Партнер рубрики Події

Куди варто звертатися тернополянам, які шукають роботу

Куди варто звертатися тернополянам, які шукають роботу
З професій, які найбільше користуються попитом на ринку праці, є виробничі спеціальності. Майже 80% роботодавців пропонують заробітну плату, трохи вищу від прожиткового мінімуму. Більшість безробітних – люди з вищою освітою.

Ринок праці
У кризовий для держави час влаштуватися на престижну роботу, яка буде до душі, не так вже й легко. Про те, як знайти хорошу вакансію та на що варто звертати увагу, поговорили під час традиційного онлайн-чату, який відбувся у п’ятницю, 10 липня.
Тернопільський ринок праці, за словами заступника директора Тернопільського обласного центру зайнятості Олександри Островської, є досить проблемним, оскільки кількість вакансій – незначна.

- На сьогодні в області 2100 вільних вакансій, - говорить вона. – Тисяча вакансій зареєстрована в міськрайонному центрі зайнятості. У нас в області є багато сільськогосподарських і переробних підприємств. Тому 45% зайнятості – це люди, які працюють саме в цій сфері. 

Більшість людей, які приходять у центр зайнятості, у першу чергу, цікавить розмір заробітної плати, яку пропонують роботодавці. 2900 грн – це середня заробітна плата для нашого регіону, яка вважається найменшою в Україні. Лише 10% вакансій мають вищу заробітну плату.

У пошуках роботи молодим тернополянам може допомогти також і Обласний молодіжний центр праці. Спеціалісти з радістю допоможуть всім тим, хто хоче отримати перший робочий досвід.

Відео дня

- До нас приходять студенти, які готові працювати і кур’єром, і промоутером, і офіціантом, особливо багато охочих працевлаштуватися в літній період, - розповідає директор центру Ірина Нестюк. -  Окрім того, до нас звертаються і випускники вишів та спеціалісти старшого віку. 

Молодіжний центр напряму співпрацює з представниками малого та середнього бізнесу. У середньому більше півсотні вакансій є кожного місяця, хоча ця цифра – змінна. 

У розрізі теми про ринок праці в місті Тернополі торкнулися і питання працевлаштування через агенції. Особливо обережно потрібно приставати на пропозиції працювати за кордоном. Найбільше випадків шахрайських схем пов’язані саме з цим.

Перед тим, як їхати за кордон варто обдумати, чи буде це вигідно і вартуватиме таких зусиль, - говорить працівник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми Управління МВС України в Тернопільсьскій області Андрій Гнатишин. – Досить часто ми зустрічаємо на практиці, як агенції працевлаштування вводять людей в оману, а потім видурюють гроші за, мовляв, різні послуги – оформлення документів, супровід в отриманні "Зеленої Карти" тощо. А взагалі краще не довіряти ні гроші, ні свій час сумнівним організаціям чи приватним особам. Ліпше надавати перевагу ліцензованим агенціям, котрі мають великий досвід роботи та гарні відгуки клієнтів. 

Щоб не потрапити на гачок до аферистів, на сайті Міністерства соціальної політики України можна знайти номер гарячої лінії та уточнити, чи має та чи інша фірма ліцензію. Таким чином можна вберегти себе від зловмисників.

Гостями програми були: 
Працівник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми Управління МВС України в Тернопільській області Андрій Гнатишин;
Заступник директора Тернопільського обласного центру зайнятості Олександра Островська;
Директор обласного молодіжного центру праці Ірина Нестюк. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • тойво

    В Польщу звертатись.Самі тут батрачте за прожитковий мінімум.

    Анонім reply тойво

    отакий парадокс - польський пан шанує білше ніж свій...
  • No Andre

    воєнкомат)))
  • Анонім

    Саме ефективніше це звертатись до ікони   кожного дня чим до якогось центру , бо вони тобі найдуть працю,будеш гнути спину 12 годин ,навіть за тарифи  по житлу не зможеш розплатитись., .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up