Будинок на Камінній у Тернополі досі чекає ремонту

Досі чекають на ремонт мешканці будинку, що на вул. Камінній, 5. Там обсипається штукатурка, балкони - в аварійному стані. Стіни - вкриті пліснявою, у під'їздах давно не білили та не фарбували дверей і вікон.

 

Нагадаємо, про ці проблеми тернополян “RIA плюс” торік уже писала ( №16 від ... 2009 р. - прим. ред.). Тодішній директор ПП “Залізничник” Марія Подолян обіцяла підремонтувати фасад будинку у червні 2009 р. Мовляв, раніше цього не могли зробити, бо люди заборгували за послуги значну суму. До того ж працівники жеку на той час були зайняті на інших роботах.
- Після виходу попередньої статті у нас на краще нічого не змінилося, - стверджує мешканка будинку Людмила Рибіна. – Причому тріщини на стінах будинку тепер збільшилися. Через них мені до хати лізуть мурахи. Борюся з ними, як можу. Якби будинок був у належному стані, такого не було б. Не дай Боже буревію, і дім впаде...
Попід стінами будинку вже небезпечно ходити, додає тернополянка. Штукатурка навколо балконів зовсім пооблуплювалася. А самі вони можуть будь-якої миті впасти перехожим на голову.
- Півтора місяця тому сусіди ходили в жек і просили зробити ремонт, - пригадує пані Рибіна. - Їм сказали: “Зробимо, зробимо!” Проте - досі нічого.
Днями батько пані Людмили із сусідом самі замісили цемент і залатали ями, що були в асфальті у дворі. Адже там часто падали та били коліна діти.
- Це працівники жеку мали б робити, а не мешканці, - нарікає тернополянка. – До речі, нещодавно троє чоловіків із сусіднього під'їзду відремонтували сходи при вході, бо ті геть розвалилися. Хіба це робота мешканців? За що ж ми тоді платимо жеку?
До слова, цього року, напередодні Великодня, мешканці будинку самі поприбирали у дворі. Сміття вони зібрали у великі купи. Потім зателефонували у жек, аби його працівники хоча б те все вивезли. Втім, їх ніхто не послухав. Сміття забрали лише після публікації про цю проблему у газеті “20 хвилин”.
- Виходить, потрібно постійно до журналістів звертатися? - запитує Людмила Рибіна.
Нагадаємо, востаннє у триповерхівці, що на вул. Камінній, 5, капітальний ремонт робили ще у 1967 р. Про це люди розповідали, коли ми готували попередні публікації.

Є Тернополі є й гірші будинки
Зробити капремонт будинку на вул. Камінній, 5 не можуть і нині. Виділити кошти на це повинна міськрада. Наразі у списку на капремонт багато інших будинків, і на них також немає грошей. Вони у набагато гіршому стані, ніж на вул. Камінній, 5, каже в.о начальника КП “Залізничник” Сергій Бойко.
- До того ж за останні півроку будинок боргує 3067 грн, - каже він. - Чи можемо ми працювати в борг?
Площа цього будинку дуже мала, додає він. Тож у вигляді квартплати жек щомісяця отримує з усіх мешканців всього 469 грн. На великі ремонти цього замало.
- Ми можемо лише якісь дрібні ремонти провести - залатати шматок покрівлі, дещо пофарбувати. Щось грандіозне зробити нереально, - каже пан Бойко. - Та й роботи з ремонту фасаду відносяться до капітальних.
Пан Бойко показує перелік будинків-претендентів на капремонт на 2010 рік. Будинку на вул. Камінній, 5 там немає. Також у жеку є список будинків, у яких цього року запланували відремонтувати сходові клітки. Камінної, 5 там немає також.
- Можливо, включимо цей будинок у список на проведення поточного ремонту на 2011 рік, - каже Сергій Бойко. - Але просимо людей не бути байдужими і вчасно сплачувати квартплату.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    " щомісяця отримує з усіх мешканців всього 469" Якщо прикинути що ремонту не було 40 років, то напевно можна вже й новий будинок збудувати.

    Anonymous reply Anonymous

    замахали ті жеки . Ми їм плотимо гроші за хати - щоб ті квадратні сраки зарплати получали а якщо десь і щось зроблять накопійки то бють себе в груди -- ось дивіться МИ зробили
  • Anonymous

    а я принципово не плачу за ЖЕК відтоді, відколи вони обіцяли залатати дах над нашим під'їздом , казали все зроблять , і вже 3 місяці - нічого не зрушилось. Нехай на мене в суд подадуть , а я подам зустрічний позов. Тільки так їх можна заставити рухатись .
  • Anonymous

    за останні півроку будинок боргує 3067 грн" а за хліб вони також боргують?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up