Двоповерховий будинок у Тернополі "купили" за 17 000

Двоповерховий будинок у Тернополі "купили" за 17 000
Ярослав Смаль (крайній зліва) переконаний, що діє законно і має усі права на будинок. А те, за скільки він його придбав, не має значення
- Приїхали десятеро людей. Романа викинули босого з будинку, кинули тапочками і зачинили хвіртку на замок, - розповідають, перебиваючи один одного жителі вул. Чарнецького. - То як називається? – Бандити! Приїжджає міліція – за ручку привітались з тими бандитами, взяли пояснення і поїхали. Ночував він під гаражем. Роман на Майдані рік стояв. За що він стояв, за таку Україну? Щоб нині хату забрали…

Так, скандал через захоплення будинку №24 «новими власниками» не вщухає на вулиці уже другий день поспіль. Захищати сусіда Романа Шемета зібрались усією вулицею. Новий же власник, який в’їхав у будинок, прихопивши із собою  близько десятка друзів, переконаний – будинок його і крапка. Сусіди – не згідні. Бо, кажуть, те, яким чином він отримав документи – це ще питання для правоохоронців і прокуратури. Про це розповіли під час зустрічі, сьогодні, 24 червня. 

- Ми вже звертались у міліцію не раз. А нам кажуть, то цивільно-правові відносини, розбирайтесь у суді, - розповідає Роман Шемет. – Звернувся до суду,  суд наклав арешт на будинок із передачею мені на зберігання, пішов у виконавчу. А у  виконавчій кажуть, що не можуть того зробити... Вчора приїхав Смаль, типу новий власник, виганяє мене з хати. Рішення суду про моє примусове виселення нема! 

Від безвиході - чоловік у розпачі. Відколи дізнався, що його двоповерховий будинок   і близько 12 соток землі майже у центрі міста, купив фактично за 17 тисяч доларів колишній правоохоронець, а потім продав за гривню своєму ж сину, схуд на 20 кілограмів. Чоловік, кажуть сусіди, перебуває на межі нервового зриву. Погіршилось й здоров’я мами, у якої обманом, стверджують мешканці, й видурили майно.

«Він хоч нині тверезий?»
 Однак  правоохоронні органи афери у цьому не хочуть бачити, і не бачать, - розповідають, зриваючись на крик, люди.  Натомість у нового власника  – Смаля Ярослава своя версія. 

Той впустив журналіста у будинок, аби показати, що накоїв пан Шемет. А саме – побив вікна на кухні вчора, кинувши цеглиною. Також показав документи, однак сфотографувати не  дозволив. І зателефонував до свого юриста. Той пояснив – справою займаються уже правоохоронці, і за коментарями – до них. Якщо «не розберемось» у ситуації, і напишемо  - позиватимуться до суду.

- А що ви слухаєте того Романа. Він хоч нині тверезий, - питає юрист по телефону. – Ви поговоріть із сусідами…

Інший товариш нового власника демонструє травму, якому йому нібито вчора завдав Роман. І переконує, що Роман – неадекватний. Усі слова нового власника і його друзів заперечують відразу ж сусіди. Кажуть, хто б не напився на його місці.

- Якби ви поводились на його місці? – кажуть сусіди. – Та другий би вже стріляти поліз. Та на його місці здуріти можна!!! Вікно побив – та він у себе вікно побив! Зранку його викинули босого з хати, а ввечері він вже кричати почав, почав скликати сусідів. Ті викликали міліцію. Приїхали аж чотири машини – на одного чоловіка. Скрутили, вкололи медики йому щось. І перестав кричати. Дурного ще хочуть зробити з нього. 

Після  спілкування з власником житла та сусідами, вкотре приїхали правоохоронці. Вислухавши претензії пана Шемета та взявши пояснення у пана Смаля, їдуть з місця. 

- От-от, приїхали, поговорили, і поїхали, -  нарікають люди. –  Романа із мамою, дружиною,  і дітьми викидають бандити  на вулицю! А вони що – такі у нас правопохоронні органи.

Викидати – таки не мають права
Після від’їзду міліції, загострюється ситуація між друзями "нового" власника  і сусідами. Зав’язується словесна перепалка. 

Ми ж, зважаючи на загострення ситуації та переконання людей у тому, що вся міліція – в дружбі із родиною «нового власника», телефонуємо до очільника обласної міліції. На зустріч до людей відтак приїжджає очільник міської міліції Петро Гукалюк. Приїжджають і юристи від обох власників. Після перевірки документів в обох сторін, вислухавши аргументи сторін, головний міліціонер міста каже, що таки до рішення суду про виселення родини, виганяти їх не можна. Тож, родина Романа Шемета має право проживати наразі  у тому будинку.   Чи  є ж дії Ярослава Смаля – самоуправством, і як кваліфікують їх,  правоохоронці скажуть нам невдовзі.  
- Якщо будуть знову проблеми, викликайте нас. Будемо розбиратись, - порадив  пан Гукалюк.

Детальніше про те, чому виник спір за будинок, читайте на шпальтах нашого видання. Ми ж сподіваємось, що контролюючі органи зацікавляться цією справою, а правоохоронні органи не дозволять скривдити родину.

Відео дня

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (26)
  • Анонім

    та то взагалі можна здуріти - купита хату і немогти в ній жити...не дай Бог нікому таких продавців аферюг
  • Анонім

    якшо мама зробила помилку (продала будинок) то син який не є ні власником ні співласником...навіть не прописаний - МАЄ ЗАКОННЕ ПРАВО ЖИТИ ДАЛІ В ЧУЖІЙ хаті....ото по закону !!!! кого мають висиляти якшо він не прописаний і не власник будинку?? люди включіть мозги...то я все з відео проаналізував......мамі просто потрібні були гроші шоб виїхати за кордон...от і продала....а думати треба було перед тим...

    Анонім reply Анонім

    повністю згідний,сталася помилка через маму,просто на цей раз звязався не з тією компанією яка пробачить помилку
  • Анонім

    міліціонер питає хто є власником будинку - каже не я...ви прописані в будинку - НЕМАЄ ЗНАЧЕНЯ)))) шо він хоче яке право має на проживання навіть не прописаний...балаган...але як  він каже немає значення..)))цирк. продати хату і хотіти далі в ній жити.....може Той Смаль знімав гроші з рахунку  продавця - його матері яка продала той будинок)))  от усідам такого в хату пустити шо вони будуть казати коли він скаже шо не піде звідти......комедія
  • куегн

    От бандюги
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up