Біля "Молока" у Тернополі оперативники провели затримання (ОНОВЛЕНЕ)

Біля "Молока" у Тернополі оперативники провели затримання (ОНОВЛЕНЕ)
Працівники силових структур затримали чоловіків у самому центрі Тернополя, одягнувши їм на руки кайданки. Арешт відбувся сьогодні, 2 липня, близько 18.30. На місці події працюють оперативники та люди у міліцейській формі.

На місці події перебував й кореспондент "20 хвилин". Утім, ніхто із силовиків пояснювати ситуацію не став.

Усе, що наразі вдалося помітити, - затриманого чоловіка у кайданках поруч легківки Toyota. Її передня частина, до речі, була погнута. А на землі, обабіч автівки, виднілися портфель із якимись документами та ноутбук.



 



У свою чергу в обласній міліції зазначили, що до сьогоднішньої операції вони не причетні.

Відео дня
> До слова, станом на 21.00 на місці події все ще продовжували працювати силовики, оточивши територію, де відбулось затримання, спеціальними знаками. Поруч - перебували інспектори ДАІ, очевидь, аби запобігти утворенню заторів через дії оперативників, які проводились майже на самій проїжджій частині. 

 

 

Попри те, що у секторі зв'язків із громадськістю обласної міліції журналісту "20 хвилин" зазначили про недотичність тернопільських правоохоронців до сьогоднішнього арешту, уже згодом на офіційному сайті місцевого Управління МВС була опублікована власна версія події, що відбулася. 

"2 липня працівники Управління служби безпеки України в області спільно з оперативниками підрозділу внутрішньої безпеки у Тернопільській області за підозрою у отриманні неправомірної вигоди затримали одного із керівників Головного управління Міністерства доходів та зборів України в Тернопільській області та керівника одного із відділів УМВС в області.

Попередньо відомо, що грошові кошти їм мав передати підприємець одного із районів області за не проведення в останнього позапланової перевірки щодо дотримання податкового законодавства.

Під час передачі частини обумовленої суми  в розмірі 20 тисяч гривень "нечистих на руку" затримали.

Подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з правовою кваліфікацією  за частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України. Проводяться інші слідчі дії щодо протиправної діяльності підозрюваних", - ідеться у повідомленні. 

Уже зранку третього липня свою версію арешту розмістила прес-служба обласної прокуратури. Зокрема, появилися нові уточнення щодо причини затримання.

"Дані особи  ініціювали отримання від господарюючого суб’єкта документації щодо декларування витрат і доходів при будівництві багатоквартирного будинку. За можливість уникнення подальшої позапланової перевірки від підприємця зажадали 40 тис. гривень, - інформують у прокуратурі.

До таких дій долучився також і керівник сектору одного з районних відділів УМВС України в області, який довів підприємцю вимогу щодо необхідності сплати такої суми.
Частину коштів, а саме 20 тис.грн. за посередництва ще одного фігуранта справи – керівника одного з відділів УМВС України в області посадовці отримали ще у червні поточного року. При одержанні решти суми були затримані".

Прес-служба також уточнює, що затримані усі фігуранти справи. Їм, до слова, загрожує до десяти років ув'язнення. У свою чергу в СБУ додають, що арештованих - четверо.

Андрій ОРЛЯК, 0-96-552-51-13

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (26)
  • Anonymous

    закрий свій рот !
  • Anonymous

    Макс Бабій!!!!! приходь на суд , коли будуть розглядати справу цих хабарників ....подивишся відео з чорткова про перевірку одного з торгових закладів і про взятку в 500 баксів ....тоді будеш захищати цих покидьків....вони тупі не бачили навіть що в магазині стоять скриті відеокамири і читати не вміють ...проце напис був на дверях...
  • Anonymous

    ти його друг ставай в чергу
  • Anonymous

    закрий свій смердючий рот !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up