Партнер рубрики Події

На Тернопільщині селяни блокували автомобіль військкомату

На Тернопільщині селяни блокували автомобіль військкомату
У двох селах на Тернопільщині мешканці перешкоджали проїзду до них автомобіля оповіщення. Про це повідомив під час прес-конференції 13 липня обласний військовий комісар Володимир Катинський. Він закликає громадян не займатися антипропагандою мобілізації, не підтримувати інформаційну війну, а шукати позитив у військовій службі.

- Хочу застерегти всіх, хто займається антипропагандою мобілізації, - каже комісар. -  Особливо в районах, селищах, сільрадах. Там де оббріхують реальну ситуацію, де розказують, що люди йдуть на смерть, про те, що немає засобів захисту. Це все нісенітниця і прояв інформаційної боротьби! Тому прошу громадян виявляти цих провокаторів, повідомляти правоохоронні органи та СБУ для того, щоб могли спокійно існувати громади і щоб не підбурювати спільноту.

Володимир Катинський зачитав хроніку без назв населених пунктів на Тернопільщині:
"По закінченню оповіщення, біля 18.00 на трасі міста СГ при в'їзді в село В певного району, автомобіль з групою оповіщення був блокований жителями вказаного села, які виставили вимогу не оповіщати та не призивати громадян на військову службу в Збройні сили по мобілізації. За втручання міського комісара та працівників міліції, автомобіль вдалося повернути в зворотній напрямок та виїхати в сторону населеного пункту Г через населений пункт П. При в'їзді у вказане село автомобіль з групою оповіщення знову був блокований – вимога жителів така ж сама. Після проведення перемовин працівників міліції з жителями села П, автомобіль вдалося повернути в зворотній напрямок і польовими дорогами виїхати до смт. Г".

- Я вам не зачитав хроніку з Донецька чи Луганська, я не зачитав хроніку з блокування Харківської області, - каже пан Катинський. - Це в нас, у Тернопільській області. Міліції це все повідомлено, буде проведена ретельна перевірка цих питань і винні будуть притягнуті до відповідальності. 

Обласний військовий комісар додає, що патріотизм не повинен бути тільки в гаслах, піснях і ходінні у вишиванках. 

- Я хочу ще раз застерегти людей не піддаватися провокаторам, - каже комісар. -  Прошу мерів міст, голів сільрад проводити агітацію позитиву, показувати, що треба йти в армію служити, що це - почесний обов'язок захисту Батьківщини. А не сплітати плітки та підбурювати людей до проявів сепаратизму. Бо коли люди приходять у військкомат, вони стикаються зовсім з іншим – вони бачать, що ситуація не така плачевна і навпаки, знаходять позитив, порівняно з тим що розповідають на місцях у сільських громадах та містах.

Відео дня
blockquote>

За його словами, на місцях треба більше спілкуватись і подавати позитивну інформацію.

- Так, є загибелі військовослужбовціів, але це набагато менше, ніж приміром, загибелі на дорогах, - каже він. - Маємо розуміти, що в державі війна і загибель людей - неминуча. Але на сьогодні треба зважати на те, що прояви сепаратистські в області є і нас вони не прикрашають...

Володимир Катинський просить чоловіків не боятися мобілізації. 
- Я думаю, ви спілкуєтеся з тим військовослужбовцями, які були в АТО, - каже він. - Жоден з них не відмовляється їхати назад. Тому що там ситуація морально набагато легша. Ви чудово знаєте, що забезпечення вже на належному рівні і що до захисту Батьківщини і держава, і волонтери ставляться дуже відповідально. Тому абсолютно нічого боятися не треба. Всіх закликаю до захисту Батьківщини!

Нагадаємо, на Тернопільщині та цілій Україні триває шоста черга часткової мобілізації. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Анонім

    Правильно ! Понадавайте їм тлумаків !
  • Анонім

    Об’являйте військовий стан, тоді всі підемо воювати, бо  воюють тільки ті в кого нема бабла, щоб відкупитись. І не розписуйтесь за учасників АТО - ми своє відвоювали, шукайте лохів десь інше.

    Анонім reply Анонім

    Ти,дурнику.думаєш як обялявлять війсковий стан то гроші вже нікого невідкуплять?

    Сиди в свому схроні і не дзявкай

    Анонім reply Анонім

    я піду воювати на Схід хоч зараз але при умові щоб зі мною в одній роті були сини Заставного. що прихватив цілий квартал в центрі міста і син Ю. луценка.що вбив міліціонера безкарно.

    Анонім reply Анонім

    а про сина порошка--забув? Чи ти теж віриш в те, що доказом участі порошка-молодшого у бойових діях можуть бути -ЛИШЕ- дві світлини постановочного характеру?(на такі думки наштовхує відерепортаж телеканалу СТБ (про 2 світлини на 7:50 хв)

    https://www.youtube.com/watch?v=SlS6XMu4awE

  • Анонім

    Я люблю Украіну,Украіна мене не любить!
  • Анонім

    Коли вже цей пес катинський перестане докоряти мешканцям Тернопілля, піснями, вишиванками вимагаючи від них більшого патріотизму ніж від мешканців інших регіонів України? Можна подумати, що нашим краянам все життя доплачували за нібито природжений патріотизм і тепер, коли в країні розгорівся військовий конфлікт, комісар виступає з позицією мовляв:-"ну ви ж полюбляєте співати українських пісень!? А також тому, що ви україномовні люди ви просто таки зобов'язані бути там на передовій!Так, давайте, всі негайно туди на передній край лінії зіткнення приймати удар на себе"!

    Нічого подібного! Мешканці Тернопілля користуються однаковими правами та обов'язками, до прикладу, з мешканцями Слобожанщини! І особливої квоти на отримання якихось матеріальних благ у суспільстві чи кількості місць у центральних органах влади для мешканців Галичини ніколи не було. Тому, інакше як глузування ось такі докори сприймати неможливо!

    Захід України, який зберіг вірність українському світогляду має виправдане моральне право бути останнім у черзі, тих хто рветься у зону конфлікту наражати найбільшу цінність життя--саме життя на смертельну небезпеку.

    Олег reply Анонім

    Цілком погоджуюсь, Галичина завжди була, є і буде проукраїнською, але тим не менше тут найнищі зарплати, пенсії, тут не працює промисловість, тут саме менше виділялось коштів на розвиток регіонів, промисловості і це було не тільки за часів СРСР а всі роки незалежності України, то чому ми маємо саме більше рватись на війну? Чому виставляєте самі більші плани по мобілізації саме для західних регіонів України? Не давно почув розмову двох хлопців на зупинці, один з яких отримав повістку, що він зустрівся з працівником військкомату який запропонував йому за 1200$ відкосити від мобілізації, той запитав: а чому так дорого, а він йому відповів: бо тут дуже великі мобілізаційні плани, як би ти був прописаний хоч в Житомирі і мав справу з Житомирським військкоматом то там за 300 $ я б тобі порішав.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up