Хочуть змінити ціни на тернопільські теплоходи

Хочуть змінити ціни на тернопільські теплоходи
Встановлювати ціну на прогулянки тернопільськими теплоходами пропонують у КП "Тернопільелектротранс ". Тобто щоб тернополяни платили менше, якщо їдуть з набережної лише на Дальній пляж і більше, якщо їдуть по озері повне коло.

Наразі вартість прогулянкових поїздок тернопільськими теплоходами становить 15 грн. Вона не залежить від того, пасажир їде повне коло, чи тільки до Дальнього пляжу. Саме таким є рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради, повідомив директор КП "Тернопільелектротранс" Андрій Мастюх.

Але підприємство, на балансі якого перебувають два тернопільські теплоходи, направило до управління транспорту та зв’язку міської ради пропозиції щодо зміни рішення виконкому та запровадження чіткості.

Зокрема, пропонується прописати в рішення, що діти до 7 років їздять безкоштовно, а діти шкільного віку (від 7 до 16 років) – оплачують 50 відсотків від вартості проїзду, чого в попередньому рішення виконкому не було. Також вноситься пропозиція розмежувати рейси, щоб вартість поїздки за маршрутом: причал «Центральний» – причал «Дальній» і  «причал «Дальній» – причал «Центральний» становила 10 грн. і «причал «Центральний» – причал «Центральний» – 20 грн.

Відео дня

– Тобто за поїздку на Дальній пляж і повернення назад має місце економія 10 грн. З іншого боку на 5 грн. пропонується збільшити вартість проїзду до Дальнього пляжу і назад через збитковість для КП ТЕТ даних перевезень. Водночас, діти матимуть право безкоштовного проїзду, а школярі – за половину вартості, - зазначив  Андрій Мастюх. - Окрім того, потрібно пам’ятати, що утримання теплохода – це дуже дороге задоволення. Скажімо, щоб провести експертизу придатності до експлуатації одного причалу, потрібно заплати 30 тис. грн. А таких причалів на Тернопільському ставі є кілька і дійсна ця експертиза лише на 5 років. Не складно підрахувати, що цілий місяць треба заробляти теплоходам, щоб тільки повернути витрачені на експертизу одного причалу кошти, –.

За його словами, на сьогоднішній день теплоходи працюють у «мінус» 100-120 тис. грн на рік. Їх ніхто не субсидує, тому підприємству зручніше було б припини ці перевезення, звільнити працівників тощо.

– Але ніхто на це не піде, позаяк тернополяни звикли до подібних прогулянкових поїздок, відповідно всіма силами перекриваються збитки, щоб теплоходи і далі милували око городян та гостей міста, – підсумував він.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    яка збитковість? заставте оприходувати гроші з касовим апаратом і побачите прибуток. там солярки на 100 рублів на колі - то з тим шоб ше вкрасти...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up