Володимир Камінський відбувся штрафом у 25,5 тисяч гривень

Володимир Камінський відбувся штрафом у 25,5 тисяч гривень
Cудове засідання щодо справи заступника міського голови Тернополя Володимира Камінського нарешті відбулось - сьогодні, 25 вересня. Камінського підозрювали в отриманні хабара 217 тис. грн, тепер справу перекваліфікували. І тепер він має сплатити всього лиш штраф 25 тисяч 550 грн.

Нагадаємо, п. Камінського підозрюють в отриманні хабара 217 тис. грн. Його гучно затримували столичні прокурори та міліція. Інформація про затримання посадовця такого рангу і з такою сумою хабара пройшла всіма центральними телеканалами, друкованими та онлайн-ЗМІ. Керівництво міністерства МВС робило гучні заяви щодо хабарної справи.

Однак невдовзі підозрюваному перекваліфіковують справу – з «отримання хабара» на зловживання впливом. За це чиновнику світить максимум штраф.

За інформацією, яку нам повідомили громадські активісти Тернополя, представники прокуратури та Володимир Камінський уклали угоду. Суть її полягає в тому, що посадовець визнає свою вину та сплачує штраф у розмірі 25 тис. 550 грн.

Відео дня

- У суді затвердили угоду між Камінським і прокурором про визнання вини, - повідомила юрист, громадський активіст Олена Степанова. - Покарання - штраф 25 550 грн та повернення 85 тис. грн, які він отримав під час фіксування першого хабара в Києві. 

У цій справі чимало цікавих фактів, пишуть активісти у соцмережах. 5 червня 2015 року слідчий подає клопотання до слідчого судді про накладання арешту на автомобіль Камінського, який перебуває у спільній сумісній власності останнього. Тобто, цей автомобіль був оформлений на дружину Камінського. А вже 6 червня 2015 року дружина Камінського продає цей автомобіль іншій особі. Не всім дано так оперативно дізнаватись про наміри накладення арешту.

Таки так.. У нас самий "гуманний" суд в світі, але чомусь не до всіх а до обраних. Суддя затвердив мирову угоду. І до ла...

Posted by Олена Степанова on 25 вересня 2015 р.

Нагадаємо, ще 2 червня 2015 року п. Камінський таки перебував у статусі підозрюваного у вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України. Йдеться саме про хабар. Про це детальніше тут - http://reyestr.court.gov.ua/Review/44534437. Невдовзі статтю змінили. А, відповідно, і відповідальність – з десятирічного терміну ув’язнення до штрафу.

Минулого разу судове засідання у справі п. Камінського не відбулось. Про це детальніше читайте тут. Тоді під стінами міськрайсуду зібралось чимало громадських активістів та небайдужих тернополян. Вони звернулись до прокуратури з проханням передати до Генеральної прокуратури вимоги.

  • Ми не знали, хто буде підтримувати обвинувачення в суді - чи прокурори Тернопільської області, чи Генеральної прокуратури, - каже Олена Степанова. - Тому просили змінити обвинувачення і погодити зміну у вищестоящого прокурора. Або направити наші вимоги до Генерального прокурора п. Шокіна. Представник ГПУ на суді заявив, що наші вимоги до ГПУ не надходили.

Сьогодні у суді з’ясувалось, що прокурор Тернопільщини не передав вимоги  громадських організацій ГПУ. Аргумент… - громада Тернополя не є учасником процесу.

Ой, ще забула сказати. Захисники Камінського вважають, що вимоги громадських організацій щодо повернення обвинувального ...

Posted by Олена Степанова on 25 вересня 2015 р.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (29)
  • Анонім

    Надаль усе зробив щоб той не сів, тому що міг за собою потягнути і його.Недивно буде коли Камінський знову у міськраді запрацюе як злодії такі як зараз мер Надал пройдуть дальше на виборах.
  • Хомяк Сергій

    Цими діями во Сволота і їхній посіпака надал поставили великих мінус у передвиборчій компанії, вони політичний труп з яким згниє Тернопіль якщо  палтєннік залишиться на другий термін. Погляньте на Тягникока, як почалась активна фаза АТО на Донбасі одразу псегдо патріот притих, як щур прижав хвоста, бо говорити і красти тільки вміє.
  • Че Андрій

    Ну нарешті ми бачимо приклад ефективної  реформи судової системи

    це справедливе покарання повино бути дороговказом для всіх чиновників



    P.S. тільки піщати на гіляці про агентів кремля які розгойдують лодку і замішають реформам буде пізно
  • Анонім

    Блядські суди і прокурори
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:03 На вулиці Київська зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up