Партнер рубрики Події

Якщо картингову трасу дороблять, то на ній "ганятимуть" спортсмени з усієї України

Якщо картингову трасу дороблять, то на ній "ганятимуть" спортсмени з усієї України
У Тернополі в червні вперше можуть провести Кубок України учнівської молоді з картингу та ще безліч чемпіонатів. Але для цього потрібно доробити картингову трасу.

- Є декілька головних пунктів щодо безпеки пілотів, які необхідно зробити в першу чергу, - каже президент Федерації картингу в Тернопільській області Микола Чорний. - Потрібно забрати усі об'єкти, які розміщенні поблизу чи на території траси. Потрібно вирівняти ландшафт. Обов'язково потрібно встановити бетонні "поребрики". Це такі бетонні блоки як на треках у "Формулі 1". Та загородити трасу забором. Безпека пілотів понад усе, це найважливіше. 

В ідеалі, щоб на тернопільській трасі проводити змагання серйозного рівня, то ще потрібно провести електроенергію до закритого парку, зробити належний під'їзд до нього та побудувати технічне приміщення з оглядовим майданчиком, ну і звісно трибуни. Також є незначна проблема з довжиною траси - вона повинна бути на 200 м довшою.

Відео дня

- Зараз, щоб заїхати в закритий парк потрібно проїхати через трасу, а згідно правил це недопустимо, - каже Микола Чорний. - Також це проблематично, наприклад, для 'швидкої', якій в разі потреби потрібно швидко виїхати та заїхати. 

Для проведення Кубку України потрібно, щоб траса була безпечною для пілотів, каже президент федерації.

- У нас єдина картингова траса у Західній України, якщо з трасою все буде гаразд, то Кубок пройде у нас, - каже Микола Чорний. - Ці змагання хороша можливість для розвитку дітей, які займаються чи хочуть займатись картингом. До того ж, на них приїдуть спортсмени з усієї України. Загалом, для того, щоб зробити трасу безпечною на даному етапі потрібно близько 250 тисяч гривень. Спортсмени вже і самі готові зробити ту трасу, але є одне відкрите питання - на балансі якої установи перебуває траса? Щоб люди не зробили самі за свої гроші, а на другий день їм не сказали “до побачення”.

У міськраді кажуть, що земельна ділянка на якій збудована траса перебуває на балансі міста. А доробити її хоче приватний інвестор.

- Є приватний інвестор, який хоче вкласти гроші у цю трасу, - пояснює заступник міського голови Леонід Бицюра. - Нещодавно трасу оглядали, дивились, що не так, що потрібно доробити. Обіцяють, що до змагань усе зроблять. Такі чемпіонати справді важливі для нашого міста, адже це єдина картингова траса у Західній Україні.

Директор департаменту сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту ОДА Віктор Мацикур:

-  Півроку тому я ініціював утворення федерації картингу Тернопільської області, адже ми можемо делегувати розвиток цього спорту лише такій структурі, а не приватному клубу чи окремим ентузіастам. Наступним кроком був проведений дебютний Чемпіонат області, що зібрав півсотні спортсменів з районів та міста Тернополя. Зараз проведені спільні наради з керівництвом федерації мотоциклетного спорту Тернопільської області, на яких вирішили календар офіційних картингових змагань на тернопільській трасі доповнити змаганнями з мотоциклетного спорту. Отже в планах активна тренувальна та змагальна діяльність, для якої є все, окрім технічних завдань, які потрібно обов’язково вирішити задля безпеки та для відповідності траси вимогам міжнародних федерацій.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • David Starr

    Школа дала ділянку забудовнику збоку, чому він не може доробити трасу?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На Великдень в Тернопільській області порядок охоронятимуть понад 600 правоохоронців play_circle_filled 21:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up