Партнер рубрики Події

У Тернополі дії міської влади схожі на помсту

У Тернополі дії міської влади схожі на помсту
Тернополянка Галина Цінкевич, яка очолює ініціативну групу мешканців гуртожитку на Текстильній, 2 і виступає проти забудови їх двору, зараз, схоже через свою позицію, впала в немилість міської влади. Сама ж влада "проти не голосувала".

Тернополянка хоче приватизувати свою кімнату в гуртожитку (приватизація на дочку – авт.), але члени виконкому проти... Десяток кімнат гуртожитку уже приватизували. Власники — працівники мерії чи їх родичі, каже жінка.

Все ті ж інвестугоди

Пані Галина з дочкою зібрали всі необхідні документи, пройшли погодження комісій та департаментів міської ради, але Сергій Надал і його виконком проголосували проти.

Відео дня

«Прошу про допомогу! Уже третій рік поспіль мешканці гуртожитку за адресою вул.Текстильна, 2 та я особисто намагаємось не допустити будівництва багатоповерхівки майже впритул з нашим будинком. Як наслідок, я - як громадський активіст, тепер потерпаю від свавілля влади, а саме: члени виконавчого комітету Тернопільської міської ради на чолі із С.В.Надалом незаконно та без будь-яких пояснень не приймають (за результатами голосування даний проект рішення не набрав відповідної кількості голосів — авт.) проект рішення виконавчого комітету щодо приватизації кімнати (13,8 кв.м — авт.) за адресою вул.Текстильна,2. До речі, начальник відділу квартирного обліку та нерухомості і начальник управління правового забезпечення не мають зауважень щодо мого звернення з приводу третього етапу приватизації. Десять кімнат уже приватизовано, здебільшого працівниками мерії, - жодної відмови... На мою думку, в такий спосіб, намагаються залякати не тільки мене а і інших мешканців нашого гуртожитку які «воюють» проти наміру міської ради збудувати поряд з нашим будинком нову багатоповерхівку...» - написала Галина Цінкевич у фейсбуці.

Біля гуртожитку на Текстильній, нагадаємо, міська рада має намір реалізувати один з інвестиційних проектів з будівництва багатоквартирного житлового будинку. Повстане він впритул до гуртожитку, на 10 сотих землі, де зараз дерева й трава. Традиційно для Тернополя землю не продавали на аукціоні, а віддали комунальному підприємству, яке має залучити інвестора-забудовника. Місто, в кращому випадку, отримає суму в десятки разів меншу від ринкової вартості землі. Саме Галина Цінкевич та активні мешканці виступили проти такої ідеї. Писали скарги, блокували роботи, пікетували мерію. Зараз нічого не будують. Вочевидь аби залякати та «переконати» жінку та незадоволених мешканців погодитись з будовою, влада й показує, яка вона влада. Згідно з діючим Генпланом виділяти землю під будову в вказаному місці та будувати — взагалі не можливо, бо ж там — зелена зона. Зараз існує задум протягти зміни до нового Генплану, якими «заметуть кінці» оборудки. Інвестором в цьому проекті «покращення» для мешканців гуртожитку виступає ТОВ "Ексклюзивбуд плюс". В його засновниках є Махмет Шахін. Чоловіка згадали не випадково. Дружина пана Махмета — Ольга Шахін. Вона є учасником іншого інвестиційного проекту — прибудови приватного медичного центру до будівлі 2-ї поліклініки на лікарняній землі. Крім того, жінка — очолює громадську організацію «Асоціація жителів гуртожитків «Оберіг». І цю ГО ми також згадали не випадково. Згідно відповіді міської ради, одна з причин відмови пані Цінкевич в приватизації — звернення цієї організації до міської ради.

Шито-крито...

«... Сектором приватизації гуртожитків відділу квартирного обліку та нерухомості, враховуючи рекомендаційне рішення міської комісії із забезпечення житлових прав мешканців гуртожитків, засідання якої відбулося 11.08.2015 року, підготовлено проект рішення виконавчого комітету "Про приватизацію жилого приміщення в гуртожитку", щодо передачі у власність Цінкевич Е. І. Займаного жилого приміщення № 30 в гуртожитку за адресою вул. Текстильна, 2. Наголошуємо на тій обставині, що питання відмови Цінкевич Е. І. в приватизації житлового приміщення, як зазначено в запиті, з боку виконавчого комітету не розглядалось. Виконавчий комітет ТМР є виконавчим органом ради... Основною формою роботи виконавчого комітету є його засідання. Таким чином, 21.10.2015 р. на розгляд виконавчого комітету було винесено завізований відповідними виконавчими органами міської ради проект рішення виконавчого комітету "Про приватизацію жилого приміщення в гуртожитку" , щодо передачі у власність Цінкевич Е. І. Займаного жилого приміщення № 30 в гуртожитку за адресою вул. Текстильна, 2, однак, за результатами голосування даний проект не набрав відповідної кількості голосів. Також відзначимо, що у гуртожитку, передпно у власність громадян 10 жилих приміщень. Крім того, інформуємо, що у зв'язку із неодноразовими зверненнями громадської організації «Асоціація жителів гуртожитків «Оберіг», щодо призупинення процедури приватизації жилих приміщень в гуртожитку за адресою Текстильна, 2, на підставі розпорядження міського голови від 07.07.2015 року №216 "Про створення комісії", створено комісію для об'єктивного розгляду та вивчення вищевказаного питання. На даний час робота комісії тримає" – написав у відповідь на наш запит заступник мера Владислав Стемковський.

Якщо говорити простішшою мовою колегіальний орган - виконавчий комітет, очолюваний Сергієм Надалом, не проголосував більшістю за приватизацію кімнати, хоча жінка має на це законні права, які підтвердили і сектор приватизації і комісія зі збкреження житлових прав. І однією з причин такого голосування стало звернення ГО, яку очолює дружина співзасновника інвестиційної фірми котра має будувати біля гуртожитка і проти якої, власне, виступає пані Цінкевич. А й справді, "жодного переслідування громадських активістів", "жодного тиску" і "жодного використання адміністративного ресурсу". За нашою інформацією, так ж проблеми з приватизацією можуть чекати й інших незадоволених будовою мешканців гуртожитку.

Сподіваємось що на ситуацію звернуть увагу громадські та правозахисні організації, а також правоохоронці. Ми стежимо за ситуацією.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Людмила Лукіян

    місто забудовують, ущільнюючи будинки. так простіше і вигідніше. є вже готові комунікації, до яких можна підключати нові квартири. але ці комунікації не гумові. відтак виникають проблеми технічного характеру.

    з приводу ситуації Галини - прикро, що навіть ті пару метрів, на які вона має право, і то "жмуть". мало того, що люди зазвичай майже не знають своїх прав, та ще й добитись правди тяжко. варто боротись до позитивного результату!
  • Цінкевич Галина

    Вибачте... Накипіло!!!

    Уже третій рік поспіль мешканці гуртожитку за адресою вул. Текстильна, 2 та я особисто намагаємось не допустити будівництва багатоповерхівки майже впритул з нашим будинком. Багаторазово зверталися до міського голови із проханням позбавити нас такого «сусіда». Ми живемо практично в промисловій зоні і  кожне дерево й кущик для нас – це маленька оаза, жива клітинка, що очищає повітря і тішить око. Зазначу, що після чергового нашого колективного звернення у червні 2015р. на сесії міської ради мер Сергій Надал нас почув і зняв з розгляду питання договору сервітуту завдяки якому будівельна техніка мала б юридичну та фізичну можливість розпочати будівництво.

    Коротка передісторія:

    У квітні (зі змінами в червні) 2013 року міська рада затвердила проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,1050 га під будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення за адресою на вул. Текстильній для КП «Тернопільбудінвестзамовник». Цим же рішенням зарахували земельну ділянку до земель житлової та громадської забудови. Таким чином, зелена зона перестала бути «клумбою», а стала місцем для будови. У липні того ж року ділянку, разом з кількома іншими, внесли до переліку інвестиційно привабливих об’єктів....  Інвестор знайшовся. На засіданні комісії з вибору інвестора ТОВ «Ексклюзивбуд плюс»  (співзасновники Бабій Я. та Шахін М.) одноголосно проголосили переможцем конкурсу на будівництво, а 09.10.2013 р. переможця затвердили рішенням виконавчого комітету. Що дуже цікаво, згадане ТОВ утворилось за декілька днів до того, як ділянка потрапила у перелік інвестиційних проектів. Статутний капітал підприємства, яке перемогло на конкурсі міськради й отримало право фінансувати зведення багатоповерхівки, - аж 30 тисяч гривень....             24 листопада 2014 року «в зв'язку зі зміною намірів забудови» містобудівні умови та обмеження, надані 04.11.2014 року, у мерії скасували та надали нові. Згідно з ними новобуд може сягати вже 27 метрів (дев’ять поверхів), займати 470 квадратів, містити приміщення громадського призначення до 600 метрів та 25 квартир. Мова йде про великий будинок, що постане біля гуртожитку на поки що зеленій зоні (відповідно до існуючих генплану та плану зонування – ця ділянка є рекреаційною зоною озеленених територій загального користування – Р-3).

    Але це лише «квіточки». Тепер найцікавіше!

    У липні 2015 року у нас появляється непрошений «захисник» - Тернопільська обласна громадська організація «Асоціація жителів гуртожитків «ОБЕРІГ», керівником котрої на сайті обласного управління юстиції зазначена Шахін Ольга Анатоліївна (таке ж прізвище як в одного з співзасновників ТОВ «Ексклюзивбуд плюс» - http://terjust.gov.ua/?page=consult&catid=93. За «дивним» збігом обставин  за клопотанням загадкових членів організації дана громадська організація оголошує нам (мешканцям) і мені особисто війну. На нашу думку, дана особа (за нашими підозрами – дружина одного з співзасновників фірми-інвестора) з метою залякування намагається незаконно призупинити процес приватизації кімнат в гуртожитку та провести перевірку законності отримання ордерів мешканцями гуртожитку. Зазначимо, що у  гуртожитку проживають провідні спортсмени міста, котрі прославляють наш Тернопіль на міжнародних аренах. З метою тиску та залякування горе-громадські активісти намагаються навіть спробувати викинути на вулицю людей, котрі законно більше п’яти років тому отримали ордери на поселення та проживають у даному гуртожитку!

    Як я вже написала вище, легко прослідковується досить цікавий факт: співзасновником інвестора-забудівника ТОВ «Ексклюзив плюс»  є  ШАХІН МЕХМЕТ – чоловік громадської активістки ШАХІН ОЛЬГИ.

    Скажу від себе та інших мешканців: Шановні «інвестори» та «громадські захисники» мешканців гуртожитків, Ви нас не залякаєте!!!

    А від друзів, знайомих, політиків, журналістів, небайдужих мешканців міста, СПРАВЖНІХ громадських активістів та діячів просимо підтримки, розголосу, захисту!

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up