Партнер рубрики Події

Картингісти вирішили не чекати на владу і самі взялись за картингову трасу

Картингісти вирішили не чекати на владу і самі взялись за картингову трасу
Поки міська влада вирішує питання з документами, вихованці тернопільського картингового гуртка та спортсмени почали самотужки доробляти картингову трасу біля "Орнави". Проте сподіваються, що влада все таки допоможе.

Нагадаємо, у Тернополі в червні вперше можуть провести Кубок України учнівської молоді з картингу та ще безліч чемпіонатів. Але для цього потрібно доробити картингову трасу. Найголовніше - зробити її безпечною.

- Ми спілкувались з міською радою і вони зараз виробляють документи на трасу, ще її потрібно ввести в експлуатацію та знайти того, хто візьме її на баланс, - пояснює президент Федерації картингу в Тернопільській області Микола Чорний. - Але це займе багато часу, а ми не можемо нехтувати безпекою дітей.

Відео дня

Тому федерація прийняла рішення не чекати поки у міській раді владнають усі питання з документами, а просити про допомогу у небайдужих людей і доробляти трасу власними силами. Але все таки картингісти сподіваються на допомогу та підтримку від держави, адже роботи на трасі ще багато.

- Ми зробимо тільки те, що в наших силах, - говорить Микола Чорний. - А міська рада зможе долучитись в будь-який момент.  Я їм особисто говорив про те, що потрібно доробляти по мінімуму та що треба по максимуму в плані розвитку на майбутнє. Тому що маю досвід з того, щоб бачив на європейських трасах і маю з чим порівнювати.

Previous Next
Previous Next Previous Next

Наразі картингісти своїми силами облаштували під”їзд до техмайданчику, розкопали засипану трубу, яка відводить воду від траси та відгорнули землю від асфальтного покриття, щоб побудувати там бетонні поребрики.

- Ми зробили так званий «суботник», - каже Микола Чорний. - Керівник гуртка, діти та декілька спортсменів у суботу замість тренування допомагали облаштовувати трасу. Нам дуже допомогла одна фірма, яка надала техніку, оплатила деякі матеріали. Люди побачили, що діти їздять в небезпеці і запитали, що нам потрібно для того аби доробити трасу. Ми сказали що потрібно, а вони не відмовили.

Доробляти трасу плануються і наступної п”ятниці, тому якщо є бажаючі допомогти, то представники федерації картингу готові до співпраці.

-  Ми приймемо будь-яку допомогу, бо роботи там багато, - додає пан Чорний. - Це все робиться не заради вигоди чи бізнесу, а для дітей. Тому охочі долучитись можуть звертатись безпосередньо до мене.

Довідка

Телефон для довідок: 097-720-87-50 Микола Чорний.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    Там минулого року Гуда піарився на тому шо то він зробив.
  • Анонім

    Це так по-тернопільсько-українськи - все зробимо самі, не будемо чекати на владу! А влада нехай бабло, виділене на цю справу, спокійно покладе собі до кишені. Чим хвалитися?...
  • Анонім

    "щоб побудувати там бетонні ПОРЕБРИКИ" ????

    журналісти місцевого розливу)))

    Анонім reply Анонім

    Теж мені "знатаки" недолугі

    Почитайте елементарно з чого складається гоночна траса

    Анонім reply Анонім

    Ви б спочатку розбирались у термінах, а потім тут мудрували:





    Гоночна траса : поребрик , асфальтове полотно , піщана пастка



    Поребрик смугастий бордюр по зовнішньому або внутрішньому радіусу повороту .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up