевдобанкір ошукав пенсіонерку з Чортківського району на 34 тисячі гривень 15:01 Зворушливі світлини та слова вдячності: тернополяни у соцмережах вітають рідних з Днем батька photo_camera 14:00 На набережній Ставу розпочались спортивні змагання «Звитяга Нескорених» для військових та ветеранів (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) photo_camera 13:00 На Тернопільщині оголосили штормове попередження: 17 червня будуть грози Від читача 15:30 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 12:12 На Текстильній ДТП з автобусом №35: що відомо 12:03 Стронгмени запросили ветеранів, які проходять реабілтацію, на спортивне змагання «Звитяга Нескорених» photo_camera 11:01 «На щиті» повертається воїн з села Підгородне Ігор Погорілець 10:01 Світло на Тернопільщині 16 червня не вимикатимуть, але з понеділка графіки будуть жорсткішими 09:02 Що приготувати з вишні: прості та швидкі рецепти photo_camera 21:03 Вдвічі менше одружень, ніж в перші місяці війни: де і за скільки можна зареєструвати шлюб у Тернополі 20:03 Абрикоси, лохина та черешня: що та за скільки продають на овочевому ринку Тернополя 19:00 Лановеччина навколішки зустріла загиблого 25-річного героя Миколу Мельничука (ФОТО) photo_camera 18:01 На вулиці Євгена Коновальця частково перекриють рух 17:00 Графік відключення світла в Тернополі та області на 15 та 16 червня (ОНОВЛЕНЕ) 16:02 В «Укренерго» прогнозують складнішу ситуацію в енергосистемі наступного тижня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up