"Останній дзвоник" у Тернополі 27 травня. Наступного дня – випускний

"Останній дзвоник" у Тернополі 27 травня. Наступного дня – випускний

Понад 1200 одинадцятикласників попрощаються зі школою цьогоріч. З них на золоту медаль претендують 149. Ще 26 – на «срібло». 

Останній дзвоник пролунає у школах Тернополя 27 травня. Наступного дня одинадцятикласники відгуляють випускний. Про це повідомили в управлінні освіти і науки міськради.  

Година святкування «Останнього дзвоника» у кожному закладі різна – все залежить від зручності для учнів, вчителів, батьків та гостей, яких запросили на захід. Графік вже погоджений, кажуть освітяни.

Наступного дня у Тернополі святкуватимуть випускний. Цьогоріч зі школою попрощаються 1226 випускників 11-х класів.  

Відео дня
  • Традиційно святкування розпочнеться ходою випускників, - розповіла головний інспектор шкіл управління освіти і науки міськради Ірина Маланчук. – Шикуються вони в колони біля Надставної церкви о 15.30 28 травня.

Традиційний для Тернополя парад вишиванок теж є у святковій програмі. Конкурс вишиванок для випускників проведуть 19 травня у школі №5. Переможці-випускники  отримають нагороди й подарунки, а 28 травня покажуть своє вишите вбрання тернополянам під час ходи.

  • На золоту медаль претендують 149 одинадцятикласників, - каже Ірина Маланчук. - Найбільше їх у школі №3 – 24. У гімназії – 19. По дев’ять – у школах №5 і 24.

В одній зі шкіл-лідерів – №29 - цьогоріч лише три претендента на «золото». Проте заклад в рейтингу найкращих за результатами ЗНО минулих років.  

«Срібло» у Тернополі мають отримати 26 випускників. Проте все залежатиме від результатів ЗНО.

З предметів, з яких випускники складатимуть ЗНО, вирахують бал, відповідно від 12-бальної системи оцінювання школярів.

- Ми механізму вираховування не знаємо, - каже Ірина Маланчук. - Нам приходять відомості з центру оцінювання знань. Там є кількість балів, які набрав учень. Вони нам надсилають готові відомості.

На решту учнів після «Останнього дзвоника» чекають екскурсії та навчальна практика.  

Кожен заклад своїм наказом визначав час проведення та тематику. Чи це буде робота, скажімо, у шкільній бібліотеці, чи впорядкування пришкільної території – теж визначають у школі.

  • Плануємо цього року мовні літні табори, - каже Ірина Маланчук. – Працюватимуть вони у школах №№ 3,5 7 і 17. Інформація про табір буде у цих закладах. Час перебування, програму погоджуватимуть з батьками. Минулого року такими таборами, як доводить практика, залишились задоволені і батьки, і діти.  

Довідка

Де проходитимуть мовні табори

Тернопільська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 3 з поглибленим вивченням іноземних мов

Будій Надія Дмитрівна

 

вул. М. Грушевського, 3

52-68-50

 

Тернопільська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 5 з поглибленим вивченням іноземних мов

Поврозник

Петро

Іванович

 

вул. Камінна, 2

25-09-69

Тернопільська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 7 з поглибленим вивченням іноземних мов

Константинова Світлана Миколаївна

 

вул. Юності, 11

53-69-79

Тернопільська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 17 ім. В.Вихруща з поглибленим вивченням іноземних мов

 

Чайка

Богдан

Йосипович

 

вул. Протасевича, 6а

24-00-35

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    Зацікавили мене мовні табори,це для усіх бажаючиш чи лише для учнів тих шкіл у яких вони проводяться?Поділіться інформацією

    Ірина Белякова reply Анонім

    В управлінні освіти сказали, що для всіх. Потрібно обрати один з чотирьох закладів і звернутись туди.

    Ірина Белякова reply Ірина Белякова

    Список закладів, де працюватимуть мовні табори, їхні адреси, телефони і дані директорів - у таблиці в матеріалі

    Анонім reply Ірина Белякова

    Дуже дякую
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:03 У Чортківській лікарні відкрили оновлене педіатричне відділення photo_camera 16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up