Податківця, якого "брали на хабарі" біля "Молока", підвищили (ОНОВЛЕНЕ)

Податківця, якого "брали на хабарі" біля "Молока", підвищили (ОНОВЛЕНЕ)
Тотальна люстрація? Повне очищення влади? Корупціонерів до тюрми? Такими лозунгами, схоже, лише годують народ. На ділі ж, схоже, система не залишає на стороні своїх "вірних гвинтиків", а навпаки формує з них "команду мрії".

Минулорічна спільна операція СБУ та міліції з затримання одного з керівників податкової та його спільника з міліції, сколихнула простори інтернету та декілька тижнів з'являлась на шпальтах місцевих газет. Нечистих на руку посадовців взяли на гарячому, коли ті отримували частину грошей, за непроведення перевірки одного з суб'єктів господарювання. Ціна питання 40 тисяч гривень.... Люди в спецформі, оперативники, кайданки на затриманих, фіксація "писком до грунту"... Здавалося, що все відбувається по справжньому, як в правовій державі – "Взяв хабар – сідай в тюрму". Термін, який світив затриманим – десять років тюрми з конфіскаціює.

Та було все, певно, не зовсім по справжньому. Підозрюваних затримали, порушили кримінальну справу, але.... Впійманий на гарячому минулого року податківець-керівник, зараз повернувся в "фіскальний орган" і навіть на вищу посаду. Зараз він заступник начальника одного з відділів ДФС в Тернопільській області.

Як повідомляли в 2013 році місцеві ЗМІ, затримали тоді за підозрою в вимаганні та отриманні хабаря замначальника податкової міліції області Віталія Ясінського.

Відео дня

Пояснення ГУ ДФС в Тернопільській області

У зв’язку з публікаціями критичного характеру щодо поновлення на посаді у Головному управлінні ДФС у Тернопільській області громадянина Ясінського Віталія Мирославовича, що з’явились у місцевих ЗМІ 13 листопада цього року, повідомляємо наступне.

На виконання постанови Львівського апеляційного адміністративного суду від 28.08.2014 р. та постанови Державної виконавчої служби України про відкриття виконавчого провадження від 29.09.2014 серії ВП №44887849 відповідно до пункту 24 Положення про проходження служби рядовим і начальницьким складом органів внутрішніх справ, затвердженого постановою Кабінету Міністрів Української РСР від 29 липня 1991 року, за №114 наказом Державної фіскальної служби України «Про виконання рішення суду» від 10 листопада 2014 року №1309-о підполковника податкової міліції Ясінського Віталія Мирославовича поновлено на посаді заступника начальника оперативного управління Головного управління Міндоходів у Тернопільській області.

Наказом Головного управління Міндоходів у Тернопільській області від 11 листопада 2014 року №236-о Ясінського В.М. попереджено про наступне вивільнення з роботи згідно з Положенням про проходження служби рядовим і начальницьким складом органів внутрішніх справ, затвердженого постановою Кабінету Міністрів Української РСР від 29 липня 1991 року за №114 (через скорочення штатів).

Від редакції

Більше деталей, а їх в цій ситуації ще багато (зокрема й щодо намірів самого пана Ясінського та долі мілціціонерів, яких також взяли на хабарі з податківцем) - читайте згодом.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Robert Net

    Якщо його можна поновити на посаді - то чи можна його мобілізувати в зону АТО?



    Вважаю, що службовець "підполковник податкової міліції" повинен бути якраз на передовій!!!



    Які будуть думки що до цього?

    Шолохов Михаил reply Robert Net

    мобілізувати можна будь-кого, не обов'язково чекати поновлення на роботі
  • Анонім

    шкода..шкода , що не можна просто взяти і відрубати хабарнику руку. гвалтівнику орган, чиновнику-шахраю голову...шкода....шкода, що мої батьки отримуючи 1200грн. зарплати при 50 річному стажі роботи отримують копійки тільки тому ,що злодій вкрав з бюджету гроші...і після злочину суд поновлює його на роботі... шкода... шкода, що потрібно зі зброєю воювати не на блокпостах на сході, а тут у нас , з корумпованою міліцією судом, мером.... шкода, ...але прийдеться....шкода. що до влади прийшли не чесні люди, а рейдери та злочинці, просто помінялись імена...шкода...
  • Анонім

    читайте рішення суду http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/40497366



    Андрій ШКУЛА (автор статті) міг би сам познаходити рішення судів і вказати на них посилання.

    А то так, тяп, ляп, щось написав про те що колись чиясь бабця якійсь цьотці сказала.

    І це,як на мене, не тільки цей автор а й більшість авторів в цій, якщо можна назвати газеті.

    Шкула Андріко reply Анонім

    Тема на стадії розробки, про що зазначено в публікації. Я вважаю, що подібну інформацію потрібно одразу "засвічувати". Біда в тому, що за тиждень якісної підготовки публікації, людину можуть закріпити на новій посаді....
  • Соня

    Таке пояснення в Головному управлінні ДФС, що прибалдіваю, щось ніц не второпола. Якої радості його суд поновив? Якась кадабара
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up