Партнер рубрики Події

Діти політв’язнів та репресованих хочуть справедливості

Діти політв’язнів та репресованих хочуть справедливості
Зменшення доплат та відміна пільг - з такими проблема зіткнулися діти репресованих та політв’язнів. І така ситуація не лише в Тернопільській області, а й по всій Україні, однак виплати на Тернопільщині просто мізерні, кажуть представники товариства політв’язнів та репресованих.

 - В Російській Федерації нам видають довідки про те, що людина була репресована та реабілітована, однак ці довідки, на жаль, не дають наших людям можливості мати достойну компенсацію за пережите, - розповідає голова Тернопільського обласного товариства дітей політв’язнів та репресованих Петро Голик. - Якщо в РФ ця сума становить 600 рублів, то в Україні виплати цих коштів покладені на місцеві бюджети.

І тут виникає ще одна проблема і, як кажуть самі представники політв’язнів та їхніх сімей, несправедливість. Адже в кожній області сума різниться. До того ж в рази.

- Якщо на Тернопільщині виплачують 200 гривень компенсації щомісяця, то на Львівщині ця сума становить 1000 грн, на Прикарпатті - 500 грн. Хіба людина, яка вибрала для подальшого життя Тернопільщину, має менше прав на компенсацію за відібрані роки життя та здоров’я? - каже голова Тернопільського обласного товариства дітей політв’язнів та репресованих Дем’ян Чернець.

Відео дня

Тому представники товариства будуть добиватися, аби ці доплати взяла на себе держава. В ідеалі, ці кошти має забезпечити наша сусідка - РФ.

- Росія є правонаступницею СРСР, - пояснює директор Тернопільського обласного архіву Федір Полянський. - Тож було би справедливим, якби вона взяла на себе і виплати за ті злочини, які допустили керівники Радянського Союзу. Крім того, що частина вивезених із України в ті роки потім залишилася жити і в РФ, і в Казахстані.

А поки на державному рівні ніяк не можуть забезпечити достойну пенсію дітям репресованих, яким вже зараз по 60-70 років, їхня кількість поступово зменшується. За данними ОДА в 2014 році померло 394 репресованих та членів їх родин.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up