Партнер рубрики Події

Хто, коли і як атестуватиме поліцейських

Хто, коли і як атестуватиме поліцейських

Понад 1300 осіб «втратила» тернопільська поліція під час реформування правоохоронної галузі. За півтора року, окрім патрульних, на роботу не прийняли жодного поліцейського. Чи не найбільше бракує слідчих, яким тепер доводиться займатись одночасно розслідуванням 100-150 кримінальних проваджень. Попри брак спеціалістів і «нової крові», криміногенна ситуація в області спокійна, запевняє т.в.о. начальника головного управління нацполіції в області Олександр Богомол.

Відбір кандидатів від громадськості та представників ЗМІ для участі в атестаційній комісії для проведення атестації особового складу нацполіції в області відбудеться в середу, 25 травня.

З потенційними «екзаменаторами» тернопільських поліцейських зустрінеться радник міністра МВС та представники нацполіції в області.   

2 200 чоловік працює нині в Національній поліції Тернопільщини. Раніше їх було 3 500. Близько 1300 чоловік полишили лави поліції під час реформування – при переході з міліції у поліцію.

Відео дня
  • Ми тоді проводили нараду за участі представників внутрішньої безпеки, інспекції з роботи з особовим складом, всіх керівників, - розповів Олександр Богомол. - І вивчали діяльність  кожного працівника, «піднімали» компрометуючі матеріали, якщо такі були. Близько 20 чоловік не запропонували роботу в поліції. Загалом при переході в міліцію в поліцію звільнилось близько 300 чоловік.

За півтора року на роботу до поліції, окрім патрульних, не прийняли жодної людини. Попри брак спеціалістів і «нової крові», криміногенна ситуація в області спокійна, запевняє Олександр Богомол.  

  • Зараз існує проблема з кадрами в слідчих підрозділах, - каже очільник тернопільської поліції. – Під час попередньої атестації половину слідчих вигнали. Можливо, це і правильно. Але для того, аби одних вигнати, потрібно було б долучити інших. В результаті зробили колапс. В слідство ніхто не хоче йти, бо, кажуть, що зараз буде атестація, і нас всіх повиганяють. І слідчий, який розслідує 100-150 кримінальних проваджень, не здатен навести порядок зі всіма. Лише з об’єктивних причин і за браком часу.

Процес роботи атестаційних комісій має бути набагато глибше продуманим, переконаний п. Богомол. І сподівається, поки дійде до атестації на Тернопільщині, механізм їх роботи вдосконалять. Адже результати роботи атестаційних комісій в інших областях не тішить.

  • Проблема досить серйозна, хоча процес реформування правильний, є намір змінити систему, але й механізм «відбору» потребує змін, - переконаний пан Богомол. - Бо за 10 хвилин проаналізувати, чи людина професіонал, дослідити її якості і відстежити ті інформації, які на неї незрозуміло хто написав в Інтернеті, – нереально. Кожен з поліцейських заслуговує на увагу і на те, щоб досконало розібрались, яким він є фахівцем.

Спочатку атестацію до 10 червня пройдуть у столиці керівники. Це заступники, начальники управлінь, начальники територіальних підрозділів міськрайорганів. З тих, хто атестацію пройдуть, сформують атестаційні комісії на місцях. Вони й тестуватимуть працівників середнього рівня і службовців. За словами міністра МВС Арсена Авакова, вся атестація має відбутись до кінця липня.

Нагадаємо, до участі в роботі атестаційних комісій запрошують громадських діячів та журналістів.

Зустріч з радником міністра МВС відбудеться 25 травня о 18:00 за адресою: Тернопіль, вулиця Валова,11, 1 поверх (актовий зал). Контактні телефони: 52-62-33, 27-13-16.

Співбесіда з кандидатами від громадськості відбудеться у четвер, 26 травня, о 9:00.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up