Партнер рубрики Події

Леоніда Бицюру таки звільнили з ОДА. Той каже, що це - було прогнозовано

Леоніда Бицюру  таки звільнили з ОДА. Той каже, що це - було прогнозовано
Голова облдержадміністрації Степан Барна сьогодні,17 серпня, підписав наказ про звільнення із посади свого заступника Леоніда Бицюри. Звільнення відбулось за власною заявою пана Бицюри, однак написаною ще у квітні.

Тобто, голова ОДА «дав добро»  на заяву посадовця майже за півроку після її написання. 

- Сталося! У зв'язку з припиненням повноважень голови обласної державної адміністрації сьогодні, 17 серпня 2015 року, мене звільнено з ОДА за власною ж заявою, - написав на сторінці у «Фейсбуці» Леонід Бицюра. - Хочу подякувати всім своїм колегам та однодумцям. Дякую і недругам, які додавали мені мотивації! Впевнений, що зможу зробити більше для свого Народу поза стінами адміністрації. Слава Україні! 

 Підписання заяви свободівця саме через півроку  після її появи  деякі місцеві ЗМІ уже встигли охрестити помстою незручному заступнику-свободівцю.  Зокрема і за те, що Тернопільщина – одна з небагатьох областей, де ще не затвердили перспективного плану формування територій громад. Так, питання адмінреформи на останній сесії облради фактично «зарубали» свободівці, що не голосували за включення цього питання  у порядок денний. 

Відео дня

З чим же реально пов’язане звільнення, ми поцікавились як у голови ОДА Степана Барни , так і у Леоніда Бицюри.


- Що тут коментувати, - каже Степан Барна. – Є написана заява. Людина вирішила піти на іншу роботу. Ось і підписав…

Як додав пан Барна, звільнення відбулось у порядку статті 10 Закону України "Про місцеві державні адміністрації". 

Більш говірким щодо причин звільнення був власне сам пан Бицюра.
- Були спроби зовсім по-іншому мене «піти», - пояснює Леонід Бицюра. – Це і питання землі на площі Євромайдану,  проведення службової перевірки. Але в них нічого не вийшло. Вони  залишили Крисака, на якого складено протокол по корупції, і який ходить захищається  по судах, Бабійчука, який регіонал і організував антимайдани… Я абсолютно спокійно  сприйняв і сприймаю інформацію про своє звільнення, будь-якого обурення  з мого боку нема. Бо я їм тричі говорив про те, що готовий іти. Врешті, і повноваження  Крисак  мені обрізав  ще у грудні. Тому  те,  що я мав би робити в сфері економіки чи ЖКГ, я не міг робити. В мене повноважень вже не було.

Також, за словами пана Бицюри, він акцентував увагу  голови облдержадміністрації  на недопрацюваннях   власне самої облдержадміністрації щодо підготовки до зими, щодо мобілізаційної кампанії і т. д. Однак «каталізатором» рішення про його звільнення із посади, на думку пана Бицюри, і стало оте нещодавнє голосування в облраді.

-  Вони зрозуміли, що я вже там непотрібен, - додає він. – Голосування, як мінімум у вересні - не буде, а вони там планували…Я особисто не голосував за територіальну реформу, хоча дуже добре розуміюсь на цих питаннях, які пов’язані з реформами.  Там було багато порушень. 

Як наголошує пан Бицюра,  звістка про звільнення не стала несподіванкою. Однак сама форма її подачі, на його думку, могла бути  подана професійніше. 

- Я абсолютно не здивований своєму звільненню, - додає він. – Але сама форма подачі викликає  жаль до тих  людей, які так  прогнозовано діють. Повідомили мене через відділ кадрів. Не так, щоби викликали в кабінет, сказали «до побачення»,  все – питань нема. Які питання? А через посередників передавати. То якось… по-хлопчачому.   Ну, всі ми розвиваємось, змінюємось, чогось вчимось. Це ще раз підкреслює, що керівником треба навчитись бути… Мені також доводилось звільняти багато людей. Це дуже непросто.

Після звільнення, додає пан Бицюра,  він нарешті займеться тими  питаннями, вирішенню яких і завважала робота в адміністрації, відбираючи весь вільний час.  Це, передусім,  депутатська  та політична діяльність – пан Бицюра є заступником керівника обласної організації ВО «Свобода», а також – громадські проекти та ін.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    Не Бицюра,а БИЧАРА
  • Анонім

    Того Бицюру взагалі не було чути про його діяльність
  • ПРАВДА

    Л.Бицюра є найпоряднішим чиновником ОДА. Просто зараз в ОДА іде перерозподіл влади, і він ЇМ НЕУГОДНИЙ. НА ЖАЛЬ. ДУЖЕ ЖАЛЬ, тому що п.Бицюра є перспективний, поміркований та культурний чоловік.

    Анонім reply ПРАВДА

    Ми з ним спілкувались, колектив прийшов до нього просто щоб він пояснив ситуацію яка склалась, а на то він нам нахамив, кричав.. хоча до нього була розмова нормальна і без притензій.  Гнати такого в шию!!!!!!!!!!!!!!
  • Анонім

    Барна скоро усіх позвільняє, щоб оточити себе такими любими його серцю регіоналами.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up