У Підволочиську вбили 36-річну таксистку (ОНОВЛЕНО)


У Підволочиську вбили 36-річну таксистку (ОНОВЛЕНО)
Поліція кинула всі сили на те, аби затримати вбивць жінки-таксистки. Кажуть – деталей і доказів достатньо, однак їх не розголошують. Тернопільські таксисти у приватних бесідах зізнаються: поліція не зуміє знайти, шукатимуть самі. Та примусять відповісти за смерть колеги

36-річну жінку-таксистку поранили ножем п’яні клієнти, яких вона підібрала у Тернополі та везла до Підволочиська. Це сталось ввечері 25 грудня – саме на католицьке Різдво.

За добу Євгенія померла у лікарні.

  • До чергової частини Підволочиського відділу поліції поступила заява під чергового лікаря райлікарні, що до них доправлено громадянку, 1979 р.н., мешканку Збаража, - розповів т.в.о. начальника головного управління національної поліції в області Олександр Богомол. – У неї було проникаюче ножове поранення в ділянці шиї - з правого боку. Жінку прооперували, але, на жаль, через добу вона померла.

Відчувала небезпеку

Відео дня

У ході розслідування було встановлено, що жінка працювала таксистом. В останню подорож свого життя Євгенія вирушила 25 грудня близько 18.20 – коли у Тернополі до неї підсіли троє клієнтів напідпитку. Женя повезла їх у напрямку Підволочиська, куди прибули близько 19.30.

  • Що між ними сталось – ми поки не знаємо, але відомо, що на жінку напали і викрали деяке майно, а саме – відеореєстратор, - каже Олександр Богомол. – Інші речі, телефон, гроші – були на місці. Можливо, не вся сума. Це з’ясовуватимемо під час слідства.

Євгенія скаржилась на п’яних клієнтів, які поводяться неадекватно, зателефонувавши дорогою друзям. Вона ніби відчувала небезпеку. Однак, врятувати жінку не встигли. Після нападу їй вдалось утекти. І вона ще деяку відстань проїхала на своєму авто. На вулиці у Підволочиську її, закривавлену, помітили люди. Вони ж і доправили Женю до лікарні. На її одязі був бруд. Це доводить, кажуть у поліції, що була боротьба…

  • На жаль, поки що злочинців не затримали, - каже Олександр Богомол. - Є в нас напрацювання, які, ви самі розумієте, - розголошувати не можемо. У кого є будь-яка інформація про цю подію, чи хто знає якісь обставини – прошу повідомити про це. Відкрито, закрито, - на лінію 102, особисто мені, в т.ч. і на сторінку у «Фейсбук», працівникам, які займаються розслідуванням цього злочину.

Як вдалось нам дізнатись, убита проживала в громадянському шлюбі з чоловіком. Діток не мала. Раніше працювала водієм таксі у «VIP». Останнім часом – у службі таксі «549».  

28 грудня колеги зустрічали тіло Євгенії на Збаразькому кільці. Про це детальніше читайте тут

Містом ширились чутки, що таксистку ще й зґвалтували. Головний поліціянт області каже, що відомостей про це поки що немає. Однак, одяг на потерпілій був на місці.  

Таксисти мститимуть

Чоловіки-таксисти шоковані звісткою про загибель колеги. Говорити відкрито про це не хочуть, але обіцяють знайти та покарати власноруч убивць Жені, якщо поліція цього не зробить. Та нарікають на небезпечність їхньої професії. Поки ми спілкувались, кілька чоловіків згадали щонайменше по 2-3 випадки, коли були на межі життя і смерті завдяки клієнтам.

  • Раніше жінок-таксисток були одиниці, і їх ніколи не ставили працювати в нічну зміну та не погоджувались на їхній виїзд за межі міста, - розповів таксист з 20-річним стажем, який назвався п. Ігорем. – Коли будь-хто з таксистів виїжджав з Тернополя, обов’язково брали в клієнтів паспортні дані і передавали їх диспетчеру. Лише після цього нам давали дозвіл на позаміську поїздку. Зараз – самі бачите…

У випадку з Євгенією, власники таксі дали в оренду автомобіль та відео реєстратор. Також – надавали диспетчерські послуги, кажуть у поліції. І запевняють: останні клієнти через диспетчера авто не замовляли.  

  • Це були випадкові люди, так звана підсадка, і це нам ускладнює процес встановлення осіб, - каже Олександр Богомол. - Де підібрала, куди їхали, де зупинялись – цією інформацією поліція вже володіє. Проведуть судмедекспертизу, тоді назвемо причину смерті. Вже порушене кримінальне провадження за фактом вбивства.

Якщо злочинців впіймають та доведуть, що вбивство вчинили з корисливих мотивів - їм загрожує довічне ув’язнення. В іншому разі – до 15 років тюрми.  

Назвати своїх вбивць, як і повідомити інші деталі злочину, Женя не зуміла через серйозне поранення шиї. Операцію проводили дуже швидко, аби врятувати їй життя. Зранку, коли жінка прийшла до свідомості, у неї почалась істерика, каже Олександр Богомол. Тому їй дали заспокійливе. До вечора її не стало.

  • Нічого більше не встигла сказати, лише що нападників було декілька, - каже Олександр Богомол. - Деталей є чимало, розголошувати не можемо. Я впевнений, що злочинця затримають. Бо інформації є достатньо.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (26)
  • Анонім

    не факт що закрили і знайшли саме тих!!!
  • Анонім

     Зробиш помилку і потім каєшся все життя.Але не суди человека за прошлое не зная своего будущего

  • Анонім

    Поки будуть думали міліція чи поліція,хто знає чи вони ще когось не убють.Поважаю таксистів так потрібно мстити але якщо наша поліція скриває вбивців то нам таких не потрібно наф іг з пляжа міліція поліція
  • Анонім

    Такі немають права на життя... Це гірше чим звірі... Шкода дівчини((( Вічная пам'ять...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up