Партнер рубрики Події

Призовників на службу уже заманюють грішми

Призовників на службу уже заманюють грішми
Відтепер призовникам при зарахуванні у команду та відправці платитимуть дві мінімальні заробітні плати – 2756 грн. Після демобілізації – одну мінімальну зарплату. У військовому комісаріаті обіцяють платити усім і впевнені, що до 20 листопада виконають план - 300 осіб. Наразі план в області виконали на 70%. Перше урочисте відправлення призовників з області відбудеться 4 листопада о 12.00.

- До призовних дільниць викликаємо усіх, як вказано в законі, з 18 років і до 27 років, - пояснює  начальник відділу комплектування та призову Тернопільського обласного військкомату Олег Денисюк. - Але на комплектування військових частин та підрозділів будуть призвані тільки особи, які на момент відправки з обласного збірного пункту виповниться 20 і більше років.

У військовому комісаріаті повідомляють, що планове завдання на осінній призов, який розпочався 1 жовтня і триватиме до 30 листопада, становить трохи більше 300 осіб. Порівняно з попереднім призовом – це небагато. Навесні у військові частини відправили 520 осіб. 

- Ці 520 осіб проходять військову підготовку та службу у Старичах, в навчальному центрі "Десна", у Сколе, - повідомляє військовий комісар Тернопільського обласного військкомату Володимир Катинський. - Цей призов теж буде відправлений у пункти постійної дислокації військових частин. 

Близько 20 осіб направлять у Миколаїв, частина піде служити на корвет "Тернопіль" в Одесу. Є можливість, що хлопці служитимуть і в 44-й артилерійській бригаді в Тернополі. 

Відео дня

- Крім того, усі призовники, після того, як стануть військвослужбовцями, отримають одноразову грошову допомогу у розмірі двох мінімальних зарплат, - додає пан Катинський.  – А після демобілізації – допомогу у розмірі однієї мінімальної зарплати. Гроші ці є вже на рахунку обласного військкомату, і кожен призовник їх отримає. Також юнакам сплачуватимуть грошове забезпечення, призначене військовослужбовцям.

У військкоматі запевнили, що всі призовники несуть службу в пунктах постійної дислокації військових частин і у зону АТО їх не відправляють.

- Строкова служба ніяк не пов'язана з АТО, - каже Олег Денисюк. - Не все так як розказують. Ніхто нікого відразу туди не відправляє. 

 

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Які це гроші ,це сльози .,це ж армія ,платіть 10.000 і я ваш
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up