«Зоринка» привезла перемогу з польського фестивалю

«Зоринка» привезла перемогу з польського фестивалю
Тернопільський дитячий колектив виборов І місце на фестивалі духовної музики, який проходив у Польщі 22-26 травня. Надсолідне журі світового рівня висловилось про наших дітей лаконічно: «Це – неперевершено»

 

І місце наша «Зоринка» розділила з хором хлопчиків з Києва.

  • Туди їдуть ті, хто знає собі ціну, - кажуть про Міжнародний фестиваль, який вже 32 рік поспіль проходить у Польщі.

У п’яти категоріях цьогоріч змагались колективи європейського рівня. Це - церковні хори, професійні колективи, колективи парафіяльні, музичних шкіл і дитячо-юнацька категорія, де саме виспівали перемогу вихованці «Зоринки».

Відео дня
> Надсерйозна конкуренція

  • Цей Міжнародний фестиваль дуже престижний та популярний у Європі, – каже директор хорової школи «Зоринка» Ізидор Доскоч. –  Конкуренція, відповідно, також серйозна. Скажімо, хори ліцеїв Кишенева чи Таліна. Студенські колективи з Москви, Києва чи Львова.  Або колектив, з яким ми поділили І місце – це хор хлопчиків столичної консерваторії! Це дуже солідний рівень.

Польські ЗМІ після вручення нагороди брали інтерв’ю у керівників та вихованців «Зоринки». Із задоволенням ділились своїми враженнями про тернопільських маленьких співунів і члени журі, які є професорами європейських консерваторій. Характеристика рівня тернопільських «зоринят» була лаконічною: «Это – превосходная степень» або «Ви – найкращі».

Перемога тернопільській «Зоринці» далася нелегко, пригадують учні та керівники. Скажімо, «кістяк» колективу – дванадцятеро цьогорічних випускників хорової школи – не змогли поїхати до Польщі через шкільні іспити. Тому підкорювати європейську публіку вирушили лише 28 учасників, віком від 9 до 12 років. Більшість з них, і за віком, і за досвідом, поступались цьогорічним випускникам.

Дебют вдався!

  • Ми готувались близько двох місяців, – каже вихованка «Зоринки» Катерина Костишин. – Роботи було багато – додаткові репетиції, навіть у неділю. Але нам таки вдалось перемогти! І що це була за перемога!!!

На польському фестивалі тернополяни побували вперше. І – дебют вдався! Представили на професійній сцені «зоринята» вісім творів. Диригували керівник народної хорової капели Анжела Доскоч та директор хорової школи «Зоринка» Ізидор Доскоч.  

  • Ми добились того, що наші діти достойно представили нашу школу, місто і навіть країну, – вважають керівники «Зоринки». – У нас часто запитують, у скількох фестивалях і конкурсах міжнародного рівня ми перемогли. Не повірите, але точну цифру навіть не назвемо. Їх дуже багато. І за цим всім стоїть титанічна праця.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up