Кого у тернопільських школах харчуватимуть безкоштовно

Кого у тернопільських школах харчуватимуть безкоштовно
Харчування у 36 тернопільських загальноосвітніх навчальних закладах для дітей забезпечують 22 підприємці. Харчування одного школяра на день обходиться до шести гривень. В одних закладах це 5,5 грн, а в інших – більше

Скільки цього року коштуватиме харчування у школах і хто має право на безкоштовні сніданки, запитує редакцію мама першокласника тернополянка Ольга Мельник. На це запитання напередодні 1 вересня відповідає начальник відділу дошкільної, середньої та позашкільної освіти міського управління освіти Ірина Сум.

– Ще у січні 2015 року на загальнодержавному рівні прийняли рішення, що харчування учнів 1-4 класів є платним. Вартість харчування для школярів початкових класів, яке йде за рахунок батьківської плати, а також харчування дітей, батьки яких в АТО і яке оплачується за рахунок суб’єктів підприємницької діяльності, цього навчального року не змінилася. Вона, як і торік, становить до шести гривень. В одних школах може бути 5,5 грн, десь - шість грн. Це залежить від підприємця і платоспроможності батьків, – повідомила Ірина Сум. – Сніданок для дітей пільгових категорій обходиться міському бюджету у вісім гривень.

Цього навчального року на безкоштовне харчування у школах мають право діти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування, діти з сімей, які отримують допомогу як малозабезпечені, в тому числі й діти-інваліди.

Відео дня

До слова, 36 тернопільських навчальних загальноосвітніх закладів обслуговують 22 підприємці. Їх перелік затверджений рішенням виконкому від 11 лютого 2015 року, з яким можна ознайомитися на сайті міської ради. Підприємці організовують харчування в одній або кількох школах, гімназіях чи ліцеях: Олександра Фука – в чотирьох закладах, Наталія Летун – у трьох. Семеро підприємців організовують харчування у двох школах, а решта  обслуговують по одному закладу. До слова, в їдальнях центральних шкіл міста №№ 3, 4, 5, 6, а також Української гімназії харчування організовують різні підприємці.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Іванна Лазар-Виноградова

    Та які 5-6 грн???? Я вчора сиділа і підраховувала, скільки мені коштує харчування першачка на день з врахуванням того, що він на групі продовженого дня.

    Зранку ми снідаємо вдома, в школі сніданок починається в 10 годині і коштує 8 грн,, але більшість дітей не хоче того сніданку тому беруть з собою канапки, фрукти чи печеня.

    Ми в школі обідаємо за 16 грн., і не снідаємо, тому вроді б економимо 8 грн. Та економією це не назвеш,  тому що канапки дитина бере з собою ( бо до 18.00 одного обіду маловато).

    На канапки раз в три дні ми купуємо хорошу ковбасу, сир, масло - мінімум 70 грн. 1 яблуко і банан на день - 8 грн., пляшка води, бо чай вчителька просить поки не давати - 5 грн.  І того нам харчування тільки в школі обходиться мінімум в  50 грн в день, це ще без печенька чи вафельки...

    Таким чином, якщо в місяць 22 робочі дні, то це нам коштуватиме 1100 грн в місяць. Це ще без всіх останній здавань грошей, на зошити, книжки, ремонти і т.д.і т.п.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up