Дітям учасників АТО забрали пільгу за плату за навчання у класичній гімназії

Дітям учасників АТО забрали пільгу за плату за навчання у класичній гімназії
Діти бійців АТО мають платити за навчання у тернопільській класичній гімназії у розмірі 100%, а це 2000 грн у рік. Таке рішення прийняла рада школи.

Зауважимо, що навчання у гімназії платне. Минулого року діти бійців сплачували лише 50% від потрібної суми, розповідає батько доньки-восьмикласниці, яка навчається у цій гімназії, учасник АТО Володимир Малишевський. 

- Мені зателефонувала класний керівник доньки і повідомила про ці зміни, - каже він. – Сказала, що так вирішила рада школи. 
За словами пана Малишевського, у гімназії навчається близько 10 дітей, батьки яких є учасниками АТО.

- Чому нас не запросили до школи, не пояснили все, не аргументували? – запитує пан Володимир. 
Про проблему чоловік повідомив секретарю міськради Віктору Шумаді.  Він під час засідання виконкому міськради 10 лютого дав доручення начальнику міського управління освіти Ользі Похиляк з’ясувати все. 

11 лютого після обіду Ольга Похиляк повідомила, що наразі з’ясовує всі обставини з платою навчання для дітей учасників АТО у класичній гімназії. Також вона зауважила, що офіційного звернення від гімназії про рішення щодо плати за навчання до неї не надходило. 

Загалом навчання у класичній гімназії є платним і це прописано у статуті закладу та є законним, пояснила начальник управління освіти. 
- Це комунальний навчальний заклад міста, де затверджені платні послуги , - все в рамках закону, - каже пані Похиляк. 

За коментарем щодо оплати навчання для дітей учасників АТО ми звернулися до директора класичної гімназії Віктора Тригуби. Він сказав, що так вирішила шкільна рада. Відтак плата за навчання для одного учня становить 2000 грн у рік. Чим класична гімназія особлива, і чому навчання у ній платне взагалі, по телефону директор розповідати відмовився.

Як стало відомо, наступного дня - 12 лютого, пільгу за оплату навчання у класичній гімназії дітям учасників АТО повернули.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (38)
  • Анонім

    А чого ви самі такі хитровимахані не піднімете свою дупу і не поїдете в ато? Давайте, хоч на 3 тижні! Будете мати і землю і пільги. А я подивлюсь на ваших жінок і матерів, які будуть вас чекати. Це ж всього 3 тижні. А на міні можна підірватися і не доїхавши. А ще часом п' яні вояки один в одного стріляють. І пожежі виникають на рівному місці, і навіть в Харківській області.  Давайте! Слабо?
  • Діонісій

    з приводу навчання в гімназіях, колледжах і ліцеях, звучить крутіше ніж середня школа :)

    можеш пхати, то пхни, ні, не пхайся туди.

    знання головне чи престиж ?
  • Анонім

    я ж написав не всі...а 20%...ніякого відношення до гімназії не маю...
  • Анонім

    Не дуже зрозуміла хід вашої думки-це поперше;

    а подруге-найкращий захист це напад,і  особисто у мене склалось таке враження що нападом на учасників ато займаються саме викладачі даного закладу.Якщо рада гімназії вирішила,що треба скоротити пільги бо не вистачає грошей-це ваше право.Я думаю якби особисто з цими батьками поговорили,пояснили що це вимушений крок -вони б зрозуміли,і ніякий Малишевський не звертався б у редакцію.

    І не потрібно усіх учасників ато називати аферистами,я розумію що є звичайно і такі,але не всі ж.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:36 Волонтерка Христина Феціца розповіла, чому складає депутатські повноваження 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн Від читача 10:01 Набір до патрульної поліції Тернопільської області триває 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up