На Бережанщині відновлять криївку генерала безпеки УПА

На Бережанщині відновлять криївку генерала безпеки УПА
Відновити історичне місце у селі Жуків, що на Бережанщині, де колись загинув головнокомандуючий служби безпеки УПА Микола Арсенич, громадські активісти планують протягом цього літа.

- Це місце розташоване близько двох кілометрів від самого села, - розповідає голова ГО "Молода просвіта" Святослав Абрам'юк. - Колись там була криївка Миколи Арсенича, але у 1947 році її підірвали. Зараз на цьому місці встановлено пам'ятний хрест.

Молоді просвітяни хочуть відновити історичне місце, розкопавши там нову криївку.

- Це буде такий національно-патріотичний об'єкт, щоб молодь могла туди приїжджати і дізнаватись історію, - додає Святослав.

Відео дня

Розпочати роботи з очищення території та замірів планують у цю суботу. За словами пана Абрам'юка, безпосередньо роботи з відновлення криївки розпочнуть у липні.

- Ми плануємо створити там один-два табори і приступити до роботи, - каже чоловік. - Якщо є бажаючі волонтери чи молодь,  які хочуть долучитись до відновлення історичної пам'ятки, то ми будемо тільки вдячні. Тому запрошуємо усіх бажаючих допомоги. 

Наразі відновлення криївки відбуватиметься за кошти "Молодої просвіти", проте активісти просять відгукнутись людей, які б могли допомогти з фінансуванням. 

Довідка

За додатковою інформацією можна звертатись за номером 097-934-25-24 - Святослав Абрам'юк, 25-06-90. Або прийшовши у "Молоду просвіту" за адресою вул. Йосифа Сліпого, 3 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олексій Ключник

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви» 15:35 100 років виповнилося довгожительці з Тернопільщини 14:35 Військовий зробив символічний удар по мʼячу у матчі «Нива» Тернопіль — «Чернігів» 14:00 16 квітня не буде води на Подільській, а 18 квітня — на Новому Світі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up