Побились біля ринку, бо вдарив по авто

Побились біля ринку, бо вдарив по авто
І водій велосипеду, і «Рено» відповідатимуть за нанесені тілесні ушкодження. Вже порушені кримінальні провадження. За неправильне паркування водій «Рено» ще й сплатить штраф 255 грн

Шарпанина, словесна перепалка і згодом бійка. Цим закінчилась спроба тернополянина-велосипедиста Олександра Рибакова навчити водія іномарки правилам паркування.

  • 6 травня близько 12 год. їхав велосипедом поблизу Центрального ринку, - розповів Олександр Рибаков. - Там купа машин. І, як завжди, стоять - хто як хоче. На перехресті біля «Укрексімбанку» особливо нахабно припарковане «Рено Логан», прямо біля переходу. Стукаю долонею по капоту, поки не спрацьовує сигналізація.

Чоловік каже, хотів пояснити водієві, що так паркуватись зле. Але власник авто з товаришем за кілька секунд з’явились на місці події.

Відео дня
  • З матами і криками зупинили велосипед, почали махати руками, - пригадує Олександр. - Я відступав, але в старшого з’явився синець на щоці. У мене травмована ліва щелепа. Люди нас розборонили.

Сашко пригадує, що спочатку були крики і шарпанина. Кілька легких ударів у ділянки шиї та корпус. Згодом молодший з «опонентів» добряче поцілив у щелепу.

  • На місце приїхала міліція, - каже Олександр Рибаков. - Шкодую, що не маю синців чи подряпин. Примусив їх би відповісти за все. Не паркувались би так – не було б проблем.  

За фото, наданим паном Олександром, ми впізнали власника авто. Ним виявився знаний у Тернополі спортивний діяч, колишній директор обласної ДЮСШ, відмінник освіти, відомий тренер з футболу Володимир Філіп.

Ми зателефонували до пана Володимира, аби почути і його думку. Чоловік одразу погодився говорити і повідомив: штраф вже сплатив. Хоча нарікав – ніхто особливо не цікавився обставинами, чому саме там припаркував своє авто.

  • Ми з дружиною були на цвинтарі і раптом дзвонить онук (чоловік на фото - у сірій майці – прим. ред.), - каже Володимир Філіп. -  Розповів, що на ринку його батько упав. У нього сильно травмоване коліно і розбита голова. Якісь жінки повідомили про це онукові телефоном і просили забрати.  

Володимир Філіп запропонував онукові, аби їхав на ринок на таксі, а він невдовзі під’їде, аби забрати травмованого чоловіка.

  • Жінки сказали, що той впав неподалік банку, - пригадує пан Володимир. – Тому я під’їхав туди, увімкнув «аварійку». І ми відбігли на якихось кілька хвилин, аби його знайти та перенести до авто. Тут звідкись з’явився велосипедист, і ми почули удари по машині.

Чоловік зізнається, що неправильно припаркував своє авто. Але, каже, існують і подібні обставини…

  • Почалась шарпанина, він поцілив мені в око – зараз воно спухло, все синє, - каже пан Володимир. – Мушу сидіти дома, лікуватись. Знервував. Міряю тиск – 170.  Мені 71 рік! А я тепер мушу якось це пережити.

Літній чоловік зізнався журналістові, що має намір забрати з міліції свою заяву. Каже, не хоче судової тяганини і ще більше сорому, якого досить вже зазнав. Адже на фото і відео чимало тернополян упізнали відомого спортсмена… 

До міліції наразі заяви щодо нанесення тілесних ушкоджень подали обидва учасника конфлікту.
- На місце події виїжджала слідчо-оперативна група міськвідділу міліції, - повідомив начальник сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції Сергій Крета. - Власник автомобіля написав заяву про те, що йому нанесли тілесні ушкодження. Чоловікові дали направлення для проходження судово-медичної експертизи. Результатів поки що немає.

Наступного дня до міліції звернувся і велосипедист. Він приніс відео з камер відеоспостереження і також звернувся із заявою, що йому нанесли тілесні ушкодження двоє чоловіків – власник авто і його товариш, кажуть у міліції.

  • Дані відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу, відкрито кримінальні провадження, - каже Сергій Крета. – Обоє учасників конфлікту подали зустрічні заяви. Слідство у цій справі проводить міськвідділ міліції. Детальніше можна буде говорити, коли будуть опитають свідків, очевидців і будуть результати експертизи.   

У Державтоінспекції нам повідомили, що водія за порушення правил парковки оштрафували.

  • Працівниками ДАІ складено адміністративний протокол за порушення розділу 15 Правил дорожнього руху «Зупинка і стоянка», - повідомив старший інспектор сектору кадрового забезпечення та профілактичної роботи обласної державтоінспекції Василь Барановський. - Водій порушив п. 15.9 (г), де йдеться: зупинка забороняється на пішохідних переходах і ближче ніж 10 м до них з обох боків. За таке порушення, згідно з ч. 1 ст. 122 Кодексу про адмінпорушення, передбачено штраф 255-340 грн.

На місці події було винесено постанову та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі  255 грн, повідомили у ДАІ.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (50)
  • Саша Рибаков

    Слідство по моїх справах ніби завершується. Передають в суд.



    В даному випадку міліція, молода симпатична слідча, спрацювала досить добре (на мій погляд).

    Обом опонентам (Філіпа - екс-директора спорт. школи, раніше судимого за службове недбальство по КК та його онуку) інкримінують 296 ст. ККУ - Хуліганство. Справу передають в суд.



    З приводу заяви проти мене, ще точно її доля не відома.



    В будь-якому випадку, за порадами знайомих і юристів, ми примирились і написали, що претензій не маємо один до одного. Хоча навіть в цьому випадку провадження  по хуліганству не припиняється.



    Такі справи. Словом, міліція порадувала.
  • Артур Король

    а тим, що пішохід може вийти раптово з-за того його корита (припаркованого під самим переходом) прямо мені під колеса. Того ж то в правилах є вимога не паркуватись ближче 10м до переходу - щоб була змога бачити пішохода заздалегідь.
  • Артур Король

    Олег, ти серйозно говориш про людяність і виправдовуєш мурло що наражає на небезпеку ДТП водіїів і пішоходів?

    Олег reply Артур Король

    Чим він там наразив і кого на небезпеку?

    Артур Король reply Олег

    а тим, що пішохід може вийти раптово з-за того його корита (припаркованого під самим переходом) прямо мені під колеса. Того ж то в правилах є вимога не паркуватись ближче 10м до переходу - щоб була змога бачити пішохода заздалегідь.
  • Олег

    Банальна заздрість велосипедиста і злоба на більш успішних людей яка вилилась в агресію. І те що машина була припаркована не згідно правил дорожнього руху це тільки привід вилити злобу на "багачів". Я більш як впевнений що він стучить кулаком по машині навіть коли вона правильно припаркована, але стоїть на його шляху. Причини такої поведінки криються зовсім в іншому. Соціальна нерівність, рівень життя цього велосипедиста з самого народження за межею бідності створює соціальне напруження. Оцей стук кулаком по капоту  це якби помста за своє нещасне життя. Поведінка людей з автомобіля також зрозуміла. Вони захищають свою власність. Хотів би я бачити якби цей велосипедист положив свій велосипед десь в проході а хтось б ногою перейшов по спицях.

    Анонім reply Олег

    ольку ти йолуп нікчемний. багатий? логан то корито, багаті на кращих їздять, телепню

    Олег reply Анонім

    Скільки злоби і ненависті, якраз такі і втрапляють в пригоди. А потім питаються чому яйця в аварії відлетіли. Все в житті позичено. Запам'ятай істину: що посієш те й пожнеш. Сьогодні махаєш кулаком по чиємусь обличчі або автомобілі а завтра хтось тобі буде махати. Треба трошки людяніше відноситись до інших людей і їхнього майна і тоді буде все впорядку в житті. І не шукати в когось погрішності, чи мало кожен з нас щось робить не так, щось порушує. То що кожен кожному має махати кулаками і бити пику.

    Артур Король reply Олег

    Олеже, ти серйозно думаєш що хлопака що мандрує по цілому світі не може придбати рено 10річного віку і того комплексує? :)))))))))))

    Корито злочинця (назвем його так через свідоме порушення правил ПДР що наражало на небезпеку інших водіїв) - більше 6 тис$ не вартує! До чого тут термін "багачі"?:))) А Рибаков давно намагається боротись з рагулями на тому керунку. І я, як водій, підтримую хлопця, а не рагулячерез якого мусимо по 15 хв плестись ті 200метрів!

    Саша Рибаков reply Олег

    :)

    Я ось збирав всю зиму пляшки і їздив в Туреччину шукати неправильно припарковані машини.

    https://www.youtube.com/watch?v=LaObJi0-1j4

    Олег reply Саша Рибаков

    Я лише припустив що так було, звичайно що причини можуть бути інші. Але з точки зору психології і психіатрії це відхилення стучати кулаком по автомобілі навіть неправильно припаркованому тим більше що автомобіль нікому реально не заважав. Щось послужило психологічною травмою. А ось реакція цих людей з автомобіля цілком пояснюється. Вони захищають свою приватну власність. Я нікого спеціально не захищаю і не звинувачую. Якщо що - сам я автомобіля не маю. Це моя чисто незалежна стороння думка. Тут явно неадекватна поведінка.

    Анонім reply Олег

    навчисє писати, стучальнік ти наш-і не кулаком а долонею-шліпаку

    Олег reply Анонім

    Що ти знаєш про життя малолєтко? Це тобі не торчати на дискотеці і нюхати крек. Сім раз подумай перш ніж щось зробити а вже тоді роби. Ти собі уяви якби ці люди з авто мали вогнепальну зброю і в запалі злості пристрелили б.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up