Податківців-АТОшників викинули з роботи


Податківців-АТОшників викинули з роботи

Чоловіка, який провів близько трьох місяців в самому пеклі війни, звільнили, мотивувавши скороченням. Екс-подітківець вже позвався до суду та подав заяви про корупційні злочини до кількох структур. Очільник області особисто втрутився в конфлікт та пообіцяв зробити все, щоб атошника і його звільнених колег поновили. У службі все спирають на скорочення.  

Працівників податкової міліції, які понад три місяці місяці відслужили в АТО, звільнили, мотивувавши скороченням.

Один з екс-податківців звернувся до редакції, аби справу не «приховали». Також  позвався до суду та подав заяви про корупційні злочини до керівництва фіскальної служби України й голови облдержадміністрації. Очільник області шокований почутим і пообіцяв зробити все, щоб поновити учасників АТО на посадах. А в податковій міліції розводять руками: скоротити потрібно було 40% особового складу.   

  • Виходить, що коли треба було їхати в АТО, мало не цілували. Повернувся – спочатку нагороджували, а потім викинули, як непотріб, - Володимир Кадлобіцький ледь стримує емоції. – Знаю, що шість вакансій є. Але нам їх не пропонують – ми, виходить, тепер не потрібні.

До редакції звернувся колишній працівник податкової міліції. Чоловік розповів, що не так давно його та колег скоротили з роботи. Саме тих, хто їздив в АТО і перебував там не менше трьох місяців. Причому не в тилу, а в Мар’їнці, Волновасі. Тобто, буквально під носом у сепаратистів.

Відео дня

Previous Next

«Чому викинули, як псів?..»

  • Ми всі розуміли, що невдовзі податкову міліцію розформують, скоротять, але щоб такий безлад… - каже колега п. Володимира, який завітав з ним до редакції, але просив не називати даних в газеті. – Чому викинули, як псів, тих, хто щодня ризикував своїм життям? Хто залишив тут родини, малих дітей і хворих батьків? Гробив там своє здоров’я, поки інші сиділи в теплих кабінетах. Вони і зараз сидять. А де ми?

В податковій міліції Володимир Кадлобіцький працював з 2010 р. У зону АТО поїхав добровільно і служив в спецпідрозділі «Фантом». Коли повернувся зі сходу, його призначили на посаду, яку обіймав до АТО: старший оперуповноважений з особливо важливих справ. Невдовзі йому оголосили подяку голова облдержадміністрації Степан Барна і керівництво фіскальної служби України.

  • В мене є відзнаки за участь у зоні проведення бойових дій, присвоєно чергове звання і будь-яких зауважень по роботі до мене не було, - каже пан Володимир. – Однак, при скороченні мене незаконно скорочують в посаді – причому не через один щабель. А з 4 травня звільнили. Хоча залишилось купа вакансій. Причому звільнили ще чотирьох АТО-шників, незважаючи на наше переважне право залишитись на роботі.

Звільнили й АТО-шника-податківця, який до анексії працював в податковій міліції Криму. Після захоплення півострова чоловік, не бажаючи служити тамтешній владі, просто сів до авто і приїхав до Києва. Там його запитали, чи поїде на роботу до Гусятина, на Тернопільщину. Чоловік погодився.

  • Відтоді він служив тут, був і в АТО, а тепер його викинули як пса, - говорять чоловіки. – Але він вже руки опустив. Не хоче ні скаржитись нікуди, ні через суд пробувати відновитись. Бо, каже, стомився від такої «любові» держави.

Ігноруватимуть? Про злочини повідомить Порошенка

Володимир Калдобіцький каже, що його сім’я залишилась без засобів до існування. Чоловік не місцевий, у Тернополі йому з непрацюючою дружиною доводиться винаймати житло. З роботи звільнили – платити нічим. Хоча його робота годувала всю сім’ю.

  • Від інших осіб, наскільки мені стало відомо, щоб призначили на посаду в нову структуру ДФС, потрібно занести чималі гроші, - каже пан Володимир. – А те, що в тебе є переважне право, чи ти учасник бойових дій – на це ніхто не зважає. Несеш гроші – тебе призначають. Не несеш – ти звільнений. За оперативні посади називають орієнтовно 2-3 тис. доларів.

Чоловік звернувся листом до голови облдержадміністрації і керівництва Фіскальної служби України, де повідомив про службові та корупційні злочини, які вчиняють перші особи податкової міліції Тернопільщини. Бо, на його переконання, коли наша держава бореться із зовнішнім агресором на сході та корупцією, яка роз’їдає нашу економіку, вказані службовці створили в податковій міліції області злочинне угрупування, яке займається хабарництвом, «кришуванням» незаконного бізнесу, пов’язаного з незаконним обігом підакцизних товарів, та іншими службовими злочинами. Просить припинити утиски учасників АТО і звільнити нашу область від іногородніх корумпованих Українофобів.

У разі ігнорування викладених фактів, чоловік обіцяє копії заяви про злочини направити до Адміністрації Президента України, Кабінету міністрів України, Генеральної прокуратури України та громадських організацій.

Податкову міліцію довелось скоротити більш як на 40 відсотків

При скороченні враховували кваліфікацію та продуктивність праці. А також наявність переважного права залишення на роботі. Про це повідомив перший заступник начальника головного управління державної фіскальної служби в області Віталій Дума. З його слів можна зробити висновок, що служба у зоні АТО до цього переліку не входить.

  • Внаслідок проведених у лютому-травні 2016 року організаційно – штатних змін, загальна штатна чисельність підрозділів податкової міліції ГУ ДФС у Тернопільській області скоротилась на 44 штатні одиниці,  а це 41,5%, - пояснив Віталій Дума. - Зокрема, ліквідований один територіальний підрозділ податкової міліції, штатна чисельність якого становила 29 одиниць.

В тому числі звільнені із органів податкової міліції через скорочення штатів троє  співробітників оперативних підрозділів, які проходили службу у підрозділах забезпечення зони АТО.

  • При скороченні чисельності працівників враховувались кваліфікація та продуктивність праці, наявність переважного права залишення на роботі при вивільненні у зв’язку із змінами в організації виробництва та праці, - каже пан Дума. - А також заборони звільнення окремих категорій працівників, встановлені чинним законодавством.

Впродовж 2015-2016 рр. службу у підрозділах забезпечення зони АТО проходили 23 співробітники підрозділів податкової міліції області. Семеро і зараз продовжують нести службу.

Коментарі

Степан БАРНА, (36 р.), голова облдержадміністрації:

– Такі речі неприпустимі. Я все зроблю для того, щоб хлопців поновили на роботі. Вже спілкувався з очільником фіскальної служби України п. Насіровим, щоб це питання  врегулювали найближчим часом. Якщо ми вимагаємо від приватних структур не звільняти військовослужбовців, подібні речі щодо звільнення учасників АТО з державних структур є неприпустимими. Відповідне доручення врегулювати ці питання дав і голові головного управління ДФС в області Ігору Коменданту. Це принципове питання і я беру його під свій особистий контроль. Окрім того, ставитиму питання про доцільність перебування на посаді керівництва податкової міліції.

Володимир МАЛИШЕВСЬКИЙ, (42 р.), адвокат:

  • Учасникам бойових дій, відповідно до статті 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», надаються пільги. Зокрема, переважне право на залишення на роботі при скороченні чисельності чи штату працівників у зв’язку зі змінами в організації виробництва і праці та на працевлаштування у разі ліквідації підприємства, установи, організації. За  таких  умов, учасник УБД  має переважне  право залишитись на роботі. Тобто, звільнення на загальних підставах не передбачено.

У кожному  конкретному  випадку  такий  наказ на звільнення  може  бути оскаржений у судовому  порядку. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Анонім

    Слухайте, скорочували купу людей і не тільки в податковій. Багато залишилось без реальних можливостей працевлаштування і забезпечення своїх сімей. Я розумію, що були в АТО, мають пільги і все таке, але спілкуючись з хлопцями-ветеранами, мало-хто хоче тих пільг, а тут суцільні вимоги-незадоволення. Вдячні, що ви там були, хлопці, на 2 чи 3 лінії, дякуємо. Але пам'ятайте, що поруч, по-сусідству, можуть жити люди без Атошного досвіду і без мінімальних можливостей, хто збирає копійки на хліб до сніданку, хто з останнього купує дитині одяг, бо з попереднього виросли чи протерся. Майте совість! Справжній чоловік, справжній ветеран візьме себе в руки і знайде роботу, а не буде нити, що хтось щось йому винен.
  • Анонім

    працював у цій службі,тож наслухався цих "бойових" історій особисто від "героїв"!Зі слів останніх, то для них зона АТО - це був курорт, де можна було гарно відпочити, заробити грошей, правда печінку посадити, не від хвилювання за державу, а від літражу випитого там спиртного!їхали туди усі добровільно, аж рвалися!після двох місяців перебування повернулися заможними людьми з солідними пузами, з айфонами і гарними враженнями про відпочинок!деякі залишалися на 2-3 ротації!в цей час роботу працівника, який "воював" тягнув весь відділ!а коли дізналися про скорочення, то й повертатися не хотіли,ще й сміялися з нас, казали, що їм там набагато краще, ніж нам на наших робочих місцях!!!!!тож майте совість і не хваліться своїми подвигами!

    Анонім reply Анонім

    Це хто ж такий і чому його звільнили по скороченню якщо тягнув УСЮ роботу відділу і навіть за відсутнього працівника. Напевно тому що нічого путнього не зробив я толку від нього ніякого. І чому це він сам не записався і не поїхав на схід якщо там так добре. І ще - всіх хто їхав з Тпрнополя звільняли і призначали в Донецьк. Ідь зараз туди  - якраз ротація і там на сході багато вакансій тай хлопців треба замінити а то вже ніхто не хоче їхати.
  • Анонім

    Не треба плутати воїнів АТО, які ходили на завдання на передовій, стримували атаки терористів і таких як оцей з пачкою на пів екрана



    Податківці стояли в Краматорську на блокпостах, там небезпеки було не більше ніж у Вінниці коли на роботу йдеш



    Поїхали від"їли собі пачки, заробили грошей, получили премії, плюс зарплату отримували як і раніше, получили статус учасника АТО

    і приїхали герої без жодної царапини.....



    Отак служили в АТО міліціянти та податкові міліціянти

    та й сиділи вони там по 35 днів



    Тому не плутайте оцих ..... з дійсно ветеранами АТО, які по приїзду не те що розказувати які вони браві вояки, а й говорити про те пекло не хочуть лишній раз, навіть коли випитуєш
  • Анонім

    Ви вже дістали зі своїми атошніками...аке враження шо атошнікам треба ногт цілувати...вас туди ніхто не посилав...самі пішли доровільно...за кого ви воюєте придурки?? за тих хто сидить в верховній раді і п'є з Путіним)) вони свої кармани набивають на війні а вас як м'ясо кидають шоб по вас стріляли. В нас зараз така тенденція шо якшо ти був в ато то тобі треба і роботу давати і землю і пільги...задовбали ті атошніки...є багато людей які також немаючь чим прогодувати свою сім'ю то їх получається звільняти можна бо ж вони не були в ато..на них наплювати..в них нема пільг...в мене таке враження шо атошнік - це діагноз...в маршрутки їх бери безплатно бо вони були в ато...землю їм давай...роботу давай...люди схаменіться...подивіться до чого ми дожилися...таке враження шо ви спеціально їдете в то ато шоб вам пільги дали з безвиході.

    Анонім reply Анонім

    щиро бажаю тобі бути мобілізованим , щоб твоя дружина по ночах плакала і чекала вранці дзвінка , щоб руки тряслись у твоєї мами , коли ти не дзвониш, щоб ти щохвилини думав як виконати завдання і живим повернутись, а не про мільйони порошенка і про пільгову землю чи безкоштовний проїзд !!!!!!!!!!!!!!!!!! маю глибоко в с..р..аці ваш шароварний патріотизм, бо ви ще гірші за сепарів , ви тільки й думаєте про те що вам землі не дали , що ви їдете за 3 гривні , що вам порошенко з своїх мільйонів ніхрена не вділив. ви не патріоти і взагалі.... подавіться ви тими пільгами, щоб вам ...все було ...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up