Цієї зими українцям грітися буде вдвічі дорожче: ціну на газ підняли до 6,9 грн за куб

Цієї зими українцям грітися буде вдвічі дорожче: ціну на газ підняли до 6,9 грн за куб

Кабмін відмінив для українців "соціальний" газ і встановив єдину ціну для населення та промспоживачів. З 1 травня продаватимуть природний газ за єдиною ціною 6,879 грн за кубічний метр.

- Відповідні зміни в постанову №758 прийняли в середу, 27 квітня, на засіданні Кабміну, - пояснили в адміністрації ДП «Газпостач» ПАТ «Тернопільсміськгаз». - Згідно із постановою, Уряд  з 1 травня зобов'язав НАК "Нафтогаз України" продавати населенню природний газ за єдиною ціною 6 879 гривень за тис. куб. м. Це з урахуванням ПДВ, витрат на транспортування та інших витрат.

Тим самим відмінивши так звану "соціальну норму", яку вводив Яценюк, в обсязі 1 200 кубів на опалювальний сезон за ціною 3 600 грн за тис. куб. м, яка діяла в опалювальний сезон 2015/2016 років.

Встановлення граничного розміру роздрібних цін на природний газ, з урахуванням всіх тарифів і ПДВ, для побутових споживачів на єдиному рівні 6 879 грн за тисячу кубічних метрів означає, що роздрібна ціна для побутових споживачів зменшується з 7,188 грн. до 6,88 гривень  за кубічний метр.

Як зазначив під час засідання віце-прем'єр-міністр С.Кубів, ціна продажу газу для потреб теплокомуненерго також встановлена на рівні 6 879 гривень за тис. куб. м. Ціна газу як товару - без урахування транспортування і ПДВ - становитиме 4 942 гривень за тис. куб. м.

Відео дня

Для релігійних організацій граничний рівень роздрібних цін на природний газ, з урахуванням усіх тарифів та ПДВ, встановлюється на рівні 3 913 грн за тис. куб. м.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (30)
  • igor golovko

    Цікаво а з якого дива релігійним організаціям такі преференції аж майже у два рази  дешевший газ. Вони що ті організації самі бідні і неспроможні платити повну вартість?  Ну це так поміж іншим а головне що вже цим дурікам так просто втекти в Ростов чи будь де не вийде - мали б думати головою як доводити людей до межі. Чого-чого а телеграфних стовпів вистачить в Україні.
  • Олег Кубіцький

    я не платив і платити не збираюся!
  • Олег Кубіцький

    поставте панель на дах і будете рітися задармо і ще сусідам електрику продавати!

    Anonymous reply Олег Кубіцький

    )) )) може даху немає

    Anonymous reply Олег Кубіцький

    аххааа

    Анонім reply Олег Кубіцький

    Купи собі противогаз і будеш нюхав п.ську
  • Анонім

    Була ще в мене надія, що в цій країні може все зміниться на краще... Останні два роки вона вмирає все більше і більше. Треба виїзджати за кордон і на завжди... Моя вам рекомендація.

    Анонім reply Анонім

    Так ти розумний пацан а дибіли сидят в окопах яйці по відморожували  думают що їх ше жінки приймут якого ..там сидіти нехай москалі виженут ту владу тих дибілів  то може ситуація покращиться.Шоколадна срака морду  розпасла сидит жирує грієсє за наші гроші.Мій дибіл не хотів їхати закордон на заробітки пішов воювати думав шо я буду його чекала ага гріти комусь треба.На його місце вже знайшовсє але боюся бо привалит з тими бомбами  то ше ми кине гранату.Там всі кантужені і алкоголіки а влкоголіками добре командувати їм море поколіна.А злипла шоколадна с..ка офшори відкриває а ви мерзнат

    Anonymous reply Анонім

    яка ви розумна, на якому хуторі такі розумні живуть
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up