Партнер рубрики Події

У Тернополі шматок бетонної плити, який впав з балкону, ледь не вбив жінку

У Тернополі шматок бетонної плити, який впав з балкону, ледь не вбив жінку
Відремонтувати будинок на вул. Камінній, 5 просять його мешканці. Люди кажуть, що двоповерхівка збудована ще в 1953 році і терміново потребує ремонту. З будинку обсипається штукатурка, балкони в аварійному стані. От у неділю 27 березня, одну з мешканок будинку ледь не вбив камінь, який відірвався з балкону.

- Це все сталося на моїх очах, що один сантиметр і камінь міг впасти жінці на голову, - каже мешканка будинку Людмила Рибіна. 
Пані Людмила каже, що проблему з ремонтом будинку мешканці озвучували неодноразово. З цього приводу були і публікації в «RIA плюс», де жек обіцяв взятися за будинок. Та результатів це не дало. 

Previous Next

Читайте також: Дім у Центрі Тернополя стає руїною

Відео дня

Будинок на Камінній досі чекає ремонту 

 Тернополянка також скаржиться на бездіяльність жеку.
- Сходи до під’їзду розвалюються, штукатурка на фасаді будинку облітає, вже цеглу видно, на стінах грибок. А тут ніхто нічого не робить взагалі, - каже Людмила Рибіна. - Ми самі все прибираємо. В нас люди такі, що готові і самі багато чого робити. Але дайте нам хоч якісь матеріали. Під час передвиборчої компанії я повідомила особисто міському голові Сергію Надалу про те, що дім в аварійному стані. Тоді все записали, але досі нічого так і не зробили. 

Людмила Рибіна проводить екскурсію біля свого будинку та показує обдерті стіни, аварійний балкон, зруйновані сходи. Тернополянка каже, що мешканці будинку не чекають, щоб їм все зробили, а долучаються до благоустрою території самі. Наприклад, люди доглядають за деревами, клумбами та газоном у дворі. А в сусідньому під’їзді навіть не чекали допомоги жеку, а зробили ремонт самі.

Previous Next

Мешканка додає, що фасад будинку терміново потребує ремонту, адже стара будівля починає тріщати по швах. 
- Ми багато не просимо лише поштукатурте і побіліть, - просить пані Людмила.

Про проблему будинку на вул. Камінній, 5 28 березня ми повідомили начальнику управління житлово-комунального господарства міськради Миколі Лесіву. Він каже, що жодних скарг від мешканців цього будинку в управління не надходило. 
- Проїдемо, подивимось. Я записав адресу і дам доручення жеку, на балансі якого нині перебуває цей будинок, виїхати на місце і вивчити проблему, - каже Микола Лесів. 

Пан Лесів попросив перетелефонувати йому ще раз і він скаже точніше, що робитимуть з будинком. 
- Зараз ми обходимо будинки на просп. Злуки 33, 35, 37, - повідомив пан Лесів зранку 29 березня. Потім поїдемо на Камінну, 5 і будемо розглядати, чи треба робити ремонт фасаду.

«RIA плюс» і 20minut.ua стежитиме за ситуацією. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Piter Savka

    Кусок штукатурки ледь не вбив жінку ?
  • Jaroslav Zadojanuj

    Назва статті. Балкон піде до війська при наступній мобілізації? Буде покращувати влучність?
  • Анонім

    Ці  жеки потрібно гнати вже давно в шию , прибацана кантора ледарів і дармоїдів.
  • Наталія Лимар

    "Про проблему будинку на вул. Камінній, 5 28 березня ми повідомили начальнику управління житлово-комунального господарства міськради Миколі Лесіву. Він каже, що жодних скарг від мешканців цього будинку в управління не надходило. - Проїдемо, подивимось..."

    Обурює той факт, що жодних скарг від мешканців не надходило. Я є мешканкою цього будинку і, коли побачила цю статтю, була просто вражена. Не пошкодувала свого часу і, пролиставши 260 сторінок на сайті міської ради, знайшла тільки свої три скарги. Зверніть, будь ласка, увагу на дати моїх звернень і відповіді міської ради. Прочитайте, будь ласка, пан Лесів і не потрібно стверджувати, що ви нічого не знаєте про стан нашого будинку і взагалі будинків в нашому місті, бо це ваша робота і ваш обов'язок. А мешканці справно сплачують комунальні послуги і не повинні скаржитись, а повинні отримувати нормальні умови проживання!!!!

    "Чистий під'їзд - чисте місто"

    21 жовтня 2013; автор: Наталія

    Доброго дня! Почула по телебаченню про двомісячник з перевірки роботи ЖЕКів - "Чистий під'їзд - чисте місто" і вирішила написати. Я проживаю за адресою Камінна,5 (під'їзд2). Протягом двадцяти п'яти років мешканці під'їзду неодноразово робили ремонт в ньому за свої кошти і своїми силами, зі сторони ЖЕКу ніякої роботи не видно, хіба одного разу працівники ЖЕКу завітали зразу після проведеного нами ремонту, і поверх нашої побілки побілили ще раз стіни, було дивно, але вони оцінили наш ремонт і, думаю, мали що списати за "використані" матеріали. Але це вже було дуже давно і один раз за всю історію будинку, а йому вже більше 50 років. Під'їзд зараз знаходиться в ідеальному стані(хто приходить у наш під'їзд, всі про це говорять), у нас висять вазони, дзеркала, картини, на підлозі плитка, поставлені вхідні двері, відремонтований ганок - є перила, навіс, і це все завдяки нашому сусіду - Фролову Валерію, який є ініціатором і все це робить практично сам, ми здаємо кошти і йому допомагаємо. Також регулярно косимо траву, білимо дерева в дворі. Є ОДНА ПРОБЛЕМА, яку ми не в силі вирішити самостійно - в нас будинок старий, штукатурка обсипається, ринв немає всюди, коли дощ, - під нашими вікнами, воду ніби хтось з відра ллє, вона стікає по стінах, а взимку відповідно сосулі метрові, також покриття асфальтне перед будинком - жах, не один раз вже підвертали ноги і падали. Цього року у викупленому підвальному приміщенні власники зробили ремонт і заасфальтували біля себе, а до нашого під'їзду тільки метрову доріжку, стало ще гірше, бо вона виступає на декілька см над основним покриттям, і діти шпортаються. ВЕЛИКЕ ПРОХАННЯ: прийдіть до нас в гості, оцініть наші старання і допоможіть нам зробити історичну частину міста не тільки чистою, а й привабливою. А ще прохання висловити подяку нашому сусіду за організацію всього, що у нас є сьогодні. Запитання єдине - де робота ЖЕКу і за що ми платимо гроші?????????

    Відповідь:

    ТОВ «КомЕнерго - Тернопіль 2» зобов’язано розмістити на дошці оголошення житлового будинку за адресою вул. Камінна, 5 звіт щодо використання коштів на його утримання за період 2011-2013рр. При цьому вважаємо, що на сьогоднішній день дієвим механізмом реалізації співвласниками багатоквартирних будинків своїх майнових прав є створення відповідного об’єднання співвласників. Як показує практика, функціонування таких ОСББ переконливо свідчить про можливість реально впливати на ефективність утримання та обслуговування житла, а також загалом на якість житлово-комунальних послуг. Механізм колегіального прийняття рішень сприяє раціональному використанню коштів, дозволяє спрямовувати їх на вирішення нагальних проблем утримання об’єктів житлового фонду. Додаткові консультації щодо зазначеного питання можна отримати в управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології (вул. Коперника, 1 каб. 211, тел. 52 83 14, [email protected]).

    Згорнути відповідь



    робота ЖЕКів

    12 серпня 2014; автор: Наталія

    У зв'язку із пошкодженням і руйнуванням фасаду будинку по вул. Камінна, 5 внаслідок підвищеної вологості, що було спричинине відсутністю водовідвідних систем і постійним замоканням під час дощів, просимо встановити водовідвідні елементи покрівлі: ринви та стоки на будинку.

    Відповідь:

    Виконання робіт з влаштування ринв та водостічних труб відносяться до робіт капітального характеру. Можливість фінансування вказаних робіт буде розглянуто при формуванні плану капітального ремонту житлового фонду на 2015 рік.

    Згорнути відповідь



    робота ЖЕКів

    12 листопада 2014; автор: Наталія

    Доброго дня! Скажіть, будь ласка, чому комунальні служби до цього часу не вивезли листя, яке позгрібали в дворі на купи по вул. Камінна, 5. Вже два тижні це листя розноситься по всьому двору. Погода весь цей час була чудова, але чи бажання нема, чи чекають снігу? І повторно прошу посприяти в установленні водостічних труб у будинку, в місцях, де вони відсутні. Йде зима, відповідно ми вже вкотре боїмося цих метрових сосуль, які падають. Після минулого звернення приїжджала відповідна служба, казали сусіди, але тільки подивились, зі старих поржавілих стоків щось там повиймали і все, а те, що вони не функціонують, бо проржавіли, і протікають - не побачили. В мене є відео під час дощу, де вода ллється ніби з відра, відповідно штукатурка і кусок стіни на фасаді відвалюється, і це все над тротуаром, де ходять діти, бо поруч 5 школа і музична школа. Прошу ще раз вашої допомоги! Дякую!

    Відповідь:

    У відповідності до п.3 ст. 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» «Споживач зобов'язаний: 1) укласти договір на надання житлово-комунальних послуг, підготовлений виконавцем на основі типового договору; 5) оплачувати житлово-комунальні послуги у строки, встановлені договором або законом». Звертаємо також Вашу увагу, що у відповідності до Постанови КМУ від 11.12.2013р. № 970 «Про затвердження Порядку проведення перерахунку розміру плати за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій у разі перерви в їх наданні, ненадання або надання не в повному обсязі» затверджено форму відповідного акта-претензії та процедуру його розгляду експлуатуючою організацією.  

    Згорнути відповідь

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up