Національна поліція поділила область на шість "кущів"


Національна поліція поділила область на шість "кущів"
В міліції скоротили 818 посад, ліквідували «Грифон» і «Беркут», а спеціалісти, які розслідуватимуть економічні злочини і злочини, пов’язані з наркотиками, підпорядковуватимуться столичній Національній поліції.

Від 7 листопада міліції не існує.

Наразі в головному управлінні Національної поліції в Тернопільській області є лише кілька виконуючих обов’язки. Наразі лише призначені керівний склад та працівники, які мають доступ до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Але й вони мають пройти атестацію і лише за успішними результатами тестування в них буде шанс посісти ту чи іншу посаду в Національній поліції. Серед таких людей і донедавна очільник тернопільської міліції Олександр Богомол. Наразі він є радником голови Національної поліції України і тимчасово виконує обов’язки начальника Головного управління Нацполіції в Тернопільській області.

  • На щастя, поки триває процес реорганізації і кадрових призначень, ніякого кримінального колапсу, чого ми боялись, в області не траплялось, - запевнив Олександр Богомол. – Немає росту рівня злочинності, ми контролюємо ситуацію, робота з розкриття злочинів триває – працюємо в нормальному режимі.  

В екс-міліції області скоротили 818 посад. 203 працівника міліції скоротили, з них 15-ро пішли на пенсію, в т.ч. і колишній начальник обласної державтоінспекції Андрій Матрифайло. 

Відео дня
  • В ході реорганізації ліквідовано структури «Грифон», «Беркут», спецприймальник, практично підрозділи ДАІ в райвідділах, - каже Олександр Богомол. - Серйозно «омолоджений» особовий склад. На даний час формується керівний склад Головного управління.

Аби очолити головне управління Нацполіції в області, Олександрові Богомолу теж доведеться пройти процедуру атестації.

  • На території області вже створено 6 кущових підрозділів: на базі Тернополя, Кременця, Підволочиська, Чорткова, Бережан та Теребовлі, - розповів нюанси реорганізації Олександр Богомол. - Кущу «Тернопіль» підпорядковуватиметься обласний центр, Тернопільський район і Зборівщина. Бережанам - Козова і Підгайці. Кременцю – Шумськ і Ланівці. Підволочиську підпорядковуватимуться Збараж, Гусятин, Теребовлі – Бучач і Монастириська, а Чорткову – Борщів і Заліщики.

Кущові підрозділи створені, аби зменшити «штабне навантаження» на поліцію і максимально вивести людей на вулиці, каже п. Богомол.

– Буквально цього тижня буде чітко сформована структура Національної поліції, - каже т.в.о. начальника головного управління Нацполіції в області. - Пріоритетом будуть групи швидкого реагування, які працюють на Тернопільщині ще від минулого року. До речі, наш досвід переймають і впроваджують й поліції інших областей. 

Напряму Києву підпорядковуватимуться економічний відділ, поліцейські, що боротимуться зі злочинами, пов’язаними з наркотиками, теперішній МРЕВ, який невдовзі стане Центром обслуговування населення, та експертно-криміналістичний центр. 

Нагадаємо, завершується прийом анкет в патрульну поліцію. Всього подали 4676 анкети, тобто, на одне місце патрульного поліцейського на Тернопільщині претендує 24 кандидата. Третина з них – жінки. Наразі розпочались тестування на базі Тернопільського національного економічного університету. Саме навчання проходитиме в Львівському університеті внутрішніх справ. Там є практика, бо патрульна поліція на Львівщині вже працює, є досвід, відповідна база і викладацький склад.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    м. Бучач приєднали до с.Теребовлі - абсурд !? Тим більше Бучач розташований в центрі, між Монастириськом та Теребовлею... А Ви говорете що немає корупції?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:01 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up