Партнер рубрики Події

Кіоск на Театралці зможуть забрати аж через рік

Кіоск на Театралці зможуть забрати аж через рік
Тернопільська влада говорить про неможливість забрати торгової точки з Театрального майдану, проте схоже, що тернополяни не хочуть здаватись. На сайт міської ради продовжують надсилати електронні петиції, щоб залишити барельєф на старому місці.

- Якщо говорити в рамках закону, то наразі ми безсилі, - зазначив секретар Тернопільської міської ради Віктор Шумада. - Договір оренди на 2016 рік підприємець отримав ще минулого року. Наразі він вкладає великі кошти на реконструкцію кіоску, тому навряд чи він захоче поступитись. У Тернополі є цілий ряд підприємців, в тому числі і колишні депутати, які просять про відтермінування з року в рік. Проте, ми вже попереджаємо їх, щоб на наступний рік шукали інші місця.  

За словами Віктора Шумади, можливий і інший варіант.
- За кордоном в історичних частинах міста є чимало малих архітектурних споруд, проте вони мають пристойний зовнішній вигляд, часто з історичною тематикою та декором. Якщо підприємець, громадськість та архітектори дійдуть до спільного рішення та приймуть якийсь цікавий варіант, то кіоск може залишитись.

Майбутня доля барельєфу, через який і піднялось жваве обговорення тернополян, наразі невідома. В міській раді оголосили конкурс пропозицій для перенесення пам’ятки на нове місце.

Відео дня

А на сайті міської ради з’явилась петиція щодо збереження барельєфу "Карта Тернопільської області" на історичному місці, де висунута пропозиція реставрувати його, облаштувати територію навколо, забравши торговий павільйон, який будують перед ним. За два дні петицію підписали 40 осіб з 250 необхідних.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    З цим все зрозуміло ,але... чому не забирають з майдану ці собачі будки ,які портять вид , або посадіть на кінець в ту будку хоча б якусь лису собаку з мерії і хай   відгавкує людям  причину існування цих псячих ларьків.
  • Людмила Лукіян

    краще один нормальний МАФ, ніж кілька старих кіосків. а от посеред площі стоять ті дерев"яні будочки - то вже скоро весна, а їх ще не забрали від нового року. це не псує вигляд?
  • Анонім

    Відома доля барель'єфу, він залишиться всередині як інтер'єр і навпаки збережеться, не нагнітайте даром обстановку!

    Наталя ★ reply Анонім

    Та що ти говориш!? Знести ту буду. Купив підприємець місце, а посадовці отримали хабарі і тепер повинні прикривати.

    Анонім reply Наталя ★

    Наталю, трошки вникай в те шо робиться в Тернополі. Та "буда" стояла тут раніше, просто той самий власник чи власники вирішили зробити щось краще з тої неї . Згідний з тою думкою, що нагнітають ні з чого ситуацію. Таке враження нема більше проблем в нашому місті крім цієї:)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up