В обленерго кажуть, що вони не порушують обороноздатність України

В обленерго кажуть, що вони не порушують обороноздатність України

Відключення електроенергії Західному територіальному квартирно-експлуатаційному управлінню в Тернополі відбувалося в установленому порядку Кабінетом Міністрів України, який очолював Арсеній Яценюк. Незважаючи на заборгованість в розмірі 201,6 тис. грн, ВАТ “Тернопільобленерго” не відключало військкомати та військові частини, чим не порушувало стан обороноздатності країни.

  • Відключення від електропостачання Західного територіального квартирно-експлуатаційного управління в Тернополі (далі КЕВ) відбувалося в рамках чинного законодавства та в установленому Кабінетом Міністрів України  порядку, - розповідає редакції “20 хвилин” директор енергозбуту ВАТ "Тернопільобленерго" Сергій Оляніцький. - При цьому, після отримання попередження про вимкнення в разі несплати боргу, жодної реакції з боку керівництва КЕВ не було.

Нагадаємо, що державному підприємству при Міністерстві оборони України, яке обслуговує військові частини Тернопільської та частини Львівської областей, у ніч з 30 червня на 1 липня, ВАТ “Тернопільобленерго” відключило електропостачання.

Як каже директор енергозбуту, відповідно до вимог чинного законодавства усі без винятку споживачі - юридичні особи повинні оплачувати вартість договірних обсягів електроенергії на розрахунковий період в повному обсязі та в терміни, визначені умовами договору про електропостачання.

Відео дня
  • Станом на 1 липня 2016 року за усіма військовими об’єктами, які перебувають на утриманні КЕВ, зафіксували заборгованість за використану електроенергію в розмірі 201,6 тисячі гривень, - додає пан Оляніцький.

Слід зазначити й те, що ВАТ «Тернопільобленерго» здійснює закупівлю електричної енергії для споживачів області відповідно до договору укладеного з ДП «Енергоринок України» на умовах попередньої оплати замовлених обсягів електроспоживання, у разі недотримання споживачами термінів проведення платежів, електропостачальна організація не буде мати змоги своєчасно провести розрахунки за отриману для потреб області електроенергію. А несвоєчасність оплати за електроенергію лише об’єктами Міністерства оборони наносить збиток обленерго в розмірі від 5 до 10 тисяч гривень в місяць додатково за сплату відсотків банківських кредитів, які обленерго  змушене отримувати для покриття недостач.

  • Розуміючи складність ситуації, що склалась у країні, ВАТ «Тернопільобленерго» прийняло рішення про припинення електропостачання лише адмінбудинку КЕВ, де розташоване керівництво КЕВ, через недопрацювання якого і виникла заборгованість, - розповідає директор енергозбуту Сергій Оляніцький. - При цьому не проводилось відключення інших об'єктів Міністерства оборони, таких як: військкомати та військові частини. Чим не порушено стан обороноздатності країни.

Він також розповідає й те, що коли інспектор ВАТ “Тернопільобленерго” прибув у вказаний термін з метою здійснення вимкнення електропостачання за борги, то керівництво Західного територіального КЕВ, використавши службове становище, вчинило недопуск до електроустановок, чим перешкодило виконанню інспектором своїх обов'язків, а оперативно-виїзну бригаду не допустили до електроопори шляхом встановлення охорони по периметру, що є протизаконним. Саме тому вимкнення електропостачання здійснювалося в неробочий час.

  • Зараз на розгляді у ВАТ «Тернопільобленерго» перебуває гарантійний лист про те, що керівництво КЕВ зобов’язується в термін до 10 липня 2016 року оплатити  борг за електропостачання, - каже фахівець. - Якщо ж борг не погасять у зазначений термін, то енергетики змушенні будуть діяти відповідно до законодавства та продовжити обмеження електропостачання іншим об’єктам боржника.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Мимрик Ваня

    Шановний Сергій Богданович! Воїнізовану охорону по цілому периметру опори ніхто не виставляв. В 22.30 год 30.06.2016 року без складання акту про відключення вилізли на стовп і відключили подачу електроенергії в адмін будівлю КЕВ м.Тернопіль а також субабонентів, як нічні сепаратисти. І не вводьте в оману людей, коли до вас зверталось керівництво КЕВ м.Тернопіль ви не пішли на контакт, а сказали "до побачення",  і  втікли в відпустку. Я надіюсь що люди побачать і взнають хто є хто. А поточну заборгованість в сумі 4043,00 грн працівники КЕВ м.Тернопіль "скинулись" і оплатили.



    З повагою,



    колектив КЕВ м.Тернопіль
  • Діонісій

    бла бла бла !

    а чого тут кролик робе ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up