Підприємці тернопільського ринку скаржаться на раптове збільшення плати за землю

Підприємці тернопільського ринку скаржаться на раптове збільшення плати за землю
З 1 березня плата за обслуговування торгових місць тернопільського ринку, що на вулиці Шептицького, подорожчала вдвічі. Підприємці нарікають, що такий "стрибок" плати за землю є необґрунтованим, а керівництво ринку зауважує, що ці заходи є просто необхідними.

- На днях керівництво ринку роздало на підпис новий додаток до договору оренди, - каже підприємець Оксана Магдич. - Навіть не всі підприємці поінформовані, а вже від сьогодні ціна піднялась на 100%. За світло, охорону, навіть туалет ми оплачуємо самі, а газу та води в нас нема. Ну не може лише земля подорожчати настільки. Тих, хто не підпише можуть просто вигнати. Ми просимо обґрунтування та розрахунки в міськраді, але поки що нас просто "футболять".

Якщо раніше оплата землі за найменший кіоск площею 5,75 м2 обходилась близько 450 грн на місяць, то з 1 березня вона становить 900 грн. 

 Керівництво ринку зауважує, що підняття ціни є просто необхідним. 

Відео дня

- Плата не піднімалась впродовж п’яти років, - зазначив директор ринку Олег Фляк. - За цей час доходи в підприємців збільшились у зв’язку з інфляцією. Логічно, що і витрати повинні збільшитись. Наш ринок належить до комунальної власності і ми не можемо підняти ціну, коли нам заманеться. Сусідній ринок підняв ціни ще раніше, а ми ж намагались відтермінувати цей процес якомога довше. 

- Працюю підприємцем вже не перший рік, - каже пані Оксана. - Податки сплачуємо, працівники влаштовані офіційно, а отримуємо копійки. Ми хочемо знати, за що платимо. 

Підприємці кажуть, що про нововведення потрібно було попередити завчасно. Вони надалі вимагатимуть від місцевої влади задокументованих розрахунків.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олена Степанова

    Олег Фляк вводить журналістів і підприємців в оману. Збудований ринок на праві власності належить ТОВ "ВІП-МАРКЕТ" і аж ніяк не є комунальним. Земельна ділянка, на якій розташований новозбудований ринок і справді  поки що комунальна і знаходиться в постійному користуванні КП "Підприємство матеріально-технічного забезпечення". Загалом ринок розміщений на 3-х ділянках. За 2015 рік КП "Підприємство матеріально-технічного забезпечення" мало сплатити земельний податок за всі три ділянки в сумі 80561,21 грн.  що в місяць становить 6713,43 грн. За 2016 рік вони мають сплатити 115 444,21 грн. що в місяць становить 9620,35 грн. Чому збільшили оплату вдвічі мені не зрозуміло.
  • Jura Jurges

    Людей змушують йди на дороги тротуари продавати.....мені інтересно куда ті всі побори йдуть....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up